27-5-2014
Stoppen of nieuw team
In voorbereiding op het nieuwe voetbaljaar is het belangrijk nu al te weten of er leden zijn die willen stoppen, of dat wellicht een nieuw team onder de vlag van RTC '72 wil zaalvoetballen. Stuur meteen even een mailtje naar het secretariaat met jouw plannen voor het nieuwe seizoen.

27-5-2014
Overschrijven? Nu actie!
Nog even en we zitten in de maand juni. Een belangrijke maand als je wilt overstappen naar een andere of onze vereniging. Op maandag 15 juni moet namelijk een eventueel verzoek daartoe op het bondsbureau liggen. Omdat ons secretariaat daarvoor ook het een en ander moet regelen moeten jouw spelerspas en formulieren, voorzien van een handtekening van een bestuurslid van je oude club, uiterlijk 13 juni op Ossenweide 41 zijn ingeleverd. Als dat nog niet is gebeurd, neem dan nu direct actie. Als je te laat bent wordt het verzoek tot overschrijving door de Bond niet meer in behandeling genomen en kun je niet bij RTC '72 voetballen. Niet wachten dus, meteen regelen!

27-5-2014
Afscheid penningmeester Fred - Erik volgt hem op
Na een jarenlange trouwe dienst heeft Fred van der Meulen aangegeven met het penningmeesterschap te willen stoppen. Fred is als zodanig actief geweest in twee periodes, namelijk van seizoen 1990/1991 t/m 1994/1995 en van 2003/2004 t/m het huidige voetbaljaar. Bij elkaar dus 16 seizoenen, een formidabele tijd. Daarnaast is Fred met name in de beginperiode ook voetballend bij onze vereniging actief geweest als doelverdediger. Voor de jarenlange zorg voor de penningen van onze vereniging verdient Fred ons aller waardering. Fred heel hartelijk dank!
Gelukkig was een opvolger snel gevonden. Erik Ceelie, vaste kracht van Heren 3, was bereid het stokje van Fred over te nemen. Tijdens de bijeenkost na het Mixtoernooi werd hij als nieuw bestuurslid gepresenteerd en onder applaus van de aanwezigen in zijn nieuwe functie bevestigd.
Erik fijn dat je de taak op je wilt nemen en welkom in het bestuur!

18-5-2014
Taartenrace: Dames 1(2x) en Heren 3 in de prijzen
De competities zijn gespeeld, de punten zijn verdeeld. De uitslag van de taartenrace staat daarmee ook vast. Zoals gebruikelijk werd de eindstand tijdens het Mixtoernooi op vrijdag 16 mei j.l. bekend gemaakt en daarbij bleek dat Dames 1 goede zaken had gedaan. Zowel in het Beste Resultaat als in de Beste Verdediging kwamen de meiden als eersten uit de bus. Bovendien werd de concurrentie, respectievelijk Heren 1 en Heren 2, flink op afstand gehouden. De twee taarten zijn daarom dik verdiend, dus dat wordt stevig (vr)eten…..
Heren 3 was in het afgelopen seizoen het beste op schot en haalde een gemiddelde van 5,95 doelpunten per wedstrijd. Dat scheelde niet eens zoveel met het gemiddelde van Heren 1, maar toch ook hier een duidelijke winnaar. Beide teams van harte gefeliciteerd!
Voor meer info over de resultaten van de Taartenrace, kijk onder Tijgertjes/Taartenrace/Standen

18-5-2014
Mixtoernooi succesvol
Op vrijdag 16 mei werd in de Opgang het traditionele Mixtoernooi gehouden. Door een prima opkomst konden 6 teams worden geformeerd, die in 1 poule met elkaar de strijd aangingen. Dat leverde een flink aantal spannende confrontaties op waarbij soms met miniem verschil werd gewonnen dan wel verloren. Opvallend was het sterke optreden van de dames, die in sommige duels de heren het nakijken gaven…
Na het sportieve deel volgde uiteraard de gezellige nazit in het sportcafe met de prijs(nou ja)uitreiking en de uitslag van de taartenrace.
Al met al een geslaagde avond die volgend jaar vast weer een vervolg zal krijgen.

14-5-2014
Indelingen en speelschema Mixtoernooi
Na lang puzzelen zijn we er nu uit. Was eerst nog het plan om de opzet te wijzigen, bijvoorbeeld door het spelen op een heel veld, die aanpassingen bleken toch niet aantrekkelijk. We houden het dus bij de oude formule. Wel hebben we in het speelschema wat ruimte gecreeerd om te vermijden dat een team twee wedstrijden achter elkaar moet spelen.
Over de naamgeving van de equipes is goed nagedacht en volgen we de nieuwste trends…..
Dan de teamindelingen. 31 deelnemers en deelneemsters hebben zich aangemeld en we konden daar zes teams mee samenstellen. Kijk bij welke vedetten je bent ingedeeld:
En tenslotte het speelschema. De zes teams spelen in 1 poule en dat betekent dat elke equipe vijf wedstrijden in actie komt. Die wedstrijden duren 16 minuten elk, zonder wisselen.De eerste vier teams moeten al direct om 19.00 uur aan de bak, dus zorg dat je op tijd bent. Om de inwendige mens en de vermoeide ledematen enigszins te verwennen zijn er twee (korte) pauzes ingelast. Om even bij te tanken dus.
Omdat de heren bijna het hele seizoen de pineut waren voor het fluiten van wedstrijden mogen tijdens het mixtoernooi de dames (en een paar heren) scheidsrechteren. Dat was vorig jaar ook zo en ging prima. Kijk goed wanneer je aan de beurt bent.
Een verzoek aan alle deelnemers: graag op tijd, dus ca 18.45 uur in de Opgang aanwezig zijn.
Traditiegetrouw bewaken onze speakerladies Petra, Claudia en Esmee streng het speelschema en zorgen zij tevens voor een lekker stukje muziek. Dus dat wordt swingen in de sporthal.
We wensen iedereen een leuk en sportief toernooi en een super gezellige nazit!
O ja, vergeet niet supporters, familie etc. mee te nemen. Wordt het nog gezelliger….

2-5-2014
Kwartfinale beker: Dames 2 op valreep geklopt
Op vrijdag 2 mei vond voor Dames 2 het vervolg plaats van het bekeravontuur. Na het met goed gevolg afwerken van de diverse voorronden was de kwartfinale bereikt. Die strijd moest worden gestreden in de Sporthallen Zuid in Amsterdam tegen Wartburgia 1, dat uitkomt in de Hoofdklasse B en daar in de competitie op de tweede plaats is geeindigd. Een pittige tegenstander dus en dat bleek ook wel tijdens de wedstrijd. De Amsterdammers hadden lange tijd een veldoverwicht, maar de Hoornse defensie liet zich niet verrassen. Toch wisten beide ploegen 1 keer te scoren en een beslissing door het nemen van penalties leek onvermijdelijk. Helaas voor RTC '72 was een klein foutje achterin voor Wartburgia voldoende om er, echt in de laatste minuut, nog eentje in te prikken. Eindstand dus 2-1 waardoor Wartburgia zich plaatste voor de halve finale.
Jammer, maar komplimenten voor de groen-witten voor het bereikte resultaat in de beker. Volgend jaar gaan we het weer proberen.

18-4-2014
Eindstanden 2013-2014
De strijd is gestreden, de resultaten zijn bekend. Afgezien van een paar wedstrijden (zoals in de poule van Heren 1) zijn alle competities afgewerkt. Kijk zelf of de behaalde scores voldoen aan de bij het begin van het seizoen gekoesterde verwachtingen. Had het beter gekund/gemoeten? Gelukkig zijn er volgend jaar weer nieuwe kansen…..

De standen:

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 417-4-2014
Dames 2 in kwartfinale beker tegen Wartburgia 1
Na een lange periode van stilte heeft op woensdag 16 april dan eindelijk de loting plaatsgevonden voor de kwartfinales van de beker. Dames 2, dat zo knap deze ronde heeft bereikt, moet nu in Amsterdam spelen tegen Wartburgia 1. Die ploeg komt uit in de andere Hoofdklasse en staat daarin op de tweede plaats.
De wedstrijd is vastgesteld op vrijdag 2 mei en begint om 19.15 uur. Plaats van handeling: Sporthallen Zuid.
Zien onze meiden kans nog een stap verder te komen? Supporters zijn van harte welkom, dat zal beslist een handje helpen. Meiden heel veel succes!

Nog even de info van de KNVB, waaronder het totale bekerprogramma:
vrouwen beker
Kwartfinale en vervolg

De loting voor de laatste 8 teams is verricht, de wedstrijden worden gespeeld in de periode van 28 april t/m 2 mei a.s. Tevens is in sporthallen Zuid Amsterdam het vervolg geloot tot aan de finale. Er wordt gespeeld volgens het knock-out systeem, dat betekent dat iedere wedstrijd een winnaar moet opleveren. Is de stand na de reguliere speeltijd gelijk dan wordt een winnaar verkregen door het nemen van strafschoppen. Voor de regeling betreffende de strafschoppenserie verwijzen wij naar “Spelregels zaalvoetbal district”.

De vervolgronden voor dit toernooi zijn:
 Kwart finale 28 april t/m 2 mei 2014
 Halve finale 12 t/m 16 mei 2014
 Finale 21 of 23 mei 2014 (Finals Event)
De wedstrijden in de 1/4 finale worden gespeeld in de periode van 28 april t/m 2 mei 2014

Poule 1
28 april 2014, Sporthal De Stormvogel, aanvang 21.00 uur:
Spakenburg VR1 - Hertha VR1
Poule 2
2 mei 2014, Sporthal Nieuw Welgelegen, aanvang 21.05 uur
Zwaluwen Utrecht 11 VR1- Reiger Boys/Elro VR1
Poule 3
2 mei 2014, Sporthallen Zuid, aanvang 19.15 uur
Wartburgia VR1 - RTC 72 VR2
Poule 4
2 mei 2014, Sporthallen Zuid aanvang 20:15 uur
Wartburgia VR3 - OZV/Zorgeloosch VR1

De wedstrijden in de 1/2 finale worden gespeeld in de periode van 12 t/m 16 mei 2014
Dan speelt de winnaar van poule 1 tegen die van poule 4 en die van poule 2 tegen die van poule 3.

De Finale wordt gespeeld op 23 mei 2014 (uitwijk mogelijk naar 21 mei 2014)

12-4-2014
Gaat Heren 4 het redden?
Na het nipte verlies van onze kampioenskandidaat tegen medekoploper KGB hebben onze mannen het niet meer in eigen hand. De achterstand op KGB bedraagt twee punten evenveel Zwaag 11 dat, net als RTC '72, 61 punten heeft behaald. Alledrie de teams moeten nog 1 wedstrijd spelen. De tegenstander van Heren 4 is, op papier althans, zondermeer de allerzwakste, want Lutjebroek wist in deze competitie slechts twee wedstrijden te winnen. RTC '72 moet in ieder geval drie punten pakken en hopen dat de twee andere kampioenskandidaten steken laten vallen. Wint KGB, dan is het feit beslist en bezetten de mannen uit Bovenkarspel definitief de eerste plaats. Spelen zij gelijk of verliezen zij, dan komen de twee andere ploegen in beeld (mits zij dan wel tenminste drie punten pakken). Het doelsaldo wordt dan belangrijk, reden temeer voor Heren 4 om in ieder geval tegen hekkensluiter Lutjebroek flink uit te halen.
Kortom: er moet gewonnen worden en graag met dikke cijfers…! (maandag 13 april, uit in De Kloet, aanvang 21.05 uur ).

10-4-2014
Mixtoernooi: vrijdag 16 mei
De inschrijving voor onze traditionele seizoenafsluiting, het Mixtoernooi, is in volle gang. Op vrijdag 16 mei is de Opgang weer de plaats van handeling, niet alleen van het Mixtoernooi zelf, maar natuurlijk ook van de gezellige nazit. De aanvoerders zijn allemaal druk doende hun spelers en speelsters te verzamelen, opdat we weer een flinke deelname hebben.
Hoe ziet de avond eruit:
De eerste wedstrijden beginnen om 19.00 uur (allemaal op tijd aanwezig) en we voetballen tot ca 22.00 uur. Daarna komen we in het sportcafe weer op krachten met een drankje en een hapje, beleven we de prijsuitreiking en uiteraard de uitslag van de Taartenrace.
Even voor de nieuwkomers: we spelen op halve velden met verkleinde doelen en, de naam "Mix" zegt het al, we gooien de mannen en vrouwen door elkaar en ook de teams. Deelname kost net als vorige keer 7,50 euro, van te voren te betalen aan de aanvoerder(ster).
Supporters, vrienden, opa en oma en noem maar op, iedereen is van harte welkom.
Tot vrijdag de 16e!

10-4-2014
Dames 1 sluit competitie
Wat betreft de normale competitie speelt Dames 1 de allerlaatste wedstrijd van onze vereniging. En dat is meteen zo'n beetje de zwaarste, want het team moet uit naar Reiger Boys, de onbedreigde koploper van de Hoofdklasse. Maar wie weet, ook die ploeg heeft tijdens deze rit wat steken laten vallen en onze dames kunnen af en toe venijnig uit de hoek komen. Het bereiken van de tweede plaats zit er helaas niet meer in. Door te winnen van ons tweede heeft Zorgeloosch die stek definitief veilig gesteld en staat nu op 5 punten van Dames 1. Het is niet anders. Toch zou het mooi zijn als de groen-witten de lijstaanvoerder nog even beentje kunnen lichten. Als leuk toetje van deze competitie…..

9-4-2014
Dames 2 onderuit tegen Zorgeloosch
Het was wel te verwachten dat Dames 2 het in de uitwedstrijd tegen Zorgeloosch 1 niet gemakkelijk zou hebben. De tegenstander staat al geruime tijd op de tweede plek en is lastig te bestrijden. Dat bleek woensdag ook wel tijdens de ontmoeting in de Mijse. Zorgeloosch scoorde er lustig (8x) op los en onze meiden konden daar helaas slechts drie treffers tegenover stellen. Uitslag 8-3 dus. Dit was meteen de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, waarin de groen-witten zich prima hebben geweerd en definitief los wisten te komen van de staartgroep. Goed gedaan.
Resteert voor Dames 2 nog het vervolg van de beker. Als enige team van RTC '72 zitten de meiden nog in de race, maar wanneer de volgende ontmoeting moet worden gespeeld is nog niet bekend. Binnenkort in dit theater.

9-4-2014
Heren 3 en 4 sluiten seizoen met winst af
In de voor beide teams laatste wedstrijd van het seizoen, hebben Heren 3 en Heren 4 elkaar een goede dienst bewezen.
Dat zit zo.
Heren 4 moest woensdag de 9e april aantreden tegen Zwaag 10, een directe concurrent van Heren 3. De Zwaagers gingen in de Opgang onderuit met 5-4, waardoor ons vierde niet alleen afscheid nam van de een na laatste plek, het zorgde er ook voor dat het derde een plaatsje op kon schuiven. Heren 3 deed diezelfde avond en ook in de Opgang zijn werk eveneens naar behoren en stuurde Dijkhuis 7 met lege handen naar huis (8-7). En Dijkhuis is weer de directe opponent van het vierde, waardoor dat ook kon opschuiven.
Bent u er nog?
Het derde heeft nu weliswaar net zo veel punten als Zwaag 10, maar het doelsaldo is beter.
Kortom, een goed besluit van het seizoen.

24-3-2014
Dames delen punten met concurrenten
Om nog een plekje te kunnen stijgen was het noodzakelijk om het op de tweede plaats staande Zorgeloosch 1 zonder punten naar huis te sturen. Dames 1 had dat plan wel, maar de uitvoering liet te wensen over. RTC '72 begon in een te laag tempo en gunde de tegenstander zelfs een 0-2 voorsprong. Na de matige start zetten de groen-witten een tandje bij en daar hadden de bezoeksters duidelijk meer moeite mee. Uiteindelijk werd de einduitslag bepaald op 3-3. Dat betekende beslist een knap herstel van RTC '72, maar toch bleef het gevoel dat er meer in had gezeten.
Door deze puntendeling heeft Dames 1 geen zicht meer op de tweede plek en vanwege de zware slotwedstrijd tegen koploper Reiger Boys komt misschien zelfs de derde stek nog in gevaar. Dat hangt af van de resultaten van Zeemacht.
Het blijft tot het eind toe spannend.

Dames 2 stond voor de de wedstrijd tegen Biersteker 2 twee plaatsen verwijderd van het onderste team. Dat is DKM/De Kleine Media 2 dat geen kans meer heeft op verbetering van haar rangschikking. De echte bedreiging komt van Nieuweboer 1, de op een na laatste ploeg. In de Kreek kwam maandag Biersteker 2 op bezoek en dat leek op voorhand een te kloppen tegenstander. Helaas had RTC '72 het vooral moeilijk met zichzelf en stelde het daardoor de bezoekers af en toe in de gelegenheid om te scoren. Gelukkig waren de meeste kansen niet aan hen besteed en eindigde de wedstrijd in een niet echt bevredigend gelijkspel. (2-2).
Dames 2 staat nu drie punten los van Nieuweboer, maar wel met een wedstrijd meer. En het laatste duel is uit tegen Zorgeloosch 1, geen makkie dus. Maar onze meiden hebben dit seizoen wel meer voor een verrassing gezorgd. Wie weet…..

24-3-2014
Heren 3 pakt volle winst
Heren 3 bivakkeert in de middenmoot en wordt vooral bedreigd door twee van de Dijkhuisdrieling. Door verschil in aantal gespeelde wedstrijden kan er immers nog wel wat verschuiven. Deze maandag moest het derde naar de Flint om het op de derde plaats staande KGB 5 te bestrijden. Een lastige tegenstander die zelfs nog zicht heeft op de bovenste plaats. In dat streven is nu vermoedelijk een dikke streep gezet, want onze mannen van het derde pakten met een 4-6 overwinning de volle winst. Mooi resultaat.

24-3-2014
Koploper onderuit tegen Heren 1
Bot Meubelen staat onbedreigd op de bovenste plek. Hun doelpuntenscore van 172 in 18 wedstrijden wordt door geen enkele ploeg in deze poule benaderd. Ons Heren 1 is de laatste tijd aan een aardig slotoffensief bezig en had er kennelijk ook maandag zin in. De overwinning met 6-5 was weliswaar nipt, maar smaakte best en voorlopig wordt daardoor de derde plaats bezet. Of dat zo blijft hangt af van Avenhorn 2, dat weliswaar een achterstand heeft van 1 punt, maar ook twee wedstrijden om dat eventueel goed te maken. We wachten af….

21-3-2014
Stand taartenrace…. ???
De al enige tijd gepubliceerde stand van de Taartenrace blijft ook de laatste. Traditiegetrouw verwerken we de verdere cijfers niet meer en bewaren we de definitieve uitslag voor de avond van ons Mixtoernooi. Een extra reden dus om op die topavond aanwezig te zijn. En wellicht ten overvloede: vrijdag 16 mei in de Opgang. Houd die avond vrij….!

19-3-2014
Heren 1 laat Zwaag nog ver komen
Voor het eerste fluitsignaal had ons vlaggenschip een voorsprong van maar liefst 16 punten op het bezoekende Zwaag 6. Kat in 't bakkie zou je zeggen, maar het tegendeel was waar. Heren 1 scoorde er lustig op los, maar de mannen van de tegenpartij wilden niet achterblijven en zorgden bijna voor een verrassing. Gelukkig kwam de stand niet verder dan 8-6 voor de groen-witten dus de punten bleven in Hoorn. En dat is wel zo prettig.

19-3-2014
Heren 3 verslikt zich in Zwaag 10.
Met een bijna gelijkwaardig doelsaldo en slechts drie punten minder dan de bezoekers leken er voldoende mogelijkheden om bij Zwaag 10 langszij te komen. Het zat onze mannen echter niet mee en de Zwaagers scoorden 1 schamel doelpunt meer en pakten daarmee de winst (4-5). Het gat is nu 6 punten en met nog twee potten te gaan eigenlijk niet meer dicht te timmeren. Maar je weet maar nooit, in ieder geval zelf alles winnen, maar dan wel met dikke cijfers.

18-3-2014
Blijft Dames 2 boven staartgroep?
Het wordt nog heel spannend voor Dames 2 of het erin slaagt Nieuweboer en DKM/De Kleine Media 2 definitief onder zich te houden. Met die laatste ploeg zal dat ongetwijfeld wel lukken, want het gat bedraagt 11 punten. Nieuweboer 1 is andere koek. Dat team heeft twee punten minder en gelukkig 1 wedstrijd meer. Wat is het programma van beide concurrenten? Dames 2 moet nog tegen Sporting S uit (lastig!) Biersteker 2 thuis en OZV/Zorgeloosch 1 uit (zeer lastig). Nieuweboer heeft nog twee wedstrijden te gaan: uit tegen DKM/De Kleine Media 2 en thuis tegen Watervogels 2.
Alle hens aan dek dus!

18-3-2014
Zwaar competitieslot Dames 1
Dames 1 heeft nog twee wedstrijden te gaan in dit seizoen. Met de winst op Biersteker 2 (0-5) op woensdag 19 maart wist het team, voorlopig althans, de positie op de derde plaats verder te verstevigen. Directe concurrent Zeemacht staat momenteel op een achterstand van 5 punten. De nog te spelen twee wedstrijden kunnen echter voor vervelende verrassingen zorgen. Op het programma staan immers op 24 maart de thuiswedstrijd tegen OZV/Zorgeloosch 1, dat de tweede plaats bezet, en op 11 april de uitwedstrijd tegen het nu al kampioen zijnde Reiger Boys. Een loodzwaar slotakkoord dus. Zeemacht heeft het iets gemakkelijker met wedstrijden tegen Bluedesk 1 (thuis) en DKM/De Kleine Media 1 (uit).
En hoe staat het met de kansen van Dames 1 op de tweede plaats? Zorgeloosch 1 heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat twee punten voor. Sowieso is de thuisontmoeting van Dames 1 tegen de meiden uit Oterleek daarom een sleutelwedstrijd. Maar dan nog blijft het afwachten. OZV/Zorgeloosch heeft dan nog ons Dames 2 en DKM/De Kleine Media 2 op het programma.
Kan Dames 2 nog voor een stunt zorgen?

17-3-2014
Stevige nederlaag Heren 2
Avenhorn stond voor aanvang van deze wedstrijd drie punten op de groen-witten achter, met een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Je zou zo zeggen dat ze aan elkaar waren gewaagd. Maar dat pakte helaas anders uit. In de Koggenhal stonden de Avenhorners op scherp en scoorden dat het een lieve lust was (9x). RTC '72 had daar niet veel tegen over te stellen en prikte er maar drie in. Je raadt het al: de uitslag werd 9-3 voor de thuisclub. De ploegen staan nu in punten gelijk (25 uit 20), alleen het Hoornse doelsaldo is (aanmerkelijk) beter. Tegen Dijkhuis 6 gaan we natuurlijk revanche nemen…

17-3-2014
Nipte nederlaag Heren 4
Het is onze mannen van het vierde niet erg gegund om nog wat punten te pakken. De wedstrijd tegen Dijkhuis 8, gespeeld op maandag de 17e, was tot het einde toe spannend, maar de bezoekers gingen er toch met een 6-7 overwinning vandoor. Met nog twee wedstrijden te gaan moet afgewacht worden of RTC '72 nog een plekje kan stijgen. Maar we gaan het natuurlijk wel proberen. Ja toch?

12-3-2014
Dames 2 bekert verder
Het was nog niet eens zo gemakkelijk, die bekerwedstrijd tegen tweede klasser BZV 1. Een jong team dat goed partij gaf tegen Hoofdklasser RTC '72. Maar uiteindelijk was de routine van de groen-witten en het beter benutten van de kansen doorslaggevend. Uitslag: 2-4 in het voordeel van Dames 2. Binnenkort zal de loting plaatsvinden voor de kwartfinales en vermoedelijk zal er dan een zwaardere tegenstander uit de bus rollen. Geeft niks, we zijn al ver gekomen en we zien wel wat het bekeravontuur ons verder gaat brengen.

10-3-2014
Standen per 10 maart 2014
Tegen het einde van het seizoen is het handig nog even de standen op te maken. Misschien dat dat nog een aansporing kan zijn om in die laatste wedstrijden extra gas te geven. Want zowel bij de heren als bij de dames kunnen een paar extra punten nog een verbetering van de positie opleveren. Altijd proberen dus. Alle teams veel succes!

De standen:

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 410-3-2014
16 mei: Mixtoernooi
Met het einde van de competitie in zicht naderen we ook weer ons Mixtoernooi. Het wordt zo langzamerhand een aardige traditie en een mooie afsluiting van het seizoen. De datum is vrijdag 16 mei en uiteraard weer in de Opgang. We hebben geprobeerd een datum vast te stellen die niet bedreigd wordt door meivakanties of andere vrije dagen, opdat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen.
Binnenkort volgt verdere informatie, maar houd nu alvast die datum vrij.
We gaan er weer een gezellige en sportieve avond van maken!

8-3-2014
Dames 1 en Dames 2 in evenwicht
Eindelijk konden we weer eens onze beide damesteams in de Opgang aan het werk zien en nu ook nog tegen elkaar. Vanwege de plaatsing in dezelfde Hoofdklasse komen onze ploegen elkaar uiteraard twee maal tegen. De vorige ontmoeting eindigde in een overwinning voor het eerste, maar deze keer gaf het tweede zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Aardig was het verschil in speelstijl van beide teams. Het eerste probeerde met snel aanvalsspel flink druk te zetten, maar gaf daardoor af en toe wel achterin wat ruimte weg. Het tweede stelde daar degelijk verdedigend werk tegenover met regelmatig een gevaarlijke uitbraak. Telkens nam Dames 1 een voorsprong, een verschil dat kort daarna door het tweede weer teniet kon worden gedaan. De score liep aldus op naar 3-3 en Dames 1 probeerde in de eindfase nog wel de volle winst naar zich toe te trekken. Daardoor werd het nog aardig spannend, maar Dames 2 hield stand en bereikte zo een verdiende puntendeling. Al met al ook voor de toeschouwers een aardige wedstrijd.

8-3-2014
Einde competitie nadert
We naderen half maart en zo langzamerhand ook het einde van de competitie. Onze teams moeten nog drie of vier wedstrijden spelen en dat betekent dat medio april het seizoen er weer op zit. Het lijkt allemaal weer snel gegaan en dat komt natuurlijk ook, omdat de "zomerstop" (van half april tot eind augustus) in de zaal nogal lang is. Gelukkig hebben we nog ons mixtoernooi en wat oefenpotjes in augustus. En voor Dames 2 de voortzetting van het bekeravontuur. En natuurlijk voor iedereen, als compensatie, de wereldkampioenschappen in Brazilie en, voor de veldvoetballers althans, wellicht de laatste wedstrijden buiten.
Wat betreft onze zaalteams: maak er in de laatste wedstrijden nog iets moois van en pak er een paar (of flink wat) punten bij. Opdat we 2013-2014 met een mooi resultaat kunnen afsluiten!

4-3-2014
Uitslag bekerloting Dames 2
Na de winst op het Schagense 't Geveltje (0-3) is Dames 2 de enige ploeg van onze vereniging die doorgaat in de beker. Vandaag, 4 maart, heeft de loting plaatsgevonden voor de verdere wedstrijden en de uitslag is als volgt:

loting 1/8ste finales beker Dames


Inmiddels is de wedstrijd van Dames 2 tegen BZV 1 definitief vastgesteld op 12 maart in Sporthal Zwaag. Aanvang 20.15 uur.

24-2-2014
Taartenrace: Dames 1 en Heren 3 behouden koppositie
Sinds de laatste stand hebben Dames 1 en Heren 3 hun koppositie met succes verdedigd. Bij het Beste Resultaat en Beste Verdediging staat Dames 1 stevig bovenaan en het begint erop te lijken dat de concurrentie op beide fronten het gat niet meer gaat dichten. Heren 3 scoort er nog steeds lustig op los en weet daardoor de bovenste plaats bij de Beste Aanval te behouden. Maar pas op. Het goed draaiende Heren 1 sluipt naderbij en kan zo maar eens langszij komen……
Zie voor de standen: Tijgertjes/Taartenrace/Standen

24-2-2014
Dames 1 na strafschoppen uit beker
In het vervolg van de bekercompetitie moest Dames 1 maandag de 24e in de Kreek aantreden tegen eerste klasser De Steenenplaats. Dit van Texel komende team is een oude bekende, met name van het huidige Dames 2. Twee jaar geleden waren beide teams verwikkeld in de strijd om het kampioenschap. Het team kent inmiddels wel veel nieuwe gezichten. Dames 1 moest met een paar vervangers aantreden en van begin af aan zat onze delegatie niet lekker in de wedstrijd. De bezoekers scoorden als eersten maar even later maakten de groen-witten gelijk. Dit herhaalde zich en de eindstand kwam daarmee op 2-2. Omdat het een knock-out wedstrijd betrof moesten penalties de beslissing brengen. De Steenenplaats benutte ze allemaal, maar helaas miste Dames 1 er een, zodat de bezoekers verder gaan in de beker.
RTC '72 wordt nu alleen nog door Dames 2 in de bekercompetitie vertegenwoordigd. Zij moeten vrijdag de 28ste in Schagen aantreden tegen 't Geveltje, de koploper in de Eerste Klasse. Niet makkelijk dus.

12-2-2014
Geen succes Heren 3
In de thuisontmoeting met Dijkhuis 8, gespeeld op woensdag de 12e in de Opgang, is ons derde er niet in geslaagd de punten thuis te houden. Dijkhuis, twee plaatsen geklasseerd boven de groen-witten was, zo leek het, een te kloppen ploeg. Helaas mocht dat niet zo wezen. Met een 5-9 nederlaag bleef Heren 3 met lege handen en mist zo de kans de positie op de ranglijst iets te verbeteren..

12-2-2014
Dames bekeren op 28 februari verder
Na het afhaken van Heren 1 als gevolg van de verloren wedstrijd tegen EVC 2, vervolgen alleen Dames 1 en 2 hun weg in de bekercompetitie. Op vrijdag 28 februari ontmoet Dames 1 in de vertrouwde Opgang een oude bekende: NBC/De Steenenplaats, afkomstig van Texel. Dames 2 moet die avond uit naar Schagen om SZVV/'t Geveltje te ontmoeten, een voor RTC '72 onbekende tegenstander. Toevallig komen die teams voor de competitie beide uit in de Eerste Klasse 01, waarin de Steenenplaats in de middenmoot staat en 't Geveltje de ranglijst aanvoert. Het zou met name voor Dames 2 dus nog wel eens een zware dobber kunnen worden. Deze ronde bestaat uit slechts uit 1 wedstrijd, dus de winnaar gaat direct door naar de volgende fase.

12-2-2014
Standen per half februari
In aanloop naar de eindfase van de competitie is het goed de resultaten op een rijtje te zetten. Helaas heeft Dames 1 de tweede stek niet vast kunnen houden en moest Zorgeloosch voor laten gaan. Het op de vierde plaats staande Zeemacht heeft vier verliespunten meer en lijkt nog op veilige afstand. Dames 2 heeft door de winst op DKM 2 de marge met de hekkensluiter vergroot. Misschien zit er nog wat meer in het vat.
Heren 1 staat stevig in de middenmoot, maar aansluiting met de kopgroep zit er vanwege het grote puntenverschil vermoedelijk niet in. Ook Heren 2 draait lekker mee en bevindt zich vlak onder de lijstaanvoerders. Die geven trouwens bijna niks weg en zijn daardoor niet in te halen. Na een goede start is Heren 3 teruggevallen en ook onze derde delegatie zit nu in de middenmoot. Met nog 5 wedstrijden te gaan liggen hier trouwens nog wel mogelijkheden om een paar plaatsjes te stijgen. Het in dezelfde poule als Heren 3 uitkomende Heren 4 heeft het moeilijk. In de beginfase mocht het team nog even ruiken aan de bovenste plaats, maar daarna ging het rap bergaf waarts. Een toch wel teleurstellende een na onderste plaats is de actuele situatie, gelukkig wel op nog redelijk veilige afstand van het laatst genoteerde Lutjebroek. Maar ook Heren 4 moet nog vier keer aan de bak, dus er zijn nog 12 punten te verdienen.

De standen:

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 412-2-2014
Verrassende winst Dames 2
Watervogels, waarvan het eerste team in de Eredivisie uitkomt, bezet met het tweede een degelijke plek in de middenmoot van de Hoofdklasse. RTC '72 Dames 2 presteert dit seizoen wat minder en zag de confrontatie met de bezoeksters dan ook met enige zorg tegemoet. Maar dat was onterecht. Na een vlotte 4-0 voorsprong keken de speelsters van de thuisclub elkaar met verbazing aan. Was Watervogels zo slecht op dreef of de groen-witten juist zo goed? Hoe het ook zij, RTC '72 pakte stevig door en prikten er in totaal zeven in. Wel kwamen de bezoekers nog wat terug en gaven de stand een wat schappelijker aanzien door toch nog vier maal te scoren. Al met al welkome punten voor RTC '72 waardoor het een plaatsje op de ranglijst klimt. Voorlopig weliswaar, want Nieuweboer loopt wat achter in het aantal gespeelde wedstrijden.
Maar die moeten ze eerst nog maar eens zien te winnen…

12-2-2014
Eindelijk weer in De Opgang
Even bestond de angst dat de Opgang voor onze vereniging zo langzamerhand verboden terrein was geworden. Werden immers niet bijna alle "thuis"wedstrijden in de Kreek gespeeld? Gelukkig komt in de komende weken onze echte thuishal weer in beeld en kunnen we op ons vertrouwde stekkie aan de bak. Met daaronder de bekerwedstrijd van Dames 1 op 28 februari en op vrijdag 7 maart de return van het treffen tussen Dames 1 en 2.
Opvallend is overigens het geringe aantal wedstrijden dat voor onze vereniging in deze periode is vastgesteld. We liggen kennelijk goed op schema, maar dat betekent ook dat het eind van de competitie al zo langzamerhand in zicht komt. Dit seizoen is toch weer snel voorbij, maar gelukkig hebben we ook nog ons Mixtoernooi te goed.
Maar daarover binnenkort meer.

3-2-2014
Dames 2 houdt hekkensluiter op afstand
Het kan vreemd lopen. DKM 2, de laagst geklasseerde ploeg in de Hoofdklasse, had het vorige week Dames 1 nog knap lastig gemaakt en sleepte in de Kreek een gelijkspel uit het vuur. Dames 2 moest maandag de 3e februari uit naar Schagen om tegen dezelfde tegenstander te spelen. Winst was belangrijk, want DKM had slechts 1 verliespunt meer. Maar zie, geen vuiltje aan de lucht. De thuisclub had weinig in te brengen en de groen-witten hielden achterin de nul. En aan de andere kant schopten ze er zomaar drie in. Dus uitslag 0-3 in het voordeel van RTC '72. Het geeft weer even lucht en na het onterechte verlies vorige keer tegen Zeemacht was dit weer een verademing.

27-1-2014
In Lutjebroek houden ze niet van Heren 2
Op 10 januari j.l. kwam een Lutjebroeker delegatie naar Hoorn om ons Heren 2 te bestrijden. De Strekers gingen toen met een stevige 1-6 overwinning naar huis. Dat was Lutjebroek 7. Vrijdag de 27ste maakten hun broertjes van Lutjebroek 6 de oversteek naar de Kreek en pakten eveneens de winst. Maar niet zo overtuigend, want het werd "slechts" 4-5. Er had voor de groen-witten trouwens meer in gezeten, maar verdedigend liet de thuisclub teveel steken vallen. Soms werd de tegenstander het scoren wel erg gemakkelijk gemaakt. Dat verdedigen blijft toch een zorgenkindje voor onze herenteams, niet alleen van het tweede. Toch blijven proberen mannen.

27-1-2014
Dames 1 en 2 verliezen punten
Vrijdag 27 januari was geen gelukkige speeldag voor onze damesteams. Dames 1 kon die avond in de Kreek geen vuist maken tegen het onderaan staande DKM 2 en moest helaas genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Daarna kwam in dezelfde sporthal Dames 2 in actie tegen het sterke Zeemacht. Nog lange tijd hadden de groen-witten uitzicht op een puntendeling, maar werkelijk in de laatste minuut prikten de bezoekers er nog eentje in. Een zeer teleurstellende afloop, temeer omdat het hardwerkende RTC '72 beslist een punt had verdiend.
De laatste resultaten hebben totnutoe geen verschuivingen in de stand tot gevolg, maar het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden vertekent de situatie wel. Voorlopig staat Dames 1 nog op de tweede plaats en Dames 2 op de een na onderste. Opvallend was vorige week de dikke winst die Reiger Boys op DKM 1 wist te behalen (0-10). Meer en meer lijkt Reiger Boys aanspraak te maken op de koppositie.
Even de stand per heden:

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 222-1-2014
Taartenrace: Dames 1 en Heren 3 op kop
De wedstrijdresultaten hebben weer wat verschuivingen tot gevolg. Dames 1 voert nu de lijst aan op twee fronten: Beste Resultaat en Beste Verdediging. Het een houdt natuurlijk beslist verband met het andere. Houen zo. Heren 3 heeft er gemiddeld de meeste ingeschopt en is daardoor lijstaanvoerder bij de Beste Aanval. Zien beide teams kans de kopposities te behouden of doen de overige ploegen nog pogingen een zoete vreterij te bemachtigen? De Taartencommissie gunt elk team natuurlijk van harte een taart, maar zij deelt er toch echt maar drie uit. Ze moet hierin onverbiddelijk wezen. Kijk voor de cijfers bij >Tijgertjes/Taartenrace/Standen.

20-1-2014
Heren 4 pakt weer 3 punten
Het zou weliswaar een tegenvaller zijn geweest als deze punten niet waren gepakt, maar je weet het maar nooit. Het triest onderaan staande Lutjebroek heeft in de laatste maand toch kans gezien twee maal te winnen (zowel tegen Dijkhuis 7 als 9) en heeft dus zes punten. Dat de Strekers het in de Opgang ook niet helemaal cadeau hebben gegeven blijkt uit de vier tegendoelpunten die de groen-witten moesten incasseren. (Of is er nog steeds een keepersvacature..?). Kortom, weer drie punten erbij en we hebben nu 13 uit 14. Kijkt een stuk beter….

20-1-2014
EVC te sterk voor Heren 1
Het was wel te verwachten, dat het tweede team van EVC een te zware opponent zou zijn voor ons Heren 1. Maar ja, zo gaat dat in de bekercompetitie, je komt wisselend heel zwakke, maar ook erg sterke tegenstanders tegen. De nederlaag van 2-14 betekent dat onze mannen voor de beker zijn uitgeschakeld. Maar toch mooi, dat we de tweede ronde hebben gehaald.

17-1-2014
Dames 2 stunt tegen DKM 1
Het leek een kansloze missie, die verre tocht naar Anna Paulowna om daar te voetballen tegen het hooggeklasseerde DKM/De Kleine Media 1. Ons Dames 2 kan daar slechts povere resultaten tegenover zetten en het ging ook in de laatste pot, die tegen Bluedesk, onnodig met 2-4 onderuit. Maar zie, het wonder geschiedde. Dames 2 gaf puik partij en deed niet onder voor de lastige thuisclub. En dan in de allerlaatste fase nog even de winnende scoren was helemaal de kers op de taart. Ze kunnen het best wel, die merakelse meiden van het 2e. Uitslag 4-5, eentje om in te lijsten...

13-1-2014
Heren 1 doet goede zaken
Gezien de posities op de ranglijst leken Avenhorn en Heren 1 aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook uit de gelijke stand tijdens de wissel op vrijdag de 10e. In de tweede helft zetten de groen-witten echter een tandje bij en was Avenhorn niet meer in staat het tij te keren. Met 5-1 winnen is een duidelijke uitslag en daardoor kruipen onze mannen toch weer wat hogerop. Op maandag de 13e volgde de thuiswedstrijd tegen BZV, dat wat lager staat geklasseerd. Het werd evengoed een doelpuntrijk duel, dat onze mannen gelukkig met 8-6 wisten te winnen. Zes punten uit twee wedstrijden, dat is het betere werk. Prima gedaan!

13-1-2014
Dames 1 toch nog op kop…
De situatie is wat, nou zeg maar gerust flink, vertekend door het ongelijke aantal gespeelde wedstrijden, maar feit is, dat Dames 1 voor even toch nog de lijst aanvoert. Dat komt mede door de puike winst op het lastige DKM 1 dat zich na een spannende pot uiteindelijk met 3-1 gewonnen gaf. Tijdens de op vrijdag de 10e gespeelde wedstrijd kwamen onze meiden prima uit de verf en met geweldig veel inzet werd de bezoekende partij op de knieen gedwongen. Maandag de 13e ging de reis naar Zeemacht en aanvankelijk zag het er naar uit, dat ook daar de volle winst zou worden behaald. De opgebouwde 2-0 voorsprong werd echter verspeeld en door het uiteindelijke gelijkspel van 4-4 nam RTC '72 helaas slechts 1 punt mee naar huis.
Omdat de directe concurrenten Reiger Boys en Zorgeloosch respectievelijk 3 en 2 wedstrijden minder hebben gespeeld is de stand niet actueel, maar kijkt wel prettig.
Opmerkelijk is trouwens, dat Reiger Boys in de directe confrontatie met Zorgeloosch op 8 januari j.l orde op zaken heeft gesteld. Verloren zij de eerste pot thuis, in de return namen zij met 5-8 revanch op hun directe concurrent en staan er nu het beste voor. Zou de kampioen van vorig jaar nu weer als eerste eindigen? Ze krijgen nog wel ons Dames 1 op bezoek, dus wie weet….

10-1-2014
Lutjebroek laat Heren 2 struikelen
Je zet vier wissels op de bank, en alle spelers zijn van het type "jonge hond" en zet daar als thuisclub een weliswaar geroutineerd team tegenover, maar met toch een "wat" hogere gemiddelde leeftijd. Dat was zo'n beetje de situatie op 10 januari in de wedstrijd tussen Heren 2 en Lutjebroek 7. In eerste instantie waren de krachten aan elkaar gewaagd, resulterend in een gelijke stand met de wissel. Maar daarna ging het mis. Waar de bezoekende ploeg voortdurend verse krachten kon inbrengen (vier wissels!) waren de groen-witten conditioneel de mindere en dat wreekte zich. Het werd tenslotte 1-6. Positief was, dat de wedstrijd in een zeer sportieve sfeer werd gespeeld. En dat is ook heel wat waard.

10-1-2014
Bluedesk te sterk voor Dames 2
Bluedesk had met 11 punten uit 13 wedstrijden een mager resultaat behaald. Maar toch nog wat beter dan ons Dames 2, dat aan 13 gespeelde wedstrijden slechts 7 punten wist over te houden. Wilde RTC '72 extra punten boeken, dan was deze tegenstander toch een geschikte kandidaat. Het mocht echter niet zo wezen. Dames 2 had weer een, zoals dat heet, mindere dag, en er ging dan ook veel mis. Toch waren er nog een aantal kansen, maar de bal ging er (bijna) niet in. Bluedesk was wat scherper en wist de geboden mogelijkheden beter te benutten. Resultaat: een 2-4 nederlaag voor de thuisclub.
Op vrijdag 17 januari moet Dames 2 uit naar DKM, een zware pot dus. Hopelijk herpakken onze meiden zich en kunnen ze daardoor misschien toch een puntje meepakken. Het team heeft vorige seizoen immers bewezen goed te kunnen spelen, alleen lukt het deze keer wat minder. Maar moed verloren, al verloren, dus we gaan het gewoon weer proberen. Succes!

8-1-2014
Heren 4 maakt het koploper nog lastig
Twisk staat stevig op kop. Ons Heren 4 echter, beleeft een lastig seizoen en heeft weinig punten gepakt. De groen-witten bevinden zich dan ook op de bijna onderste plaats en houden alleen Lutjebroek onder zich. Op woensdag de 8ste reisden onze mannen af naar De Muiter om daar het sterke Twisk te ontmoeten. En om een lang verhaal kort te maken: de thuisclub wist RTC '72 met moeite van zich af te houden en won nipt met 6-5 van de groen-witten. Weliswaar geen punten voor Heren 4, maar toch een prima resultaat. Hopelijk ziet het team kans in de komende weken wat puntjes te pakken, want de voorheen koploper (!) in deze poule - alhoewel het wel maar voor even was - staat er nu wel erg armzalig bij. Er zijn dit seizoen nog genoeg wedstrijden om wat succesjes binnen te halen. Zet 'm op mannen.

8-1-2014
Bekerwedstrijd Heren 1 op 20 januari
De eerste bekerwedstrijd van 2014 wordt door Heren 1 gespeeld op 20 januari in de Opgang. Op bezoek komt EVC 2, een geduchte tegenstander. Misschien dat ook het voordeel van het thuisspelen onze mannen voordeel kan brengen. Veel succes! Voorlopig hoeven onze andere bekervertegenwoordigers nog niet in actie te komen. Zelfs de achterstallige wedstrijd van Dames 1 is nog niet vastgesteld. Nog even afwachten dus.

6-1-2014
Heren 3 opent 2014 met verlies
Heren 3 had de primeur om de allereerste wedstrijd van onze vereniging in 2014 te spelen. Zwaag 11 kwam op bezoek, een ploeg die, gezien het aantal punten, gelijkwaardig aan dat van ons was. Het liep op maandag 6 januari voor RTC '72 helaas niet naar wens, want de bezoekers namen met een 6-4 overwinning de punten mee naar huis. Als gevolg daarvan heeft dat team in de ranglijst nu stuivertje gewisseld met de groen-witten. Hun voorsprong bedraagt echter slechts 1 punt, niks aan de hand dus. De eerstvolgende wedstrijd is de "broederstrijd" met ons vierde op maandag 13 januari in de Kreek. Aanvang 20.15 uur.

19-12-2013
Beste wensen…!
De winterstop is begonnen, het zaalvoetbal ligt even stil. Even tijd om te bezinnen en wellicht leuke dingen te doen. Het bestuur van RTC '72 wenst alle leden en supporters fijne feestdagen en een gezond 2014. Maak er wat moois van!

18-12-2013
Eerste wedstrijden 2014 bekend
Het eerste programma na de jaarwisseling is inmiddels vrijgegeven. In de week van 6 tot en met 10 januari 2014 komen alle teams in actie, met een zwaartepunt op vrijdag 10 januari. Die avond spelen vier van onze delegaties thuis in - je raadt het nooit - De Kreek…
Hopelijk maken we ondanks de dikmakende feestdagen een goede start en pakken we flink wat punten. Allemaal veel succes!

17-12-2013
Taartenrace: wie aan kop?
De feestdagen zijn in aantocht dus dan denk je al snel aan taart. De link met onze Taartenrace is gauw gelegd. Kijk op Tijgertjes>Taartenrace>Standen voor de laatste gegevens. Het blijft spannend!

16-12-2013
Bekernieuws
Op maandag 16 december is de tweede ronde gespeeld van de bekercompetitie. Drie teams kwamen op die dag in actie, alleen Dames 1 komt later aan de beurt.
Heren 2 moest in Wognum Nicols zijn meerdere erkennen (6-3) en is nu uitgebekerd. Heren 1 gaat wel door, vanwege de winst op Zwaag 10 (5-4) en dat geldt ook voor Dames 2, dat uit in de Waardergolf winst boekte op Zorgeloosch 2. (2-3). Als ook Dames 1 haar wedstrijd wint is RTC '72 met drie teams in de volgende ronde vertegenwoordigd. Mooi toch?

16-12-2013
Standen bij winterstop
Halverwege de competitie en aan het begin van de winterstop is het een goed moment de resultaten op een rijtje te zetten. De uitslagen tot en met begin december zijn verwerkt, de cijfers zijn dus actueel.
Opvallend is de prima score van Dames 1 en de juist veel mindere van Dames 2. Maar de meiden van het tweede gaan in 2014 direct flitsend van start (gehoord van de Kerstman). Bij de Heren ook een sterk wisselend beeld. Heren 1 heeft toch wel wat moeite met handhaving in de nieuwe klasse, terwijl Heren 2 en 3 er keurig bij staan. Helaas heeft ook Heren 4 een moeilijk seizoen, mede door de personele problemen. Hopelijk volgt in de tweede helft van de competitie flink herstel.
De cijfers:

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 46-12-2013
Reiger Boys te sterk voor Dames 2
Het zat er dik in. In een vorige ontmoeting gingen onze dames tegen dezelfde tegenstander ook al fors onderuit, dus op winst werd deze keer niet echt gerekend. Dat voorgevoel bleek uit te komen. Met de overtuigende cijfers van 2-10 beten onze meiden in het zand en zitten nu duidelijk in de staartgroep. Maar het zegt allemaal nog niks. Het is pas serieus op het einde van de competitie. Toch?

6-12-2013
Dames 1 houdt punten in huis
In de Kreek kwam Nieuweboer op bezoek en alhoewel Dames 1 wat personele problemen had werd de ploeg uit Shoof kordaat aangepakt. 6-2 is een uitslag die de krachtsverhoudingen duidelijk aan geeft. Vrijdag a.s. uit naar de Hoornse Vaart voor het treffen met Bluedesk. Wil RTC '72 de aansluiting met de kopgroep behouden is winst noodzakelijk.

6-12-2013
Knappe zege Heren 1
Veerhuys had tot voor deze wedstrijd een voorsprong opgebouwd van 7 punten op ons vlaggenschip. Een niet te onderschatten tegenstander dus. In de Kreek troffen beide ploegen elkaar en uit die confrontatie kwamen onze mannen als winnaars uit de bus. Met als gevolg dat de achterstand is teruggebracht naar vier punten en met ook nog een extra wedstrijd te gaan. Langzaam krabbelt Heren 1 weer wat omhoog. Volhouden nou.

4-12-2013
Nuttige winst Heren 2
KGB stond er iets beter voor dan Heren 2 en winst op die tegenstander zou een stapje voorwaarts voor onze mannen opleveren. Dat lukte. Op woensdag 4 december werden de mannen uit Bovenkarspel in de Opgang met 3-0 geklopt. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu 3 punten in het nadeel van de groen-witten, maar die hebben ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Ze zijn dus aan elkaar gewaagd. Woensdag moet Zwaag 5 bestreden worden, een middenmoter. Als het meezit stijgen we voor de winterstop nog een stukje. Zou mooi zijn.

3-12-2013
Volgende fase beker in week 51
Kent de reguliere competitie vanaf 14 december even een winterstop, week 51 wordt door de KNVB benut om de volgende bekerronde in te zetten. Voor Dames 2 en Heren 1 en 2 staan op 16 december wedstrijden gepland, Dames 1, die ook als eerste was geeindigd, moet kennelijk nog niet aan de bak. Elke ploeg moet strijden met slechts 1 concurrent, een knock-outsysteem dus. Hopelijk zien onze teams kans een stap verder te zetten. Succes!

29-11-2013
Heren 2 onderuit tegen koploper
Het was te verwachten. Het Wapen van Grootebroek had voor de komst naar Hoorn dertig punten uit tien wedstrijden, de maximale score dus. Een teken ook dat die ploeg in feite te laag staat ingedeeld. Maar goed, op 29 februari kwamen de Strekers naar de Kreek om aan te treden tegen ons Heren 2. De uitslag van 3-5 laat zien dat de groen-witten de winst niet zomaar hebben weggegeven, maar het resultaat was uiteraard wel dat het Wapen nog steeds ongeslagen blijft. Het is niet anders.

29-11-2013
Winst voor Dames 1
Op 29 november speelde Dames 1 thuis tegen Sporting S. Plaats van handeling De Kreek, de hal die zo langzamerhand de nieuwe thuishal van RTC '72 lijkt te worden. De Schermerhorners staan laag geklasseerd en het zou prettig zijn als RTC '72 weer eens wat punten aan het totaal zou toevoegen. Gelukkig lukte dat ook en met de overtuigende cijfers van 5-1 werd de winst gepakt. Een goede afsluiting van de eerste competitiehelft.

22-11-2013
Heren 2 blijft rustig op koers
Zo stilletjes aan sprokkelt Heren 2 links en rechts punten bij elkaar. Nieuweboer, op bezoek in de Kreek, mocht daar ook van mee genieten, want met 9-0 kregen die mannen stevig klop. Als gevolg daarvan staat RTC '72 degelijk in de middenmoot met 15 punten uit 8 wedstrijden. De direct daarboven staande concurrenten hebben twee wedstrijden meer gespeeld en mochten de groen-witten uit die achterstallige ontmoetingen de volle winst pakken, stijgen ze zomaar een paar plaatsen. Op 29 november komt Het Wapen van Grootebroek naar de Kreek. Die ploeg heeft 30 uit 10 (!), dus makkelijk zal het niet worden. Maar wie weet… succes mannen!

22-11-2013
Moeilijke tijden voor Heren 1
Na een toch alleszins veelbelovende competitiestart lijkt ons eerste herenteam momenteel in zwaar weer te verkeren. Oorzaak ligt uiteraard mede in een flink aantal blessures. Afgelopen vrijdag (22 november) werd tegen het hooggeklasseerde Nieuweboer weliswaar nipt verloren (4-5), maar je staat toch maar weer met lege handen. Toch geeft de uitslag aan, dat de groen-witten zich niet zonder slag of stoot gewonnen hebben gegeven en dat geeft misschien moed voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende pot is tegen Avenhorn uit. Misschien valt er wat te halen…

22-11-2013
Winterstop
Op 13 december staan (voorlopig) de laatste competitiewedstrijden van 2013 op het programma. Wellicht wordt er nog het een en ander vastgesteld, maar in principe ligt de bal even stil. In de tweede week van januari wordt de draad weer opgepakt en beginnen we aan de tweede seizoenshelft.

22-11-2013
Heren 3 moet koppositie (tijdelijk) afstaan
Ons derde herenteam was aan een prima serie bezig door een aantal winstpartijen op rij. Daardoor mocht het terecht de bovenste stek bezetten. De tegenstander van vrijdag de 22ste, Dijkhuis 7, is een middenmoter en leek een te kloppen partij. Dat ging dus even anders. In sporthal De Muiter moest ons derde op vrijdag de 22ste zijn meerdere in de thuisclub erkennen en ging zelfs met een stevige 8-4 nederlaag aan de broek naar huis. Intussen heeft Nieuweboer KGB met 11-2 een pak rammel gegeven en mag nu, naar wij hopen zeer tijdelijk, de koppositie van RTC '72 overnemen. Het verschil bedraagt twee punten, maar onze mannen hebben een wedstrijd minder gespeeld. Nog niks aan de hand, maar het blijft oppassen. Woensdag de 27ste, morgen dus, gaat de reis weer naar De Muiter. Deze keer worden de groen-witten opgewacht door Dijkhuis 8, het broertje van dus. Nu maar weer eens winnen, anders wordt de schade wel erg groot….Succes!

22-11-2013
Dames 1 en 2 laten punten liggen
Op vrijdag 22 november moesten zowel Dames 1 als 2 aantreden tegen respectievelijk Reiger Boys en Zorgeloosch 1. Ploegen die alletwee nadrukkelijk strijden om de bovenste plaats in de Hoofdklasse.
Dames 2 moest in de eerste avondwedstrijd aan de bak en al snel bleek dat Zorgeloosch niet met zijn sterkste formatie naar sporthal De Kreek was afgereisd. Dames 2 bood prima partij, alleen hun doorgaans sterkste wapen: de verdediging, werd slecht gehanteerd. Telkens kon de tegenstander snel uitbreken, waarbij de groen-witte verdediging het liet afweten. Achterin zat het dus niet lekker en geheel onnodig kon Zorgeloosch met de volle winst naar huis.
Daarna kwam Dames 1 in actie tegen Reiger Boys. De hoop dat Zorgeloosch in de wedstrijd daarvoor steken zou laten vallen was uiteraard vervlogen, maar het was toch zaak de tweede titelkandidaat punten afhandig te maken. Ondanks regelmatig goed spel was het ook bij Dames 1 verdedigend niet in orde en bleef het team uiteindelijk met lege handen. Deze avond had meer op kunnen en moeten leveren. Jammer.

19-11-2013
Website even uit de lucht
Door een technische storing bij onze host was de RTC '72-site afgelopen dagen niet bereikbaar. In zo'n situatie ontdek je pas hoe lastig dat is en hoe afhankelijk we tegenwoordig van de moderne media zijn. Gelukkig is alles weer in orde en kan iedereen weer bij de gegevens.

15-11-2013
Heren 3 trots op kop
De mannen hebben de aanbeveling van tenminste zes uit drie goed ter harte genomen en uiteindelijk zelfs driemaal de volle winst gepakt. Als gevolg daarvan staat Heren 3 keurig bovenaan met twee punten voorsprong op achtervolger Nieuweboer. De eerstvolgende wedstrijd is in de Muiter tegen Dijkhuis 7. Een middenmoter, dus onderschatting ligt op de loer. Bij de les blijven mannen en de koppositie verdedigen.

13-11-2013
Dames 2 sleept gelijkspel uit het vuur
Tot nu toe draait Dames 2 niet erg lekker. Zo links en rechts worden punten gemorst en wat dat beeld betreft kan het zich moeiteloos meten met ploegen als Ajax, PSV en Twente. De uitwedstrijd tegen Biersteker leek op voorhand ook geen gemakkelijke en de eerste acties leidden al vlot tot een 3-1 achterstand. Maar zie, het heilige vuur daalde toch nog op de groen-witten neer en op de valreep werd knap gelijk gemaakt. Kijk, dat is karakter. Nu maar hopen dat dit onze meiden weer wat in het ritme heeft gebracht, want aanstaande vrijdag wacht thuis de loodzware pot tegen Zorgeloosch. Alle hens aan dek dus. Meiden succes!

13-11-2013
Dames 1 onderuit tegen Zorgeloosch
De strijd op woensdag 13 november j.l. tussen beide koplopers van de Hoofdklasse pakte voor Dames 1 helaas verkeerd uit. Met een 3-1 nederlaag moest het de meerdere erkennen in de thuisploeg. Die heeft nu wat afstand genomen en RTC '72 voorlopig naar de tweede plek verwezen. Zich daar handhaven zal nog spannend worden, want de derde titelkandidaat, Reiger Boys, staat weliswaar 1 punt achter, maar heeft nog wel een wedstrijd te goed. Die ploeg komt vrijdag 22 november in de Kreek op bezoek en dan zal blijken of onze meiden de tweede plek kunnen behouden. In ieder geval lijkt de strijd om de koppositie voorlopig te gaan tussen deze drie teams. De overige ploegen hebben inmiddels een punt of zes achterstand opgelopen, maar in deze fase van de competitie zegt dat uiteraard nog niet zoveel.

5-11-2013
Nieuwe standen per begin november
De standen per begin november. Hier en daar zijn de allerlaatste uitslagen nog niet verwerkt, maar het totaalbeeld is redelijk actueel. Dames 1 staat er prima voor en is in een spannende strijd verwikkeld met Zorgeloosch en Reiger Boys. Heren 3 lijkt bezig aan een opmars en bevindt zich nu in de kop van de poule.
De overige teams bevinden zich voornamelijk in de middenmoot.

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 44-11-2013
Zit Dames 2 in een dip?
De resultaten van Dames 2 zijn tot nu toe, zeker in vergelijking met de competitiestart van vorig seizoen, aan de wat magere kant. Het bijna onderaan staande Sporting S dat op 4 november in de Kreek zou worden bestreden, leek dan ook een goede kandidaat om het puntentotaal van RTC '72 wat op te vijzelen. Het begin was beslist hoopgevend: na 20 seconden lag de bal al in in het net. Maar daarna ging het zoetjesaan fout. Sporting S voetbalde bepaald niet als een hekkensluiter en zocht voortdurend de aanval. De groen-witten hadden misschien wat meer op hun hoede moeten zijn, want had Bluedesk een paar dagen eerder niet met 9-1 klop gehad? Tegenover een voortdurend gevaarlijk Sporting S stond een RTC '72 dat beslist haar avond niet had. Veel ging fout en daardoor konden de bezoeksters uitlopen naar 2 - 5.
Op 13 november staat Biersteker 2 op het programma, uit in het Noorderend. Weten de groen-witten zich te herpakken? Het team kan veel beter, nu nog laten zien. Succes meiden!

4-11-2013
Dames 1 blijft op koers
Er begint zich een interessante strijd te ontwikkelen in de kop van de Hoofdklasse. Drie teams - RTC '72 1, Zorgeloosch 1 en Reiger Boys 1 - strijden om de bovenste plek en hebben inmiddels wat afstand genomen van het peloton. Reiger Boys, de kampioen van vorig seizoen, moest in de thuiswedstrijd zijn meerdere erkennen in Zorgeloosch (1-3) en staat er daardoor het slechtste voor van de drie. Zorgeloosch en RTC '72 speelden gelijk tegen respectievelijk DKM en Nieuweboer en hebben daardoor evenveel verliespunten.
Maandag 4 november stond voor onze meiden in sporthal de Kreek Biersteker 2 op het programma en alhoewel de bezoeksters beschikken over een jong en enthousiast team kwamen de groen-witten niet echt in de problemen. Bij de wissel was de stand van 2-0 bereikt en in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 4-0. RTC '72 liet af en toe aardige combinaties zien en een paar doelpunten waren het resultaat van een aantal prima aanvallen.
Op woensdag 13 november staat in Schermerhorn de wedstrijd tegen Zorgeloosch op het programma en dan zal blijken of de groen-witten de huidige koppositie kunnen vasthouden. Het wordt beslist een spannende pot, supporters zijn van harte welkom! (woensdag 13 november, sporthal de Mijse, aanvang 19.15 uur). Veel succes.

30-10-2013

In de komende weken staan voor ons eerste herenteam een aantal belangrijke wedstrijden op het programma. Om te beginne op 1 november BZV 3 in sporthal Zwaag en op 8 november KGB 2 in de Opgang. Ploegen waartegen punten moeten worden gepakt wil RTC '72 wat stijgen in het klassement. Dat zou prettig zijn want op 13 november staat de zware strijd tegen de huidige koploper Bot Meubelen op het programma. In de thuisontmoeting pakten de Strekers de volle winst, maar wellicht neemt RTC '72 revanche. Helaas kampt het team met een aantal blessuregevallen en dat staat succes mogelijk in de weg. Misschien dat een aantal toch op tijd is hersteld. Succes mannen!

30-10-2013

Dijkhuis 9, Zwaag 10 en KGB 5 zijn de eerstvolgende tegenstanders van Heren 3. Alledrie ploegen die momenteel in de middenmoot bivakkeren en twijfelen over een hogere klassering of een roemloze achterhoedeplek. Wil RTC '72 dat laatste vermijden zal het goed voor de dag moeten komen en tenminste zes uit drie moeten pakken. Zou dat gaan lukken?

28-10-2013

Op 28 oktober traden Dames 1 en 2 tegen elkaar in het strijdperk. Deze keer eindelijk weer eens in de Opgang, maar helaas wel op maandag.
In de eerste fase had Dames 1 weliswaar een veldoverwicht maar doelpunten bleven vooralsnog uit en de eerste goede kans was zelfs voor het tweede. De doelvrouw van het tweede had het in die fase aanmerkelijk drukker dan haar collega aan de overkant en een doelpunt kon haast niet uitblijven. Na een kwartier kwam Dames 1 dan ook tot scoren, een tweede treffer volgde al snel. Dat was tevens de stand bij de wissel.
Vroeg in de tweede helft wist Dames 2 de achterstand te verkleinen en hield daardoor zicht op meer. Er ontstond een spelbeeld van een voortdurend aanvallend eerste en een stug verdedigend tweede team, met af en toe een counter. Uiteindelijk kon Dames 1 verder afstand nemen en liep het tenslotte uit naar 5-1. In die periode liet het bij vlagen goed aanvalsspel zien dat het tweede team met moeite kon pareren.
Een aardige wedstrijd om te zien met complimenten voor beide teams. Voor het eerste, ook vanwege de revanche op vorig jaar, voor het tweede omdat het prima weerstand heeft geboden en zich pas op het einde gewonnen gaf.
Met deze winst pakt Dames 1 weer drie punten en blijft het zich handhaven in de kopgroep. Op 4 november staat Biersteker 2 op het programma (helaas in de Kreek) en daarna wacht de krachtmeting met Zorgeloosch 1, medekoploper met drie punten minder maar ook 1 wedstrijd minder gespeeld. (13 november, sporthal de Mijse, 19.15 uur).
Dames 2 speelt op 4 november ook in de Kreek tegen Sporting S en speelt op 13 november uit tegen Biersteker 2. ( Noorderend, 21.05 uur).
Beide teams veel succes!

28-10-2013

De kaarten zijn geschud, de eerste ronde van de bekercompetitie is afgesloten. Vier RTC '72 teams zijn erin geslaagd deze eerste selectie te overleven en gaan door naar de tweede ronde. Heren 1 en 2 en Dames 1 en 2 blijven onze vereniging in de beker vertegenwoordigen. Heren 4 heeft nog een laatste poging gedaan door te winnen van Zwaag 9 (13-4) maar koploper Twisk 1 was niet in te halen. Heren 3 kon geen punten pakken en ook dat team komt helaas niet verder.

24-10-2013

Nog drie bekerontmoetingen in deze eerste ronde en dan wordt in week 44 weer de draad opgepakt van de normale competitie. Met voor de heren overwegend wedstrijden tegen concurrenten die, in punten althans, totnutoe gelijkwaardig zijn. Dus als we wat willen stijgen op de ranglijst is het nu zaak in de komende ontmoetingen punten te pakken. Ook de dames zijn aan hun stand verplicht tegen Sporting S (Dames 2) en Biersteker 2 (Dames 1) de volle mep te halen. Helaas zijn die laatste wedstrijden weer op een maandag en ook nog thuis in de Kreek. De KNVB blijft volharden in een merkwaardige dag- en haltoewijzing. (de Kreek, hoezo thuis, het is nog verder dan sporthal Zwaag…).

24-10-2013

De onderlinge derby tussen onze damesteams is uiteraard een logisch gevolg van beider indeling in de Hoofdklasse. Gelukkig vindt het treffen plaats in de Opgang, dus eigenlijk is het voor beide teams een thuiswedstrijd. Dames 1 draait momenteel prima, Dames 2 zit wat minder goed in het ritme, maar kan het de meiden van het eerste toch knap lastig maken. Interessant om te zien hoe de krachtsverhoudingen liggen. (aanstaande maandag 28 oktober, Opgang, aanvang 21.55 uur.

24-10-2013
Deze week laatste wedstrijden eerste bekerronde
Heren 1, 3 en 4 hebben deze week nog een wedstrijd te gaan in de bekercompetitie. Heren 1 staat er het beste voor met de volle winst uit de eerste wedstrijd, terwijl de beide andere ploegen onderling de punten hebben verdeeld. Bij winst op Lutjebroek 8 zijn onze mannen door (vrijdag a.s. uit in de Kloet). Heren 3 heeft zijn eerste wedstrijd verloren, maar het is even afwachten hoe het verdere verloop in deze poule is. Heren 4 is in feite uitgebekerd. Het team moet nog wel een wedstrijd spelen (a.s. vrijdag) maar Twisk 1 heeft zijn beide ontmoetingen gewonnen en kan dus niet meer door de andere twee worden ingehaald. Als het meezit, dat wil zeggen als Heren 1 en Heren 3 ook slagen, hebben we straks de beide damesteams en drie herenteams in de volgende bekerronde. Dat zou een prima resultaat zijn. Heren 1 en Heren 3: veel succes!

23-10-2013
Heren 2 en Dames 2 bekeren verder
Door een tweede keurige overwinning heeft Heren 2 zich geplaatst voor verdere deelname aan de bekercompetitie. Dames 2 heeft het ook gered, zij het op het nippertje. Door winst op Alpha Tours afgelopen woensdag 23 oktober behaalden de groen-witten ook drie punten, net als de twee andere deelnemende teams in die groep, Alpha Tours en EVC. Echter het doelsaldo was van RTC '72 net iets beter. Op naar de volgende ronde.

18-10-2013

In een stevige wedstrijd tegen Wognum Nicols wist Dames 1 niet de volle winst te halen tegen de bezoekende ploeg. Er werd hard gewerkt maar de Wognummers bleven stug overeind en hadden af en toe ook hun kansen. De thuisclub wist toch op voorsprong te komen, maar door een mazzeltje kwamen de bezoeksters alsnog langszij. (1-1). Maandag 21 oktober won Wognum Nicols met 9-1 van Zwaag 2, maar omdat RTC '72 met een monsterscore van die ploeg had gewonnen, gaat Dames 1 uiteindelijk naar de volgende bekerronde.
We schrijven monsterscore, want zo mag de overwinning van 38-0 (achtendertig-nul!) wel worden genoemd. Hier past dan ook medelijden met de meiden van Zwaag 2, en met name met hun keepster…..(en op die manier geeft de bekercompetitie voor beide partijen weinig voldoening, zou dat niet anders kunnen?)

18-10-2013

Op vrijdag 18 oktober kreeg Dames 2 in het kader van de bekercompetitie EVC 1 op bezoek. De groen-witten hadden bepaald een slechte dag, want er werd onder de maat gevoetbald en met een uitslag van 2-3 gingen de bezoeksters met de winst naar huis. Volgende opponent van Dames 2 is Alpha Tours. Die ploeg heeft gewonnen van de Edammers, dus bij winst van onze meiden hebben de drie ploegen ieder drie punten. En dan wordt het doelsaldo van belang.
Neemt Dames 2 revanche na de zwakke pot van afgelopen vrijdag…?
(woensdag 23 oktober, 21.00 uur, Opgang)

11-10-2013

Het bezoekende Watervogels staat goed geklasseerd maar was uiteindelijk geen partij voor ons eerste damesteam. Door diverse prima aanvallen en goed positiespel van de thuisclub keken de meiden uit Den Helder als snel tegen een achterstand aan. Toch wisten ook zij tweemaal te scoren, maar dat was voornamelijk door wat slordigheidjes van de groen-witten en geen eigen verdienste. De eindstand van 5-2 werd overigens al voor de wissel bereikt, in de tweede helft werd er niet meer gescoord alhoewel RTC '72 nog wel een paar keer dichtbij een doelpunt was. De paal stond evenzovele keren succes in de weg. Ondanks een niet gewijzigde samenstelling in vergelijking met vorig jaar laat RTC '72 beter voetbal zien en staat het daardoor terecht hoog geklasseerd. Samen met Zorgeloosch 1, dat verrassend gelijk speelde tegen DKM, deelt het de eerste plaats. De absolute koploper van vorig seizoen Reiger Boys ligt momenteel nog wat op achterstand, maar zal ongetwijfeld spoedig bij de kopgroep aanhaken.
Op 28 oktober staat het treffen met zusje Dames 2 op het programma. Dat pakte vorig seizoen succesvol uit voor het tweede, maar dat lijkt deze keer niet zo vanzelfsprekend. We zullen zien….(28 oktober, 21.55 uur in de Opgang).

11-10-2013

Gelukkig. Het zag er even naar uit dat ons tweede damesteam met een magere score roemloos tot de onderste regionen van de Hoofdklasse zou zijn veroordeeld. De prestaties hadden totnutoe geresulteerd in een schamele drie punten.Tegen het bezoekende DKM 2 maakten de groenwitten echter een eind aan het rijtje nederlagen. Met 7-3 werden de bezoeksters kansloos naar huis gestuurd en klom ons tweede een paar plaatsen op de ranglijst.
Goed gedaan en houden zo…

10-10-2013

De standen van begin oktober laten bij de herenteams een vrij eentonig beeld zien: allemaal middenmoters. Niks mis mee, maar een uitschieter naar boven kijkt toch ook wel prettig. Heren 3 lijkt zich na de winst op Lutjebroek wat aan het peloton te ontworstelen en meldt zich nu bij de kopgroep: een derde stek met slechts een puntje minder dan het op de tweede plaats staande Nieuweboer. Nu moet wel worden gezegd dat Lutjebroek wel zo'n beetje de zwakste broeder in de poule is. Na de bekerronde op 25 oktober tegen het sterke Kwiek 1, volgen twee wedstrijden die duidelijk moeten maken of ons derde terecht hoog staat geklasseerd: op 1 november thuis tegen Dijkhuis en daarna op 4 november uit naar en tegen Zwaag. Kortom: alle hens aan dek...

8-10-2013

Na pakweg vijf wedstrijden zijn de eerste cijfers van de Taartenrace op een rijtje gezet. Kijk bij Tijgertjes/Taartenrace/Standen voor de resultaten per begin oktober.

8-10-2013

Van de kortingsregeling die gold als de contributie voor half september zou zijn betaald is maar door de helft van onze leden gebruik gemaakt. In deze crisistijd toch een opmerkelijk beeld. Omdat je uiteindelijk toch moet betalen is het immers slimmer die tien euro wel mee te pakken. Het is niet anders. Mocht je overigens nog steeds niet hebben betaald, maak het dan snel in orde, want anders volgt een speelverbod.

8-10-2013

De poule-indelingen van de bekercompetitie op een rijtje. De eerste wedstrijden worden in week 42 gespeeld, dus dat is volgende week.

Groep 1-12

RTC '72 VR1
Wognum Nicols VR1
Zwaag VR2

Groep 1-11

Alpha Tours VR1
EVC VR1
RTC '72 VR2

Groep 1-28

Lutjebroek 8
RTC '72 1
Zwaag 11

Groep 1-25

Lutjebroek 7
RTC '72 2
Zwaag 5

Groep 1-26

Kwiek 1
RTC '72 3
Zwaag 8

Groep 1-27

RTC '72 4
Twisk 1
Zwaag 8

8-10-2013

Het "oude" Heren 2 was winnaar in twee poules, met dus recht op tweemaal een zoete versnapering. Dat werd de mannen overigens een beetje te gortig en zij kozen daarom voor een taart en een rondje koffie. Goede combinatie. Het heeft de mannen goed gesmaakt, getuige bijgaande actiemomenten.


…ziet er goed uit…


…je moet die jongen toch ook overal bij helpen…


…zo te zien heeft Rody er nog steeds weinig vertrouwen in…

8-10-2013

In de diverse poules van de beker komen onze teams zoals gebruikelijk weer diverse nieuwe ploegen tegen. En dat is ook het aardige van deze competitie. Heren 4 lijkt deze keer de zwaarste tegenstanders te hebben getroffen met Twisk 1 en Zwaag 9 (de laatste heeft recent gewonnen van Heren 2). Bij Heren 2 een heel ander verhaal. Lutjebroek 7 en Zwaag 5 zitten immers ook in de reguliere competitie, dus dat is weinig verrassend. Of geeft dat mogelijkheden tot het bereiken van de volgende ronde….?

8-10-2013

De eerste resultaten van de Taartenrace laten zien dat Dames 1 bij zowel het Beste Resultaat als de Beste Verdediging de lijst aanvoert. Het klassement van de Beste Aanval wordt momenteel beheerst door Heren 3 dat er gemiddeld meer in heeft geschoten dat Heren 1. Ook in de beide andere poules doet het derde goede zaken. Dames 2 moet kennelijk nog een beetje op gang komen.

7-10-2013

Na de eerste competitiemaand volgt hier de stand van zaken tot nu toe. De kop is eraf en de eerste ontwikkelingen zijn zichtbaar. Conclusies zijn uiteraard voorbarig, want de competitie is nog lang.Bij de dames vooralsnog een heel verschillend resultaat, de heren zitten allemaal zo'n beetje op gelijk niveau.

Hoofdklasse Dames
Dames 1 en 2

Zesde Klasse 05
Heren 1

Zevende Klasse 05
Heren 2

Zevende Klasse 06
Heren 3 en 47-10-2013

De resultaten van onze herenteams resulteren tot nu toe in bescheiden plekken in de middenmoot. Heren 1 moet zijn draai nog vinden, uitkomend in een hogere klasse moet echt een tandje worden bijgezet. Bovendien heeft een aantal hoger geplaatste teams meer wedstrijden afgewerkt; een gewonnen pot erbij doet het team direct een paar plaatsen stijgen en dan kijkt het meteen heel anders.
Voor Heren 2 geldt hetzelfde verhaal. In deze uitgebreide competitie (12 ploegen in de poule) staat het team in de middenmoot met ook hier verschil in het aantal gespeelde wedstrijden.
Heren 3 en 4 zitten in dezelfde competitie en Heren 4 mocht in de beginfase even ruiken aan de bovenste plek. Zoals iedereen al vreesde was dat helaas van korte duur, maar toch effe leuk. Uiteindelijk doet Heren 3 het toch even beter dan de mannen van het vierde, maar de verschillen zijn beperkt: drie punten. En laat dat nou net de puntenwinst voor het derde zijn in die onderlinge partij... .

7-10-2013
Prima start Dames 1 - Dames 2 nog niet op dreef
Na de eerste wedstrijden in het nieuwe seizoen blijkt dat Dames 1 goed van start is gegaan, met als gevolg een tweede positie in de Hoofdklasse. Ongetwijfeld mede een gevolg van de inbreng van coach Richard Sloep. Dames 2 heeft het lastiger. De punten komen moeizaam binnen, al moet gezegd worden dat totnutoe de zwaarste tegenstanders op het programma hebben gestaan. Die hebben we dan maar vast voor een belangrijk deel gehad. Komt best wel goed.

24-9-2013
Week 42 eerste ronde bekercompetitie
In de week van 14 t/m 18 oktober komen alle teams in actie voor de eerste bekerronde. Dames 1 moet in dat kader zelfs twee keer optreden. Tot nu toe hebben onze damesteams kans gezien redelijk ver te komen, terwijl de heren meestal na de eerste ronde waren uitgeschakeld. Hopelijk zien de mannen nu eens kans een stap verder te komen.
Alle teams veel bekersucces gewenst.

23-9-2013
Heren 3 is Heren 4 de baas
In deze broederstrijd leek het er op dat Heren 3 in vlot tempo flink afstand zou gaan nemen. Immers, al snel lagen er vier in het net. Toch liet Heren 4 zien goed partij te kunnen geven en zij kwamen knap terug tot 4-3. Duidelijk werd wel, dat de mannen van het derde de gecreeerde kansen beter wisten te benutten, dan de spelers van het vierde. Daar werd menig aardige aanval toch gesmoord door onzuivere passes en slordig balverlies. Wel telde mee dat door een snelle blessure de Mookbrigade zonder wissel verder moest. Uiteindelijk werd het 14 - 7 in het voordeel van RTC '72 3. Duidelijk cijfers, maar er komt nog een revanche….

20-9-2013
Koploper Heren 4 krijgt stevige tik van Twisk
Koploper worden wil nog wel eens lukken, maar het dan te blijven, dat is een stuk lastiger. Heren 4 mocht even de lijst aanvoeren, maar het bezoekende Twisk maakte op vrijdag de 20ste september vlot een einde aan mogelijk optredende vedette-neigingen van de thuisclub. Een verlies met 3 tegen 10 komt hard aan, maar toch heeft RTC '72 4 voldoende kwaliteit in huis om een goede positie te bereiken.

20-9-2013
Heren 1 uiteindelijk toch ten onder
Heren 1 kreeg vrijdag 20 september Bot Meubelen op bezoek. Een geduchte tegenstander die, zo bleek al snel, de groen-witten stevig partij gaf. Er ontstond een spannende strijd waarbij bijna gelijkmatig aan weerskanten de doelpunten vielen. Pakweg 10 minuten voor tijd was de stand 7-7 en een puntendeling leek redelijk. Maar daarna ging het fout. Bot Meubelen zette snel een tandje bij en wist er nog drie extra te scoren, de thuisclub met lege handen latend. Helemaal onterecht was het niet, maar voor RTC '72 had er beslist meer in gezeten. Jammer.

13-9-2013

Sporthal de Kreek is voor de meeste van onze teams nog een onbekende locatie. Vrijdag de 13e was voor onze beide damesteams de eerste keer en ondanks de onheilsdag en datum bleek de avond toch succesvol. Dames 1 trad als eerste in het strijdperk en ontmoette ZA/Bluedesk. De uiteindelijke score was krap, maar voldoende om de drie punten in Hoorn te houden: 2-1.
Daarna was Dames 2 aan de beurt. Na de stevige oorwassing door Reiger Boys wilden onze meiden graag beter voor de dag komen. Tegenstander was het bezoekende Nieuweboer. Dames 1 had tegen hetzelfde team een week eerder de punten gedeeld, dus de vooruitzichten waren niet erg hoopvol. Maar dat viel alleszins mee. De bezoekers moesten immers genoegen nemen met een 4-2 nederlaag, zodat ook deze punten in huis bleven. Een prima resultaat van beide teams!

13-9-2013

De uitwedstrijd tegen Nieuweboer in de Dars bracht RTC '72 3 geen succes. Tot de wissel zag het daar echter niet naar uit, want er ontwikkelde zich een gelijkopgaande strijd. De score stond toen op 3-3.
De tweede helft gaf een ander beeld. De groen-witten moesten 7 tegentreffers incasseren en konden er slechts twee tegenover zetten. 10-5 voor de thuisploeg met een toch wat nare nasmaak voor onze mannen.
Volgende keer nemen we revanche…!

11-9-2013

Door de winst op Dijkhuis met de cijfers 3-6 in het voordeel van onze mannen voert RTC '72 4 de ranglijst in hun poule aan. Een prima begin van het seizoen en misschien dat dit de basis kan zijn voor nog meer succes. Natuurlijk kunnen er nog weinig conclusies worden getrokken, want de mogelijke concurrenten zijn ook nog maar net begonnen en kunnen zomaar langszij komen. Maar die koppositie is toch maar mooi bereikt, al is het, maar dat hopen we natuurlijk niet, voor even…

9-9-2013

De uitwedstrijd van Heren 1 tegen KGB 2 in sporthal de Flint leverde voor ons vlaggenschip helaas niet de volle winst op. De Strekers dwongen RTC '72 tot een gelijkspel met als uitslag een doelpuntrijke 4-4. Koploper in deze poule is voorlopig Bot Meubelen dat uit de twee gespeelde wedstrijden wel de volle mep wist te halen. Maar het kan nog alle kanten op….

6-9-2013

Iedereen heeft inmiddels een mailtje gehad met het verzoek tot betaling van de contributie. Doe dat snel, temeer omdat je alleen bij betaling voor 14 september in aanmerking komt voor een korting.
Even in orde maken…..nu.

6-9-2013

De competitiestart voor Heren 2 was al wat later gepland dan die van de rest van onze teams, maar nu is de openingsontmoeting met Zwaag 5 ook nog eens uitgesteld. Dit als gevolg van een door Zwaag aangevraagde "snipperdag".
Zwaag 5 was overigens eerst ingedeeld in de poule bij Heren 1, maar is nu in deze klasse geplaatst. Enfin, de eerste wedstrijd voor RTC '72 staat nu geprogrammeerd op 16 september tegen Lutjebroek in de Kloet. Nog even geduld mannen…

6-9-2013

De opening van het kersverse seizoen leverde voor zowel Heren 3 als Heren 4 meteen de volle winst op. Dat het ook twee thuiswedstrijden betrof in de vertrouwde Opgang zal daar aan hebben bijgedragen. Met 5-4 (Heren 3) en 10-5 (Heren 4) werden respectievelijk Twisk en KGB aan de zegekar gebonden.
Een lekker begin, en nu de draad zien vast te houden!

6-9-2013
Dames 2 stevig onderuit
Reiger Boys was vorig jaar de onbedreigde kampioen in de Hoofdklasse. Die speelsters hadden echter geen zin in verre reizen en maakten daarom niet de overstap naar de Topklasse. Reden waarom onze meiden in deze competitie wederom tegen deze sterke opponent moeten aantreden. De verwachtingen van Dames 2 waren daarom niet al te hoog gespannen, want werden ze vorig jaar niet met dikke cijfers verslagen…?
Helaas werd het voorgevoel bevestigd en moest RTC '72 met een 1-12 verlies genoegen nemen. Helaas, maar, zoals gezegd, niet onverwacht en zeker ook niet onverdiend.
Op naar meer gelijkwaardige tegenstanders…!

4-9-2013
Goede start Heren 1
Op maandag 4 september vond de eerste confrontatie plaats met een ploeg uit de Zesde Klasse. Heren 1, voorheen dus Heren 2, acteert nu immers een stapje hoger en de vraag was uiteraard of dat succes zou opleveren. Bezoekende partij was BZV en die mocht al direct kennismaken met een gretig RTC '72. Natuurlijk motiveerde het verorberen van de gewonnen slagroomtaart (taartenrace!) onze mannen extra en BZV ging dan ook kopje onder en mocht met een 6-3 nederlaag weer naar huis.
Op maandag 9 september komt KGB 2 op bezoek, een thuiswedstrijd maar dan wel in de Kreek….
Krijgt het succes een positief vervolg…?

2-9-2013
Dames 1 deelt de punten
De allereerste wedstrijd van het nieuwe RTC '72-seizoen werd door Dames 1 gespeeld tegen Nieuweboer 1 in de Dars. Nieuweboer, vorig jaar bovenaan geeindigd in de Eerste Klasse, gaat het nu in de Hoofdklasse proberen. Mede gezien de historie, (voorheen in de Topklasse uitkomend) een geduchte tegenstander. De uitslag van 3-3 is dan ook geen slecht begin voor onze dames, alhoewel de gelijkmaker van onze kant pas op het laatste moment viel.
Op vrijdag 13 september a.s. komt Bluedesk op bezoek. Een thuiswedstrijd, maar merkwaardigerwijs wordt die niet in "onze" Opgang gespeeld, maar in de Kreek.

29-8-2013
Let op programmawijzigingen
Bijna dagelijks ontvangt het wedstrijdsecretariaat wijzigingen op het reeds vrijgegeven wedstrijdprogramma. Met name de aanvangstijden worden nogal eens veranderd. Blijf goed opletten en zorg dat je kennis neemt van de meest actuele info.

29-8-2013
Dames 1 opent RTC '72-seizoen met uitwedstrijd tegen Nieuweboer
De allereerste seizoenswedstrijd van onze vereniging wordt gespeeld door Dames 1. Op maandag 2 september a.s. reist ons vlaggenschip af naar De Dars om daar aan te treden tegen Nieuweboer 1. Dit team is in het afgelopen seizoen bovenaan geeindigd in de Eerste Klasse en gaat dit jaar het een stapje hoger proberen. Zal ons Dames 1 meteen goed van start gaan? Direct drie punten punten pakken geeft in ieder geval wel een prima basis voor wat nog komen gaat.

29-8-2013

D'r zit zit niks anders op. Voetballen is leuk, maar het kan helaas niet gratis. Aan het begin van het seizoen krijgen onze leden dan ook weer de onvermijdelijke contributiemail met het verzoek de verschuldigde bijdrage spoedig te voldoen. Gelukkig is het bedrag ongewijzigd gebleven en geeft RTC '72 ook dit jaar weer een korting van 10 euro als je voor 14 september betaalt.
Altijd gebruik van maken lijkt me zo, dat joetje is mooi meegenomen en betalen moet je toch.

29-8-2013
Is ons nieuwe Heren 1 er klaar voor?
Zoals bekend hebben het "oude" Heren 1 en 2 stuivertje gewisseld. Dat wil zeggen, dat de mannen van het voormalige tweede nu als eerste team gaan acteren en de mannen van Martin van Velzen volgen de weg precies andersom. Een en ander uiteraard in goed overleg. Reden voor de wisseling was de wens van de Peter Bot-equipe om een stapje omhoog te doen. Aldus gaat geschieden: het team is nu ingedeeld in de Zesde, in plaats van de Zevende Klasse.
De krachtenverdelingen in deze klassen zijn overigens onvoorspelbaar. Vriendenteams die aardig tot zeer aardig kunnen ballen, kom je zo maar op lagere niveaus in de diverse poules tegen en blijken dan plots geduchte tegenstanders. Zeker is dat ons nieuwe Heren 1 meer tegenstand zal ondervinden en nog slimmer ten strijde moet trekken.
Zijn onze mannen er klaar voor? Eerste tegenstander is BZV 3 en die komt op woensdag 4 september naar de Opgang om het seizoen te openen. Aanvang 21.55 uur.

28-8-2013
Zaterdag 31 augustus oefenwedstrijd Dames 1 - Dames 2 in de Opgang, aanvang 11.00 uur
Na veel problemen met de aanvangstijd in de Vredehof, gaan we zaterdag 31 augustus toch weer naar de vertrouwde Opgang. De aanvangstijd blijft gewoon 11.00 uur. Graag iedereen op tijd aanwezig.

24-8-2013
Oefenavond Opgang door heren goed bezocht
De mannen hadden er duidelijk zin in. Met een flinke opkomst werd op vrijdag de 23ste fanatiek geoefend om zo de binnenkort startende competitie enigszins voorbereid te kunnen beginnen. Hier en daar werd wel duidelijk dat er conditioneel nog wel wat veldwerk moest worden verricht, maar het enthousiasme was er niet minder om. Ook de "derde helft" kende veel supporters.
Bij de dames was de opkomst beduidend minder. Vakantieverplichtingen of anderszins veroorzaakten dat er maar enkele speelsters acte de presence gaven. Jammer. Hopelijk is dat op zaterdag 31 augustus beter. (van 12.00 - 13.00 uur in de Vredehof).

22-8-2013
Let op: vrijdag 23 augustus (vanavond!) oefenen voor alle teams in de Opgang
Een laatste oproep voor alle RTC '72-leden; op vrijdag de 23ste (vanavond!) trainingsavond voor alle spelers en speelsters in de Opgang. De dames beginnen om 19.00 uur en om 19.45 volgen de heren. Zeg het voort!

21-8-2013

Na het afhaken van een aantal spelers van Heren 4 is aanvoerder Michael erin geslaagd een paar nieuwe krachten te contracteren. De gebroeders van Hulst komen de gelederen versterken en dat betekent dat het team bijna compleet is. Dat mag ook wel, want de eerste wedstrijd staat al gepland op 6 september.
Veel succes en voor de nieuwe mannen: welkom bij de club!

21-8-2013
Trage competitiestart Heren 2…
Waar voor de overige teams soms al twee wedstrijden staan ingepland, moet Heren 2 voorlopig nog even in de wachtkamer blijven. Je zou verwachten dat een en ander wat gelijkmatiger zou worden verdeeld, maar kennelijk zag de bond daar geen kans toe. Nog even geduld mannen.

21-8-2013
Oefenwedstrijd dames op zaterdag 31 augustus definitief
Er zijn inmiddels voldoende speelsters beschikbaar voor de onderlinge oefenwedstrijd tussen onze beide damesteams op zaterdag 31 augustus. Een en ander gaat plaatsvinden in de Vredehof. De aanvangstijd is gewijzigd: in plaats van 11.00 uur begint het om 12.00 uur. Dringend verzoek: graag iedereen om 11.30 uur aanwezig.
P.S. Vergeet niet ook aanwezig te zijn op vrijdag 23 augustus in de Opgang voor de traditionele openingsoefenavond. De dames beginnen om 19.00 uur, ook dan graag ruim van te voren aanwezig.

21-8-2013

Het is grappig om te zien dat onze site regelmatig diverze bezoekers mag begroeten. Hij wordt zeer regelmatig geraadpleegd en dat kan niet anders betekenen dat iedereen weer geweldig veel zin heeft in het nieuwe seizoen. Wel, we kunnen aan de bak. Eerst vrijdag a.s. in de Opgang het luie zweet eruit werken, en voor de dames een week later nog een keer, en dan gaat het feest weer beginnen.
Ben je er klaar voor?

21-8-2013

Het programma is nog maar net vrijgegeven of er zitten alweer wat wijzigingen in die consequenties hebben voor onze bestuursdiensten. Ook intern zorgen vakanties nog voor wat noodzakelijke aanpassingen. Allemaal niet zo erg, mits iedereen attent blijft op de veranderingen. Blijf voortdurend controleren.

20-8-2013

Tuurlijk, het is nog erg vroeg om daar over te beginnen, maar vermeldenswaard is toch wel dat de winnaar op twee fronten van het afgelopen seizoen, voormalig Heren 2, nu als Heren 1 aan de competitie deel gaat nemen en een klas hoger is ingedeeld. Zullen de doelpunten weer zo rijkelijk vallen (en dan natuurlijk wel aan de goede kant)? Natuurlijk hopen we van wel, maar voor de andere teams liggen er wellicht toch nieuwe kansen, want de mannen zullen het ongetwijfeld zwaarder krijgen….

16-8-2013
Andere lay-out programma
Het was je misschien al opgevallen, maar toch even voor de duidelijkheid: we hebben in de presentatie van de te spelen wedstrijden een paar aanpassingen gedaan. Voor een gemakkelijk overzicht leek het ons handig, alleen de wedstrijden te laten zien van de eerste zeven dagen. Wil je toch wat verder kijken zit er tevens een link om de komende drie weken in beeld te brengen. Die eerste zeven dagen worden standaard getoond. Heb je daar genoeg aan heb je snel een beeld van de die week door jou te spelen wedstrijden.

16-8-2013
Let op wedstrijdwijzigingen
Vooral aan het begin van de competitie moet de KNVB (noodgedwongen) nog wel eens het een en ander aanpassen. Het is dus zaak regelmatig te controleren of er wijzigingen zijn. Met andere woorden: raadpleeg vlak voor de wedstrijddag van jouw team nog even onze site voor de meest actuele gegevens.

14-8-2013
Nieuwe website online
Na de nodige aanpassingen presenteren we nu de vernieuwde website. Met daarin een aantal nieuwe elementen, waaronder een webshop. Met name de benodigde wedstrijdkleding kun je hier bestellen. We dachten dat dat wel handig zou zijn.
Webmaster Dennis heeft zijn best gedaan en hoopt dat de nieuwe site bij ieder in de smaak valt. Reacties zijn van harte welkom.

14-8-2013
Voorlopig: oefengelegenheid voor de dames op zaterdag 31 augustus
We zijn aan het inventariseren of er voldoende animo is voor een extra oefengelegenheid voor de dames op zaterdag 31 augustus. We denken aan 11.00 - 12.00 uur. Nog niet alle dames hebben gereageerd op de verzonden mail (vakantie?) en we hopen dat zij dat zo snel mogelijk doen. Dan kunnen we een en ander definitief regelen. Laat even wat van je horen...

13-8-2013

Dit seizoen treffen van onze herenteams alleen het derde en vierde elkaar in dezelfde poule. Heren 1 en 2 zitten elk in een andere en dat is ook wel net zo spannend. Het scheelt wel extra kilometers, want je mist toch een paar "thuis"wedstrijden.

12-8-2013
Eerste wedstrijden week 36 vastgesteld
Het gaat nu echt weer beginnen. In week 36 zijn de eerste wedstrijden door de KNVB vastgesteld en bijna alle teams moeten aan de bak. Let ook op de weer ingeplande bestuursdiensten.

12-8-2013
Oefenavond op vrijdag 23 augustus a.s voor alle teams
Traditiegetrouw maken we, voordat de spieren echt op de proef worden gesteld, het ongetwijfeld stramme lijf eerst even los op onze oefenavond. Dat doen we deze keer in onze vertrouwde Opgang en niet in de Zwaluwenhal. De dames beginnen om 19.00 uur, waarna om 19.45 de heren volgen. Zij kunnen de zaal gebruiken tot 21.00 uur.
We hopen op een flinke opkomst.

10-8-2013

Omdat de spelers van het "oude" Heren 2 een stapje hoger wilden, hebben we in goed overleg met de mannen van het eerste de zaak omgewisseld. Zodoende is het nieuwe H1 zwaarder ingedeeld, terwijl de mannen van Martin van Velzen op hetzelfde niveau blijven voetballen.
We wensen alle teams, maar speciaal ook het nieuwe eerste, veel succes!

1-8-2013
Wedstrijdprogramma nog niet definitief
De indelingen zijn inmiddels bekend (zie bij >teams) maar het officiele wedstrijdprogramma is nog niet definitief vrijgegeven. De eerste acties vinden plaats op maandag 2 september a.s. Dan gaan we er weer tegenaan. Toch?

1-8-2013
RTC '72 site vernieuwd
Met het nieuwe seizoen voor de deur leek het een goede zaak onze site weer eens in een nieuw jasje te steken. Webmaster Dennis is volop in de weer om alles op tijd in gereedheid te brengen. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond maar de eerste veranderingen zullen je ongetwijfeld zijn opgevallen.
En tot ieders tevredenheid, naar wij hopen…

1-8-2013
Let op oefenprogramma
Direct na de kermisweek gaan we de zaal in om de ongetwijfeld stramme spieren wakker te schudden. Het programma is nog niet helemaal compleet, nadere aankondigingen volgen binnenkort. Houd in ieder geval onze site in de gaten. Alvast wat rondjes om de kerk rennen kan trouwens geen kwaad.

24-6-2013

Helaas moeten we in het komende seizoen afscheid nemen van zowel een dames- als een herenteam. Bij Heren 5 moet om verschillende redenen een aantal spelers afhaken en dat heeft tot gevolg dat we geen volwaardig team meer op de been kunnen brengen. Datzelfde geldt voor Dames 3, dat dus komend jaar ook niet meer de groene clubkleuren zal gaan verdedigen. Jammer, maar wellicht zien we in de toekomst weer een aantal spelers en speelsters terug.
Kortom, volgend jaar dus vier heren en twee damesteams.

23-6-2013

Het ligt alweer even achter ons, maar toch moet nog even vermeld worden, dat ook deze uitgave van het Mixtoernooi succesvol is verlopen. Met een prima opkomst van een kleine veertig spelers en speelsters werd een volwassen speelprogramma afgewerkt. Wellicht zelfs iets te volwassen, omdat een aantal deelnemers wel wat minder hadden willen voetballen. Maar na die stevige inspanning smaakte het drankje na afloop in de sportkantine uiteraard extra lekker. Volgend jaar weer, zeker weten.

20-6-2013
Voorbereidingen nieuwe seizoen al weer van start
Alhoewel het nog erg rustig is aan het voetbalfront, zijn de eerste voorbereidingen voor het nieuwe voetbaljaar alweer van start gegaan. Teamopgaves, overschrijvingen en vaststellen data voor oefenuren in augustus zijn zo van die acties. Nadere berichten over dat laatste volgen binnenkort. Zeker is wel, dat we na de kermisweek weer ouderwets een paar uren in de zaal gaan trainen om het luie zweet eruit te werken.