24-4-2017
Dames 3 pakt titel


Op maandag 24 april is Dames 3 erin geslaagd de titel in de Tweede Klasse te veroveren. In de Kreek vond de beslissende ontmoeting tegen het bezoekende Wognum Nicols 3 plaats en op basis van het doelsaldo zou ook een gelijkspel voldoende zijn. Directe concurrent Lutjebroek 1 was immers al uitgespeeld en stond voor aanvang van deze wedstrijd 1 punt voor.
Er ontspon zich een vrij tamme wedstrijd en omdat RTC '72 al in de eerste minuten wist te scoren leek het een makkelijke avond te worden. Nadat de stand door doelpunten van beide ploegen op 3-1 was gebracht nam Wognum Nicols steeds meer het initiatief en toen zij in de laatste vijf minuten de aansluitende treffer wisten te scoren werden het zowaar nog angstige momenten voor de thuisclub. Gelukkig bleef het 3-2 en was Dames 3 kampioen. De bloemen en gelukwensen waren zeer verdiend. Proficiat!
Na de titel van Dames 2 in de Hoofdklasse, nu weer een damesteam van RTC '72 kampioen! Een prima seizoen dus!

21-4-2017
Dames 2 KAMPIOEN !


In de laatste wedstrijd van de competitie zou de kampioensrace tussen Dames 2 en Reiger Boys 3 worden beslist. In de directe confrontatie op 7 april bleef de strijd onbeslist (3-3), maar bij winst op het tweede team van de thuisclub zouden onze meiden alsnog de titel pakken.
Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Na de openingstreffer door de groen-zwarten nam Reiger Boys het initiatief over en wist zelfs uit te lopen naar een 3-1 voorsprong. Dat bleek voor RTC '72 een extra stimulans om een tandje bij te zetten. Was de eerste helft in het voordeel van de thuisclub, na de wissel was het Dames 2 dat de boventoon voerde. Dat resulteerde uiteindelijk in een 3-3 stand.
In de allerlaatste fase was de spanning te snijden en in die hectische periode zagen onze meiden kans weer een voorsprong te nemen. (3-4). De laatste minuten leken extra lang te duren en het eindsignaal van de scheidsrechter kwam echt als een bevrijding. De feestvreugde barstte meteen los.
Dames 2 kampioen van de Hoofdklasse. Gezien het verloop van de hele competitie beslist de terechte kampioen.
Van harte gefeliciteerd!

22-2-2017

Onze befaamde Taartenrace laat op dit moment een spannende strijd zien tussen een groot aantal teams. Met name Dames 2 en 3 en Heren 2 en 3 geven elkaar weinig toe. Zoals gebruikelijk scoren de mannen weer als vanouds en zijn de vrouwen vooral verdedigend goed in vorm. Het bekende beeld van bijna elk seizoen.
Bij het aantal wedstrijdpunten zijn de kaarten nog lang niet geschud. Een flink aantal teams is nog in de race voor de bovenste plaats.
Positief zijn ook de goede prestaties van Heren 4, terwijl Dames 1 al bijna drie maal zoveel punten heeft als vorig jaar in het hele seizoen!

2-1-2017
Standen winterstop
Halverwege het seizoen is een goed moment om de tussenstanden te bekijken. Daaruit blijkt dat alle teams, zowel bij de heren als de vrouwen prima presteren. Natuurlijk de een wat beter dan de ander, maar in feite staan alle team er goed voor. Houen zo.
Kijk hieronder voor de cijfers:

Tussen (winter) standen van seizoen 2016 - 2017


Dames 1 en 2
Hoofdklasse 01

Dames 3
2e Klasse 02

Heren 1 en 2
6e Klasse 04

Heren 3 en 4
7e Klasse 0429-9-2016

Na de eerste pakweg drie wedstrijden van de competitie blijken onze teams sterk van start te zijn gegaan. Met Heren 3 als uitschieter door de momenteel ingenomen eerste plaats. Maar ook de meeste andere herenteams staan hoog geklasseerd. Ook bij de dames ziet het er prima uit. Dames 1 kwam goed uit de startblokken en Dames 2 en 3 hebben zich weer nadrukkelijk in de top gemeld. Alle teams veel succes.

29-9-2016

Na 1 oktober wordt de boeteregeling van de contributie van kracht. Als je op die datum nog niet hebt betaald wordt het bedrag verhoogd met een toeslag van 10 euro. Maak het nu snel in orde, het kan nog net!

12-9-2016
Contributiezaken
De contributiebrief is (per mail) naar alle leden verzonden en zoals daarin is te lezen is de aanpak bij de inning iets gewijzigd. In het kort komt het erop neer dat de korting bij snelle betaling is komen te vervallen en er nu een boete wordt gegeven als je pas na 1 oktober het geld overmaakt. Meteen in orde maken dus.
Let ook op de boete bij verzuim van de bestuursdienst. Sommigen hadden voorheen die 10 euro er graag voor over om een avondje vrij te zijn. De spelende teams zaten dan met de gebakken peren en dat hopen we met die verzwaarde boete uit de wereld te helpen. Gewoon komen dus, of even ruilen.

12-9-2016
Trainingen redelijk bezocht.
De in augustus en begin september gehouden trainingen werden redelijk goed bezocht. Met een opkomst van ongeveer 50% eigen leden en de aanvulling met een paar nieuwe gezichten was het met name op 2 september zelfs druk te noemen.
Een goede traditie, waarvan we hopen dat een volgende keer de animo nog wat groter zal zijn.

12-9-2016
Digitale aanpak is even wennen
Zowel bij het eigen team als bij de tegenstander is de nieuwe aanpak met het digitale wedstrijdformulier even wennen. Overleg met alle betrokkenen leidt in ieder geval wel tot het gewenste resultaat maar het is even puzzelen. Het ontbreken van gedoe met het papieren formulier en eventueel wel of niet aanwezige spelerspassen zijn we gelukkig kwijt, en dat is ook weer prettig. De uitslag van Heren 4 werd ook direct verwerkt in de stand dus de info is direct actueel. Na een gewenningsperiode willen we straks vast niet meer terug naar het oude systeem.

12-9-2016
Wedstrijd Heren 4 duurt 5 seconden te lang.
Het nieuwe Heren 4 had de primeur de allereerste wedstrijd van het RTC '72 seizoen te mogen spelen. Op maandag 12 september vond in een warme sporthal De Kreek het treffen plaats tegen Zwaag 5. Heren 4 kent naast de vertrouwde kern een aantal nieuwe gezichten en dat was te merken aan de nog niet soepel lopende combinaties. Zwaag 5 deed het beter en al vlot lag hun eerste treffer in het doel. Daarna volgde een op en neer gaande strijd, maar slordigheidjes zorgden ervoor dat de bezoekers uit konden lopen naar 3-5. Zwaag dacht de buit al binnen te hebben, maar RTC '72 kwam knap terug tot 5-5. In de eindfase werd het superspannend en leek het er lang op dat de groen-zwarten een punt zouden overhouden. Helaas, in werkelijk de laatse 5 seconden maakte Zwaag de winnende treffer en stond ons Heren 4 met lege handen. Jammer, maar het team heeft beslist goede mogelijkheden om sterker te worden. Later nemen we revanche. Ja toch?

21-8-2016
We gaan weer beginnen!
Nog even en dan gaat de nieuwe competitie weer van start. De eerste wedstrijd staat gepland op maandag 12 september en Heren 4 heeft de primeur. Let wel, dit is het "nieuwe" Heren 4, het team dat vorig seizoen als Heren 2 aan de competitie deelnam. Dat team speelt nu een klas lager en om dat mogelijk te maken heeft het geruild met het "oude" Heren 4 dat vanaf nu, je raadt het al, als Heren 2 verder gaat.
In die eerste speelweek, week 37, komen alle teams in actie. Reden temeer om de trainingen op woensdag 24 augustus (dames) en vrijdag 2 september (dames en heren) te bezoeken, want de spieren zullen ongetwijfeld nog onwennig zijn…..

28-7-2016
Nieuwe website in de maak
Momenteel wordt er hard gewerkt aan een nieuwe lay-out van onze website. Dan wordt er meteen ruimte gemaakt voor de presentatie van onze sponsoren en hopen we de leesbaarheid te verbeteren, ook op je smartphone. Webmaster Dennis denkt medio september het ombouwen te hebben afgerond.

28-7-2016
Wedstrijdformulieren en passen verleden tijd
We hebben het al eerder aangekondigd, maar de papieren wedstrijdformulieren en de spelerspassen zullen het komend seizoen niet meer worden gebruikt. De wedstrijdgegevens worden dan via een app digitaal genoteerd en verzonden en dat geldt ook voor de spelersinformatie.
Tijdens de beide trainingen op 24 augustus en 2 september zullen we aanwijzingen geven hoe de nieuwe werkwijze wordt. Het zal even wennen zijn, maar na een paar wedstrijden weten we ongetwijfeld niet beter.
Wat zijn de voordelen van het nieuwe systeem?
Om te beginnen kun je nooit meer je pasje vergeten, want jouw gegevens staan centraal in het systeem, inclusief pasfoto. De teams en de verdere gegevens worden van te voren door het secretariaat ingevoerd en de namen en wedstrijdgegevens, kan de aanvoerder elke keer oproepen. Spelers die er niet zijn kun je afvinken en uit de totale spelerslijst kun je de mensen toevoegen die die avond invallen.
Na floop van de wedstrijd wordt de stand ingevuld en alle info gaat via de scheids direct naar de KNVB. De stand in de poule wordt bijgewerkt en is meteen zichtbaar op Voetbal.nl.
Tijdens de trainingen volgt meer info.

28-7-2016
Trainingen in augustus
Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen organiseren we eind augustus en begin september een aantal trainingen. (De data staan ook vermeld in het wedstrijdprogramma). De eerste damestraining op woensdag 24 augustus staat onder leiding van Sherold Olivieira. Op vrijdag 2 september komen wederom de dames, maar ook de heren in actie. Beide avonden zijn in sporthal De Kreek.
Zet de data vast in je agenda en zorg die avonden dat je op tijd bent. Het is verstandig als je van tevoren het ongetwijfeld stramme lijf alvast uit de vakantiesfeer losschudt, anders wordt het tijdens en na de trainingen erg afzien….

28-7-2016
Nieuwe poule-indelingen
Onder het menu-item "Teams" vind je de nieuwe competitie-indelingen van het komende seizoen. In de meeste poules natuurlijk veel bekende namen. Voor het "oude" Heren 4, dat een klas hoger gaat voetballen (en daardoor Heren 2 is geworden) verandert er uiteraard wel het een en ander. Het team speelt straks in dezelfde poule als Heren 1. Het "oude" Heren 2 wilde graag een klas lager spelen en is nu als Heren 4 ingedeeld bij Heren 3. (Heren 4 kan trouwens nog wel 1 of 2 spelers extra gebruiken). De indeling bij Heren 3 en 4 kent wel een heel erg hoog Zwaaggehalte. Maar liefst vijf teams van die vereniging maken deel uit van die klasse.
Bij Dames 1 en 2 overwegend dezelfde tegenstanders. LZVV, Watervogels en OZV zijn verdwenen en daarvoor in de plaats zijn Biersteker 2, DWOW 1 en Alcmaria Victrix 1 aangeschoven. De poule van Dames 3 heeft er twee Nieuweboerteams bijgekregen en de beide teams van Wognum Nicols zien we niet terug.