Taartenrace

De taartenrace van RTC ‘72 kent een lange historie. Reeds in het seizoen 1993-1994 werd in het tweede clubblad van dat voetbaljaar een start gemaakt met deze interne competitie. De taartenrace bestaat dus al 28 seizoenen. Er zijn inmiddels heel wat calorietjes uitgedeeld, dit mede tot vreugde van de plaatselijke bakkers.

Hoe werkt het?
De prestaties van de RTC ‘72-teams worden onderling vergeleken in drie poules: het Beste Resultaat, de Beste Aanval en de Beste Verdediging. Op grond van het aantal gespeelde wedstrijden wordt voor de teams in elke categorie een gemiddelde bepaald op basis van respectievelijk de behaalde punten, gescoorde doelpunten en het aantal tegentreffers. Die gemiddelden geven aan welk team in welke poule het beste heeft gescoord. De winnaars hebben aan het einde van competitie een flinke slagroomtaart verdiend. Daarom heet het dan ook de “Taartenrace”. Resultaten van oefenpotjes en bekerwedstrijden tellen niet mee.

Mocht een team de pech hebben in alle drie poules als slechtste te eindigen verdient het van ons allen respect en vooral ook veel sympathie. Maar geen taart. Echter als pleister op de wonde krijgen deze ongelukkigen toch een, weliswaar kleine, maar toch zoete versnapering, "poedelprijs" genaamd. Overigens verdenken wij sommige teams ervan erg hun best te doen om voor de poedel in aanmerking te komen. Gelukkig slagen ze daar zelden in.
En dat willen we graag zo houden.