19-5-2016
Winnaars Taartenrace
Traditiegetrouw wordt de definitieve uitslag van onze Taartenrace tijdens het jaarlijkse toernooi bekend gemaakt. Helaas ging dat wegens onvoldoende animo niet door. Het eindresultaat vind je daarom deze keer op onze website onder "Tijgertjes/Taartenrace/standen".
Kijk maar es of jouw team in de prijzen is gevallen en of je je binnenkort met veel slagroom dik kunt eten….

19-5-2016
Overschrijven, hoe gaat dat?
Met ingang van het komende seizoen is de procedure van het overschrijven gewijzigd. Was voorheen het invullen van een aantal formulieren noodzakelijk, nu gaat alles digitaal en is het papierwerk komen te vervallen.
Hoe gaat het in zijn werk?
Stel je wilt overschrijven naar RTC '72. Dan meld je je daar aan en het secretariaat geeft je gegevens vervolgens door aan de KNVB. Je oude club krijgt die informatie ook en zal, als alles in orde is, de overschrijving goedkeuren. Let wel: als alles in orde is. Het zou immers kunnen zijn dat je nog openstaande boetes moet betalen of misschien nog contributie. In die gevallen zal de oude club de overschrijving blokkeren totdat een en ander in orde is gemaakt. Zolang dat niet is gebeurd kun je dus niet bij RTC '72 voetballen.
Uiteraard geldt voor een eventuele overstap van RTC '72 naar een andere club dezelfde procedure: aanmelden bij de secretaris van de nieuwe club, de rest gaat vanzelf. Makkelijker kunnen we het niet maken….
Denk er wel om dat je je tot en met uiterlijk woensdag 15 juni kunt laten overschrijven, dus wacht niet te lang.
Lid worden als je nog nooit bij een andere zaalvoetbalclub hebt gespeeld kan het hele jaar door.
Wil je met een heel team bij RTC '72 komen voetballen? Dat kan, maar meld je dan zo snel mogelijk aan.

19-5-2016
Eindstanden 2015-2016
De strijd is gestreden en de standen zijn bepaald. Het afgelopen seizoen kent, zoals gebruikelijk, weer alle soorten resultaten. Met als uitblinker Dames 3, dat weer eens, het is tenminste niet de eerste keer, kampioen is geworden. Ook Dames 2 heeft prima gepresteerd door haar goede 5e plaats in de Hoofdklasse. Dames 1 kijkt natuurlijk met wat gemengde gevoelens terug op het voorbije seizoen. Het regelmatig goede spel werd helaas zelden in punten vertaald. Maar het vertrouwen in betere resultaten volgend jaar groeit, mede door de aangekondigde versterkingen. Heren 1 en 2 hadden het moeilijk, een klas hoger scheelt toch een slok op een borrel. Maar gelukkig zijn ook hier versterkingen in aantocht. Heren 3 draaide een degelijk seizoen. Het begin was wat aarzelend, maar daarna liep het steeds beter. Heren 4 tenslotte, had lang zicht op de bovenste plaats, maar liet, met name in de eindfase, toch af en toe wat punten liggen.
Belangrijkste blijft natuurlijk, dat iedereen een lekker seizoen heeft gevoetbald en misschien nu alweer zin heeft in volgend jaar.

De eindstanden van seizoen 2015 - 2016


Dames 1 en 2
Hoofdklasse 01

Dames 3
2e Klasse 02

Heren 1 en 2
6e Klasse 04

Heren 3
7e Klasse 04

Heren 4
7e Klasse 0519-5-2016
Seizoen 2016-2017
Inmiddels zijn er alweer de nodige acties ter voorbereidng op het volgende seizoen. Het nieuwe voetbaljaar begint op 5 september met de eerste bekerronde. De competie begint een week later, dus op 12 september. Zoals het er nu uitziet doet RTC '72 weer met hetzelfde aantal dames- en herenteams mee. Bij de heren zal er waarschijnlijk wel wat veranderen ten aanzien van de klassen waarin zal worden gespeeld.
Zo links en rechts, zowel bij de mannen als de vrouwen, zijn er een aantal versterkingen in aantocht, terwijl daarnaast het aantal afhakers zeer beperkt is. De groei zit er dus in en dat is een goed teken….
In de tweede helft van augustus, dus na de kermis organiseren we weer een aantal trainingsbijeenkomsten om zo goed mogelijk aan het nieuwe jaar te kunnen beginnen. Informatie daarover krijgt iedereen zodra een en ander definitief is.

22-4-2016
Kampioen weet niet van ophouden
Dat Dames 3 af en toe flinke uitslagen op het scorebord weet te krijgen is bekend. Ook in deze laatste competitiewedstrijd was dat het geval. Daar zag het trouwens in eerste instantie niet echt naar uit, want de bezoeksters boden nog aardig weerstand. Maar na de wissel gingen onze meiden los en scoorden aan de lopende band. De teller bleef tenslotte op 13-0 staan, de grootste overwinning van dit seizoen. Een mooie afsluiting van de competitie.

22-4-2016
Subtopper verliest van Heren 2
Het op de derde plaats staande Bot Meubelen was naar Hoorn gekomen met ongetwijfeld de intentie het laag geklasseerde Heren 2 drie punten afhandig te maken. Zo zou het mogelijk de tweede stek van Hovocubo over kunnen nemen. Dat pakte anders uit. RTC '72 startte voortvarend en er ontstond een geweldig spannende strijd waarin de thuisclub lange tijd een voorsprong wist te behouden. Tenslotte kwamen de bezoekers toch langszij en tot werkelijk de laatste minuut werd door beide ploegen met veel inzet gestreden voor de winnende goal. Die viel vlak voor tijd aan de goede, dus onze, kant waardoor de groen-zwarten de volle winst pakten. Zoals gezegd een spannende, maar ook zeer sportieve wedstrijd. En zo hoort het ook. Prima gedaan mannen.

22-4-2016
Dames 2 op valreep geklopt
Het op de tweede plaats staande LZVV wist in de Kreek goed weerstand te bieden tegen een erg wisselvallend spelende thuisclub. Een opgebouwde voorsprong van RTC '72 moest daardoor in de tweede helft worden prijsgegeven en de bezoekers maakten zelfs op het allerlaatste moment de winnende treffer. De groen-zwarten stonden dus met lege handen, maar eerlijk gezegd was dat toch ook aan het eigen spel te wijten. Onnodig balverlies, maar ook af en toe pech deden onze meiden uiteindelijk de das om. Jammer. Eindstand 4-5.
Volgende week de afsluitende wedstrijd tegen Dames 1 in de Kreek. Aanvang 20.10 uur.

20-4-2016
Heren 4 redt het niet
De kansen waren nog niet verkeken: bij winst tegen Zwaag zou Heren 4 nog meedoen in de titelrace. Het pakte helaas anders uit, want na een voorsprong moesten de mannen het initiatief aan de thuisclub laten. Die profiteerden daar dankbaar van en liepen zelfs uit naar een geflatteerde 6-2 voorsprong. Jammer, maar Heren 4 heeft deze competitie laten zien een geduchte tegenstander te zijn die voor veel ploegen te sterk was. Evengoed een prima seizoen.

18-4-2016
Wordt Heren 4 kampioen?
Heren 4 is nog volop in de strijd om de bovenste plaats verwikkeld. Maar het heeft de gang van zaken niet helemaal meer in eigen hand, want het is afhankelijk van de twee concurrenten Zwaag 9 en zijn broertje Zwaag 10. Vanavond (18 april) staat de uitwedstrijd tegen de huidige koploper Zwaag 10 op het programma. Zij voeren de lijst aan met 51 punten uit 20 wedstrijden. Ons Heren 4 heeft 46 punten uit 19 ontmoetingen. De strijd gaat over anderhalve competitie en dat betekent een totaal van 21 westrijden. Na vanavond is Zwaag 10 dus uitgespeeld. Door het de vorige keer niet opkomen van Lutjebroek wordt de thuiswedstrijd tegen die tegenstander aanstaande maandag 25 april ingehaald. De Strekers staan momenteel in de onderste regionen en een overwinning van onze mannen moet beslist mogelijk zijn. Bij winst op Zwaag 10 en Lutjebroek 3 komen onze mannen op 52 punten en gaan ze Zwaag 10 voorbij. Resteert nog Zwaag 9, de lastigste, want die komt tegen RTC '72 niet meer in actie. Zij staan nu op 47 punten uit 19 wedstrijden. Bij winst in beide resterende wedstrijden behalen zij 53 punten en vallen onze mannen buiten de prijzen.
Momenteel ziet de stand van de kopgroep er aldus uit:

Heren 4
7e Klasse 0518-4-2016
22 april: avondje RTC '72 in de Kreek
Op vrijdag 22 april a.s. staat er in de Kreek een avondvullend programma met RTC '72 teams op het programma. Maar liefst vier teams komen die avond in actie. Om 19.15 uur opent Heren 1 de serie met een ontmoeting tegen middenmoter KGB 2. Daarna krijgt Dames 2 bijna-koploper LZVV op bezoek, dat na het verrassende verlies tegen Wognum Nicols ongetwijfeld iets goed wil maken. Alle hens aan dek dus. De naar verwachting spannende strijd begint om 20.10 uur. Om 21.05 uur volgt de wedstrijd tussen Dames 3 en Bot Meubelen 1. Zal deze middenmoter het ons kampioensteam in de laatste wedstrijd van het seizoen nog lastig maken?
Heren 2 sluit de avond af met de lastige ontmoeting met Bot Meubelen 5 dat momenteel de derde plaats in de poule inneemt. Zorgen onze mannen nog voor een stunt?
Alle teams heel veel succes!

18-4-2016
Lastige eindfase Heren 3
Ons derde herenteam kent een zware afsluiting van de competitie. Op het programma staan wedstrijden tegen de beide koplopers van de poule. RTC '72, momenteel keurig op de derde plek bivakkerend, kan daardoor nog puntenverlies oplopen waardoor de naaste concurrenten nog gevaarlijk dichtbij kunnen komen. Toch nog wat punten pakken in die laatste ontmoetingen lijkt de beste oplossing om de derde stek veilig te stellen…

18-4-2016
Bestuursdiensten steeds jonger
Jong geleerd is oud gedaan, zo was vast de gedachte tijdens de wedstrijd van Dames 3 tegen Alpha Tours 1 in de Kreek. De kinderen van een aantal speelsters van RTC '72 namen de taak van de bestuursdienst waar, want de ploeg uit Venhuizen die deze wedstrijd het thuisspelende team was, had geen hulptroepen meegenomen. Maar geen nood, onze jeugdige officials lieten zien het uitstekend te kunnen. Met meteen al een 0-4 voorsprong voor de "moederploeg" in de 5e minuut. Kijk dat is het betere werk en dat geeft vertrouwen in de toekomst…..

18-4-2016
Heren 1 in ons nieuwe tenue
Trots presenteert ons vlaggenschip zich in ons nieuwe tenue. Het ziet er pico uit, mede dankzij sponsor Drogisterij Verberne, waarvoor onze dank.

Heren 1 in het nieuwe tenue
seizoen 2015-20161-4-2016
DAMES 3 KAMPIOEN!
Op vrijdag 1 april kon in De Bloesem de beslissing vallen voor het te behalen kampioenschap van Dames 3. Dan moest er wel gewonnen worden van Wognum Nicols. Zou dat niet lukken werden de festiviteiten onzeker, want concurrent Zwaag was immers ook nog in beeld. Maar bij winst op de Wognummers werd RTC '72 voor hen onbereikbaar.
Die overwinning was voor de groen-zwarten nog niet eens zo gemakkelijk. Wellicht speelden de zenuwen een grote rol, feit is dat tot de laatste minuten de drie punten nog niet waren veiliggesteld. Wognum Nicols gaf goed partij en bleef in doelpunten telkens dicht bij de bezoeksters. Al met al werd het ook voor de meegekomen supporters nog akelig spannend: tien minuten voor tijd stond het nog 4-4. Gelukkig kwam de laatste en bevrijdende treffer alsnog en konden de meiden van Dames 3 de bloemen in ontvangst nemen.
Een geweldig mooi resultaat waar het team trots op mag zijn. Gefeliciteerd!

1 april (geen mop)
Dames 3 kampioen!22-3-2016
Dames 3 is er bijna
De wedstrijd tegen Alpha Tours op maandag 21 maart was een van de laatste hindernissen op weg naar het kampioenschap. De bezoeksters wilden gelukkig graag meewerken aan het feestje van de groen/zwarten, want in de eerste helft waren ze niet opgewassen tegen de aanvalsdrift van de thuisclub. Binnen een kwartier stond het al 5-0 en de spanning was al meteen weg. Pas in de tweede helft deed Alpha Tours wat terug en scoorde zelfs drie maal. Ook RTC '72 wist nog een paar keer het net te vinden en de eindstand werd daardoor bepaald op 8-3.
Nu volgt na de Paas de uitwedstrijd op 1 april tegen Wognum Nicols 2 en als ook daar de drie punten worden gepakt is de buit binnen, want Zwaag, de grootste concurrent, kan dan niet meer langszij komen. Mocht die ploeg al eerder puntverlies lijden, is het al voor 1 april beslist. Maar Zwaag zal dat vast niet laten gebeuren, dus we richten ons volledig op de wedstrijd in de Bloesem.
Heel veel succes meiden, enne…. Niet teveel (chocolade)eieren met de Paasdagen!

21-3-2016
Standen medio maart
Alhoewel de officiele standen nog wel eens iets achter kunnen lopen bij de actuele situatie, geven ze toch een (bijna) goed beeld van de tot nu bereikte resultaten. Verheugend is dat het merendeel van de teams hoog is geklasseerd en soms zelfs nog kans maakt op het kampioenschap. Op dat gebied scoort Dames 3 extra goed, want de definitieve toppositie kan haar bijna niet meer ontgaan.

Dames 1 en 2
Hoofdklasse 01

Dames 3
2e Klasse 02

Heren 1 en 2
6e Klasse 04

Heren 3
7e Klasse 04

Heren 4
7e Klasse 0514-3-2016
Wordt Dames 3 kampioen?
Nu de naaste concurrent Sporting Andijk punten heeft gemorst en in een directe confrontatie op 14 maart in de Kreek overtuigend met 6-0 aan de kant is gezet komt voor Dames 3 het kampioenschap erg dichtbij. Zwaag is nu de gevaarlijkste belager, want ook dat team heeft nog zicht op de bovenste plek.
Het aantal door de diverse teams gespeelde wedstrijden is nogal verschillend maar met nog zes extra punten erbij lijkt de buit voor RT '72 definitief binnen. De eerste actie moet op maandag 21 maart plaatsvinden als Alpha Tours in de Kreek op bezoek komt. (Aanvang 20.00 uur). Een lastige tegenstander, die de laatste tijd aardig op dreef is. Oppassen dus. Op 1 april (geen grap) volgt dan de uitwedstrijd tegen Wognum Nicols 2 in de Bloesem. Ook geen gemakkelijke tegenstander, maar als ook daar de volle winst wordt behaald zijn de groen/zwarten kampioen.
En dan is het tijd voor een feessie. Ja toch?
Meiden zet 'm op.

11-3-2016
Dames 1 doet zichzelf tekort
Leverde de uitwedstrijd tegen Hovocubo indertijd op de valreep net geen winst op, in de thuiswedstrijd tegen dezelfde tegenstander deed Dames 1 zich eigenlijk weer tekort. De punten werden weliswaar gedeeld, maar er had beslist meer ingezeten. In ieder geval werd het een doelpuntenfestival met een eindscore van 4-4. Wel weer een punt erbij.

7-3-2016
Derde plek veilig voor Heren 3?
Met winstpartijen tegen Zwaag (5-4) en Nieuweboer (8-0) lijkt Heren 3 vastbesloten de derde stek niet meer uit handen te geven. Met een voorsprong van zeven punten (maar wel met een wedstrijd meer) op Zwaag, moet dat ook kunnen lukken. Nu weet je met een zogenoemde anderhalve competitie nooit helemaal zeker hoe een en ander gaat aflopen, maar de voorsprong is er, dus nu er gewoon voor zorgen dat die in stand blijft. Nog even volhouden dus.

26-2-2016
Nieuwe standen taartenrace
De resultaten van de afgelopen periode hebben weer voor wat verschuivingen gezorgd. Maar onverminderd blijft de sterke klassering van Dames 3. Heren 4 duikt eveneens op alle fronten in de hoogste regionen op met ook Heren 3 en Dames 2 als kanshebbers. Kijk voor het hele overzicht op Tijgertjes/Taartenrace/Standen.

26-2-2016
Competitie in eindfase
Zo langzamerhand en bijna ongemerkt zitten we alweer in de eindfase van de competitie. Met wel een groot verschil in gespeelde wedstrijden, dus voor sommige teams staan er nog aardig wat op het programma. De resultaten zijn min of meer als verwacht. Met Heren 1 prima in de middenmoot, de hoog scorende Heren 3 en 4 en een wat tegenvallend Heren 2. Bij de dames is het eerste team zoals bekend aan een moeizaam seizoen bezig en staat het helaas onderaan. Dames 2 en 3 doen het uitstekend. Dames 3 is zelfs koploper.
Maar we zijn er nog niet helemaal en alle teams hebben nog de mogelijkheid hun positie te verbeteren. Veel succes!

26-2-2016
Behoudt Heren 3 de derde plaats?
Zwaag 4 en KGB 5 zijn vermoedelijk niet meer in te halen en het verlies tegen koploper Zwaag 4 maakte de zaak er niet beter op. Heren 3 neemt momenteel de derde plaats in en de achterstand op nummer twee, KGB, bedraagt negen punten, terwijl de Strekers ook nog twee potten minder hebben gespeeld. Dat lijkt een ondoenlijke zaak. Maar opgelet, de dreiging komt van onder. Want alhoewel Zwaag 5 zeven punten achter staat op RTC '72 hebben ze ten opzichte van de onzen ook nog vier wedstrijden in te halen. Dat zijn dus twaalf punten als ze alles winnen. Op 4 maart staat de thuiswedstrijd tegen dat team op het programma, dus het is zaak de drie punten binnen te slepen en zo de concurrent op afstand te houden.
Hier ligt ook een taak voor de supporters. Allemaal verzamelen dus: vrijdag 4 maart a.s., aanvang 20.00 uur (mooie tijd) in de Kreek.

26-2-2016
Dames 1 pakt punt
In een spannende wedstrijd is Dames 1 erin geslaagd een punt te pakken tegen het hoog geklasseerde LZVV. In de Kreek ontspon zich een gelijkopgaande strijd waarin RTC '72 prima tegenstand bood en zelfs zicht had op de volle winst. De uitslag van 3-3 gaf uiteindelijk wel de krachtsverhoudingen weer. Dames 1 begint steeds beter te spelen en mag hopen op nog wat meer punten. In ieder geval heeft het nu de laatste plaats overgedaan aan Watervogels, maar dat team heeft nog wel wat inhaalwedstrijden te spelen. Maar dat zien we dan wel weer. Dit punt zit in ieder geval in de tas. Goed gedaan meiden!

26-2-2016
Dames 2 knokt voor tweede plaats
Op vrijdag 26 februari was Wognum Nicols in de Kreek de bezoekende partij. Dit team maakte in de beginfase van de competitie een opvallend goede start maar had daarna veel moeite de opgaande lijn vast te houden. In de wedstrijd tegen Dames 2 gaven de Wognummers in eerste instantie nog goed partij maar met name na de wissel hadden ze weinig weerwoord op de vele aanvallen van de thuisclub. De score liep snel uit met als eindstand een ruime 8-0 overwinning. Momenteel bezet Dames 2 de tweede plaats maar door de grote verschillen in gespeelde wedstrijden is er slecht zicht op de situatie. Met nog zes wedstrijden te spelen en gezien het goede spel heeft Dames 2 echter nog alle mogelijkheden om de tweede plaats te verdedigen.

26-2-2016
Witte broek/zwarte broek
Na de introductie van het nieuwe shirt kozen de dames al snel voor de combinatie met een zwarte broek en dito kousen. Ook bij de heren zijn bijna alle teams "om" zodat de witte broek zo langzamerhand tot het verleden gaat behoren. De nieuwe sets zien er perfect uit en naar verluidt is iedereen erg enthousiast. Zo komen we flitsend voor de dag, en dat is ook belangrijk….

2-2-2016
Nieuwe shirts positief ontvangen
Op dit moment draagt iedereen de nieuwe shirts en de reacties zijn zeer positief. In navolging van de dames gaan ook diverse herenteams over op de bijpassende zwarte shorts en kousen, alhoewel de witte broeken en kousen ook een mooie combinatie vormen. In ieder geval zien de teams er weer fraai uit. Met nogmaals veel dank aan onze sponsoren Auto Tensen, Meijerink Bouw en Drogisterij Verberne.

2-2-2016
Heren 4 blijft in kopgroep
De poule waarin Heren 4 acteert kent twee merkwaardige koplopers. De bovenste plaatsen worden ingenomen door Zwaag 10 en Zwaag 9 die elk 35 punten hebben met evenveel gewonnen wedstrijden en gelijke spelen. Alleen het doelsaldo wijkt iets af. Heren 4 trad op maandag de 1e aan tegen Zwaag 7 en had daar niet veel moeite mee. Door de winst is RTC '72 de beide koplopers op 1 punt genaderd en kan dus nog een kansrijke gooi doen naar de koppositie. De spanning blijft.

1-2-2016
Lastige avond voor Heren 3
Ons derde herenteam doet prima mee in de competitie. Met een derde plaats en een positief doelsaldo moet het alleen Zwaag 4 en KGB 5 boven zich dulden. Maandag 2 februari stond de uitwedstrijd tegen Zwaag 6 op het programma en gezien de bijna onderste positie van de tegenstander leek dat een eenvoudige pot te worden. Dat bleek toch wat tegen te vallen, want Zwaag trok fel van leer en de groen-witten grossierden in gehaast voetbal met weinig overleg. Zo werd het nog redelijk spannend, maar gelukkig wist RTC '72 de al in de beginfase opgebouwde voorsprong telkens vast te houden. Einduitslag 4-7 in het voordeel van Heren 3.

29-1-2016
Dames 2 overtuigend langs Sporting S
Sporting S bivakkeert in de onderste regionen van de Hoofdklasse maar beschikt toch over een geroutineerd team. Daar had ons Dames 2 afgelopen vrijdag echter geen boodschap aan en alhoewel in de eerste fase geen doelpunten vielen werd door de groen-zwarten met name na de wissel stevig afstand genomen. De bezoeksters stelden daar weinig dreiging tegenover en de einduitslag van 6-1 was dan ook terecht.

29-1-2016
Broederstrijd eindigt in voordeel Heren 1
Eindigde de vorige krachtmeting tussen Heren 1 en Heren 2 nog onbeslist, op 29 januari leken de zaken zich in het voordeel van team 2 te ontwikkelen. In een ongemeen spannende strijd namen de mannen van Shelton immers een voorsprong en even leek het erop dat Heren 1 daarop geen afdoend antwoord had. Dat bleek toch anders te gaan. Een beter benutten van de kansen en het achterin bekwaam dicht houden stelden de Verberne brigade in staat langszij te komen en in de slotfase zelfs de beslissende goal te maken. Einduitslag 6-5 in het voordeel van Heren 1. Met een compliment voor Heren 2 voor de geboden tegenstand.

27-1-2016
Goed spel Dames 1 niet beloond
Anders dan de rangschikking zou doen vermoeden komt Dames 1 bijna wekelijks met prima spel voor de dag. Probleem is het daadwerkelijk verzilveren van de kansen en zoals altijd in het voetbal, als je zelf niet scoort doet, soms tegen de verhouding in, de tegenstander het wel. Ondanks goed voetbal bleven ook op 27 januari de punten bij tegenstander Reiger Boys, maar positief is dat er tevredenheid heerste over het vertoonde spel. Het zal daarom beslist gaan lukken om nog wat extra punten te pakken.

27-1-2016
Dames 3 gelijk tegen Zwaag 1
Na het verlies met 3-4 volgde nu een gelijkspel tegen dezelfde tegenstander (2-2). In een spannende strijd bewees Zwaag over een goed team te beschikken en als een van de weinige ploegen in deze poule gelijkwaardig te zijn aan koploper RTC '72 3. De Zwaagers hebben in aanvang van de competitie echter de nodige punten verspeeld en vormen daardoor vooralsnog geen bedreiging voor de koppositie van de groen-zwarten. Sporting Andijk staat er beter voor met slechts een achterstand van drie punten.
Het kan, met nog flink wat wedstrijden voor de boeg, nog een spannende strijd worden.

8-1-2016
Dames 2 in subtop
Met een overwinning die eigenlijk de hele wedstrijd niet in gevaar is geweest heeft Dames 2 zich wat steviger genesteld in de bovenste regionen van de poule. Het vergelijk gaat overigens wel wat mank, want de verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden zijn best wel groot. Maar voorlopig wordt toch maar mooi de 5e plek bezet en gezien het vertoonde spel zit er beslist meer in het vat.

8-1-2016
Kostbaar punt voor Dames 1
Lange tijd leek het erop dat ons eerste damesteam eindelijk weer een de volle mep zou pakken. Maar veel gemiste kansen en razendsnelle tegendoelpunten van Bluedesk zorgden uiteindelijk voor een puntendeling. Toch weer een belangrijk punt erbij en een positief begin van 2016.

8-1-2016
Heren 2 begint 2016 goed
Met een doelpuntrijke overwinning van 8-6 op KGB 3 heeft Heren 2 een prima start gemaakt van het nieuwe jaar. Nu moet eerlijkheidshalve wel gezegd worden dat de bezoekende partij in deze competitie nog niet veel heeft gepresteerd, sterker nog, slechts een punt wisten de Strekers in 13 wedstrijden te verzamelen. Maar toch, na de feestdagen wil het niveau nog wel eens inzakken, dus mooi dat de drie punten toch werden geincasseerd.

21-12-2015
Kersttoernooi uitgesteld
Kennelijk was de gekozen datum van 27 december niet voor iedereen haalbaar. Ondanks een redelijk aantal aanmeldingen bleek het totaal aan deelnemers niet toereikend om er een zinvol toernooi van te maken. We gaan kijken of we op het einde van het seizoen een beter moment kunnen prikken. Dat zal dan eind april of begin mei worden. We houden jullie op de hoogte.

21-12-2015
Standen Taartenrace
Halverwege de competitie werd het weer eens tijd de cijfers van onze Taartenrace op een rijtje te zetten. Door de goede resultaten was het niet verrassend dat Dames 3 hoge ogen gooit. Zowel op het gebied van Beste Resultaat als Beste Verdediging voert dat team de lijst aan, op toch wel ruime afstand gevolgd door respectievelijk Heren 4 en Dames 2. In de poule van Beste Aanval zien we een aantal kanshebbers, met ook hier het derde damesteam in de kopgroep. Heren 3 is echter toch nog wat beter op schot en met een gemiddelde van ruim 6,5 doelpunten per wedstrijd wordt er aan de lopende band gescoord.
Dames 1, toch bezig aan een moeizaam seizoen, laat zien dat het verdedigend wel goed zit. In die poule laat het toch maar mooi Heren 1 en Heren 2 achter zich.

21-12-2015
Nieuwe shirts beschikbaar
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar direct na de winterstop stappen we over op het nieuwe shirt. Bij de aanschaf zijn we uitstekend geholpen door de steun van drie sponsoren, te weten Drogisterij Verberne (Heren 1) en Auto Tensen en Meijerink Bouw (beide Heren 3). Heel hartelijk dank!
Dames 3 speelt de allereerste wedstrijd van 2016 en heeft dan ook de primeur om als eerste het nieuwe tenue gaan gebruiken. De overige teams volgen bij hun eerste thuiswedstrijd.

21-12-2015
RTC '72-heren lekker op dreef
Afgezien van senioren 2, dat mede door personele problemen niet altijd op volle sterkte kan aantreden, doen de andere herenteams het uitstekend. De standen laten, toevallig, voor alle drie equipes een derde plek zien en dat is een prima resultaat van de eerste seizoenshelft.

21-12-2015
Dames 3 winterkampioen
Tja, als je gewoon alle wedstrijden wint en dus het maximale aantal punten binnensleept ben je door de andere teams niet te kloppen. De laatste wedstrijd tegen Sporting Andijk, op papier zo'n beetje de grootste concurrent, bleek een anticlimax op te leveren. De Andijkers werden met 10-1 ingepakt, dus het krachtsverschil was enorm en de groen-witten staan dan ook onbedreigd aan kop. Prima gedaan meiden!

4-12-2015
Eerste puntenverlies Dames 3
Of het nu kwam door de winterstop of misschien wel het prachtige nieuwe tenue, Dames 3 was tegen Zwaag 1 niet lekker op dreef. De bezoeksters hadden duidelijk het betere van het spel en pakten, eerlijk is eerlijk, terecht de volle winst. De groen/zwarten(!) kwamen nog wel dichtbij (3-4) maar hadden toch geen recht op de drie punten. Omdat RTC '72 totnu toe alles heeft gewonnen en de naaste concurrenten niet, is het effect op de ranglijst nihil. Dames 3 blijft dus nog steeds oppermachtig aan kop. Maar we moeten uiteraard niet te veel uitglijders maken.

17-11-2015
Kersttoernooi op 27 december
Vorig jaar hielden we een Nieuwjaarstoernooi en dat viel bij veel deelnemers/sters goed in de smaak. Dit keer liggen de vrije dagen wat ongunstiger en daarom houden we ons toernooi een weekje eerder. Het valt zodoende op de 3e kerstdag en dus noemen we het dan ook maar het Kersttoernooi. In die periode wordt er her en der veel georganiseerd maar gelukkig konden we in de Kreek met ons toernooi terecht.
De formule is net als de vorige keer: we maken van de vier herenteams nieuwe mannenploegen die onderling de strijd gaan aanbinden. Bij de dames idem dito. Het is dus geen mixtoernooi. De wedstrijden van zowel de dames als heren worden afwisselend gespeeld, zodat we de hele familie gezellig bij elkaar houden.
Helaas moeten we deze keer een kleine bijdrage vragen voor de deelname: 5 eurie per persoon, maar daar krijg je dan ook een pilsie (of wat anders) voor. Geen geld toch?
En neem vooral je vrouw of man, kinderen en de hele familie etc mee. Het sportcafe is gezellig versierd in kerststemming, dus het wordt beslist beregezellig.
Hou die datum alvast vrij in de agenda!

17-11-2015
Moeilijke tijden voor Dames 1
Dames 1 heeft het nog steeds niet makkelijk. Een nieuwe samenstelling van het team, een aantal weggevallen krachten, alles bij elkaar maakt dat de ploeg moeizaam punten binnenhaalt. Gelukkig wordt er beslist niet slecht gevoetbald, maar helaas gaat vaak de tegenstander met de winst ervandoor. De hinderlijke nul is trouwens wel verdwenen, want in de uitwedstrijd tegen Watervogels werd een mooie overwinning behaald.
Het kost even tijd, maar er komen beslist punten bij….

17-11-2015
Website gehacked
Onze digitale clubkrant is enige tijd uit de lucht geweest. Onverlaten hebben kans gezien de codes te kraken waardoor zij toegang kregen tot de site. Webmaster Dennis heeft inmiddels ingegrepen en de boel weer gerepareerd. Naar wij hopen hebben we in het vervolg geen last meer van vervelende indringers.

13-11-2015
Dames 2 doet goede zaken
Ondanks dat het team incompleet is, overigens vanwege zeer gezonde omstandigheden, zien de meiden toch kans hier en daar rake, maar uiteraard wel sportieve, tikken uit te delen. DKM, dat tot de 13e november nog niet verloren had, kwam die dag met goede zin naar de Kreek. Daar trof het een uiterst gemotiveerd RTC '72 dat de punten beslist in Hoorn wilde houden. De uiteindelijke uitslag sprak duidelijke taal: 6-3 voor de thuisploeg!
Op maandag 16 november stond de uitwedstrijd tegen Hovocubo 2 in de Opgang op het programma. We schrijven Hovo 2, maar we ontdekten een flink aantal meiden van het eerste: er moesten kennelijk beslist punten worden gepakt. Ons Dames 2, aangevuld met maar liefst drie invalsters, maakte aan dat plan uiteindelijk kordaat een eind. Met een goed bevochten 4-2 overwinning namen de groen-witten de punten mee naar huis. Prima overwinning meiden!

13-11-2015
Heren 1 en 2 gelijk op
Beide teams komen in de 6e klasse uit en de krachtsverschillen zijn minimaal. Met 11 punten uit 9 wedstrijden (Heren 1) en 10 punten uit 8 wedstrijden (Heren 2) zijn de ploegen aan elkaar gewaagd en bezetten ze prima plaatsen in de middenmoot. De stap van het tweede (voorheen het vierde) naar een klas hoger is dan ook geen verkeerde geweest, want de mannen weten zich prima te weren.
Zien beide teams voor de jaarwisseling kans om nog wat extra puntjes bijeen te sprokkelen?

9-11-2015
Dames 3 bovenaan
Na een mooie reeks overwinningen voert ons derde damesteam momenteel de ranglijst aan. In de uitwedstrijden tegen Wognum Nicols en Bot Meubelen werden de zaken nog even duidelijk gemaakt, want beide tegenstanders werden met stevige cijfers aan de kant gezet. Grote onbekenden zijn Sporting Andijk en Alpha Tours, ploegen waarmee de krachten nog niet zijn gemeten. Op 4 december gaat dat echter veranderen. Dan moeten onze meiden naar de Klamp, waar Sporting Andijk, dat momenteel de tweede plek bezet, hen ongetwijfeld zwaar bewapend zal opwachten. Gaan de groen/witten nog een surprise in Andijk afleveren?

14-10-2015
Goed spelend Dames 1 op valreep geklopt
In de uitwedstrijd tegen Hovocubo 2 die in de Opgang werd gespeeld leek het er lange tijd op dat Dames 1 de eerste punten zou gaan pakken. De groen-witten waren sterker en gecombineerd met een grote inzet resulteerde dat in diverse kansen. Uiteindelijk kwam in de eerste helft de terechte eerste treffer. Lange tijd bleef de stand ongewijzigd alhoewel RTC '72 diverse kansen kreeg om nogmaals te scoren. Dat wilde maar niet lukken en zoals zo vaak ziet de tegenpartij dan wel kans om doel te treffen. Diep in de tweede helft viel de onverdiende gelijkmaker en in bijna de laatste minuut wist de thuisclub zelfs nogmaals te scoren, waarmee het de volle winst pakte. Een zeer teleurstellende en onverdiende einduitslag. (2-1). Positief was in ieder geval dat Dames 1 heeft laten zien steeds beter te voetballen en dat moet beslist binnenkort de eerste punten opleveren. Goed gedaan meiden!

14-10-2015
Kreek tijdelijk niet beschikbaar
Door het beschikbaar stellen van de Kreek in het kader van de vluchtelingenopvang is de sporthal een aantal dagen niet beschikbaar. Als gevolg daarvan is de wedstrijd van Heren 2 tegen KGB 3 op 23 oktober komen te vervallen (wordt uitgesteld naar een volgende datum) en zijn de wedstrijden van Heren 1 en Dames 1 op diezelfde avond verplaatst naar de Vredehof. Stel binnen de teams iedereen op de hoogte van deze wijzigingen, het is vervelend als je naar de verkeerde sporthal gaat...

12-10-2015
Heren 4 blijft punten pakken
Met de winst op Lutjebroek 3 heeft ons gloednieuwe Heren 4 met 15 punten uit 5 wedstrijden de maximale score behaald. De mannen hebben er ook veel zin in en zijn enthousiast bezig. Maandag volgt de krachtmeting met Zwaag 10, ook een ploeg zonder puntverlies. Ziet Heren 4 kans de succesreeks voort te zetten? Succes mannen!

9-10-2015
Nog geen succes voor Dames 1
Dat het nog niet soepel loopt bij Dames 1 is geen nieuws. Het bijna compleet andere team moet zijn draai nog vinden en ziet tot nu toe nog geen kans punten te pakken. Toch zit er een stijgende lijn in het spel en dat kwam ook tot uiting in de thuiswedstrijd tegen DKM. Na achterstand kwam RTC '72 nog knap terug naar 3-2, maar na de wissel liepen de bezoekers toch weer uit naar 2-6.
Vanavond (woensdag) is Hovocubo 2 in de Opgang de tegenstander. Met vier punten uit vier wedstrijden draait dat team beter, maar de groen-witten hebben tot nu toe vooral de sterkste ploegen ontmoet. Misschien dat er nu een puntje te halen valt…. Heel veel succes meiden!

9-10-2015
Reiger Boys 2 wint niet van Dames 2
Koploper Reiger Boys trof in de Kreek een goed gemotiveerd Dames 2 en alhoewel de bezoekers eerst op voorsprong kwamen, wisten de groen-witten toch knap langszij te komen en hadden zij regelmatig het betere van het spel. Zelfs een overwinning behoorde nog tot de mogelijkheden, maar de uiteindelijke uitslag van 5-5 gaf de krachtsverhoudingen wel aardig weer.

7-10-2015
Heren 3 krijgt smaak te pakken
Na het gelijke spel tegen Zwaag 8 in de eerste wedstrijd moest nu in de Muiter Dijkhuis 5 worden bestreden. Dat bleek een niet al te zware opgave, want RTC '72 bleek met een 4-10 uitzege veel te sterk. Alhoewel het team nog maar twee wedstrijden heeft gespeeld stijgt het al aardig op de ranglijst en neemt het een middenpositie in. Gezien de achterstand in aantal wedstrijden zit er ongetwijfeld meer in het vat. Op maandag 19 oktober gaan de mannen uit naar Zwaag 4, de koploper op dit moment met twaalf uit vier. Alle hens aan dek dus. Succes mannen!

28-9-2015
Dames 3 lekker op dreef
De meiden van ons derde team voelen zich al aardig thuis in de Tweede Klasse. Werd de vorige keer thuis met 5-0 van Lutjebroek 1 gewonnen deze keer werd Lutjebroek 2 in de Kloet met 2-6 ingepakt. Het team doet een duidelijke gooi naar de koppositie en deelt op dit moment de eerste plaats met Alpha Tours. Weet RTC '72 de succesreeks te vervolgen? We zijn benieuwd….

28-9-2015
Dames 2 verslaat koploper
Het dit seizoen voor het eerst in de Hoofdklasse uitkomende Wognum Nicols wist totnutoe al haar wedstrijden te winnen en stond daarom bovenaan. In de Bloesem kwam afgelopen vrijdag RTC '72 2 op bezoek en dat bleek een maatje te groot voor de Wognummers. Met 1-6 moest de koploper de zege aan Dames 2 laten. Een terechte overwinning voor de groen-witten, want zij hadden het betere van het spel. Houen zo.

28-9-2015
Eerste punt van Heren 3 in eerste wedstrijd
Heren 3 is dit seizoen nog maar 1 keer in actie gekomen. Teams die plots werden teruggetrokken zorgden voor nogal wat voetballoze avonden. Waar sommige teams al een aardig rijtje wedstrijden hebben gespeeld kwam Heren 3 op de 28ste pas voor het eerst in het strijdveld. Zwaag 8 kwam op bezoek en het werd meteen een doelpuntenfeest: 12 stuks, netjes over beide teams verdeeld: 6-6. In ieder geval een punt gepakt en hopelijk het begin van een succesvolle serie.

25-9-2015
Dames 1 nog niet in vorm
Reiger Boys 3 bestaat uit heel jonge speelsters die in deze competitie aardig presteren. Dat team kwam op vrijdag de 25e naar de Kreek om de krachten te meten met Dames 1. Ons eerste vrouwenteam, en dat geldt trouwens ook voor Dames 2, heeft met nogal wat wisselingen te maken en dat was zichtbaar in het spel. De combinaties lopen nog niet lekker en er wordt mondjesmaat gescoord. Reiger Boys profiteerde daarvan en wist al snel op voorsprong te komen. Rond de wissel kwamen de groen-witten echter knap terug en werd het 2-2 en even leek het erop dat RTC '72 door zou drukken. Helaas kon de thuisclub in de tweede helft de opgaande lijn niet vasthouden en bleef het met 3-6 met lege handen.
Toch gaf het team met name in de fase dat werd gescoord goed partij en liet het zien over veel voetbalkwaliteiten en vechtlust te beschikken. De teller staat nu nog op nul, maar als de speelsters nog wat meer op elkaar zijn ingespeeld gaan de punten ongetwijfeld komen.

22-9-2015
Gaan Dames 1 en 2 de eerste punten pakken
Door personele problemen waardoor de teams niet op volle sterkte konden aantreden, laten de eerste punten nog op zich wachten. Al met al een wat valse start van de competitie. Gelukkig komt er langzamerhand wat verbetering in de situatie en zien de teams misschien kans de eerste winst te boeken. Dat zal voor Dames 1 meteen een hele toer worden want op vrijdag de 25ste komt Reiger Boys op bezoek in de Kreek. Dames 2 moet daarna op maandag de 28ste naar de Bloesem om Wognum Nicols te bestrijden. Dat team doet het verrassend goed en die wedstrijd is dan ook nog niet gewonnen. Beide RTC '72 teams daarom extra veel succes toegewenst!

21-9-2015
Dames 2 niet in actie
Op maandag 21 september stond in de Kreek de wedstrijd gepland van Dames 2 tegen Watervogels. Maar op het einde van de middag kwam plots het bericht dat Watervogels niet van plan was te komen, omdat voor hun jonge team (met meiden van ca 15 jaar) de aanvangstijd niet acceptabel was. Die aanvangstijd is natuurlijk alleszins redelijk, maar voor dergelijk jonge meiden wordt het al gauw te laat. Dat is vooral een probleem van Watervogels en niet voor de andere teams. Die zouden immers graag rond 21.00 uur hun wedstrijden geprogrammeerd zien. De praktijk is helaas anders. Meestal moeten de teams pas om 22.00 uur in actie komen. Dat is erg laat, maar kennelijk moet de KNVB veel wedstrijden in een avond proppen en dan loopt het programma uit.
Maar wel spijtig voor Dames 2.

21-9-2015
Hovo maatje te groot voor Heren 2
Heren 2 staat weer met beide benen op de grond. In de wedstrijd tegen Hovo 10 had het team geen schijn van kans, alhoewel gezegd moet worden dat RTC '72 nogal wat vaste krachten miste. In deze zwaardere klasse moeten echter in elke wedstrijd telkens echt alle zeilen worden bijgezet om nog enige kans op succes te maken. Hovo had een makkelijke avond door met 2-13 te winnen.
Maar…eh... hoort dit team eigenlijk wel in deze klasse thuis….?

18-9-2015
Tweede winst voor Heren 4
Na de winst in de eerste wedstrijd heeft Heren 4 de positieve lijn goed doorgezet door ook in het tweede treffen drie punten te pakken. Het bezoekende Wapen van Grootebroek 5 had op 18 september in de Kreek weinig in te brengen tegen de groen-witten en ging met 11-4 kansloos ten onder. Ziet Heren 4 kans aanstaande woensdag ook Zwaag 9 met lege handen te laten? We zijn benieuwd…..

8-9-2015
Winst Heren 4 in eerste wedstrijd
Ons gloednieuwe Heren 4 heeft in zijn eerste wedstrijd voor RTC '72 tegen Zwaag 7 de volle winst gepakt. Het team ging voortvarend aan de slag, maar de acties strandden nog regelmatig in schoonheid. Toch werd nog voor de wissel een 1-3 voorsprong bereikt. In de tweede helft kwam Zwaag wat terug maar de groen-witten bleven afstand houden. Tenslotte stond op het scorebord 4-5 in het voordeel van de bezoekers. Een prima start. Houden zo!

8-9-2015
Treffen Heren 2 en Heren 1 onbeslist
Het "oude" Heren 4 neemt dit seizoen als het nieuwe Heren 2 deel aan de competitie en is in dezelfde poule als Heren 1 ingedeeld. Toevallig betrof voor beide teams het allereerste treffen de onderlinge wedstrijd met Heren 2 als thuisspelende ploeg. Beide ploegen waren er zeer op gebrand de eerste punten te pakken en mede daardoor gingen beide teams er wel erg enthousiast tegen aan. Dat resulteerde in een stevige strijd waarbij af en toe de emoties flink opliepen. Uiteindelijk bleef de stand steken op 3-3 en dat was voor beide teams een acceptabel resultaat.
De fairplay-cup was helaas deze keer niet erg in beeld…

8-9-2015
Moeizame start dames
De eerste wedstrijden van zowel Dames 1 als 2 brachten niet de gewenste punten. Dames 1 trof in haar allereerste seizoenswedstrijd het in de Hoofdklasse debuterende Wognum Nicols en had daaraan haar handen vol. Dat kwam mede omdat de groen-witten niet op volle oorlogssterkte konden aantreden en daarnaast had het team ook nog de pech dat het eerste doelpunt van de bezoeksters een ongelukkige eigen inzet was. Uitslag 1-3 met wel de overtuiging dat als alle reguliere speelsters weer beschikbaar zijn de punten ongetwijfeld zullen komen.
Ook Dames 2 bleef in haar eerste wedstrijd zonder punten. In de uitwedstrijd tegen Zeemacht bleken de bezoeksters echter wel het beste van het spel te hebben, maar snelle uitvallen van Zeemacht zorgden er toch voor dat RTC '762 met lege handen bleef: 3-2.
Aanstaande vrijdag moeten beide teams weer aan de bak, Dames 1 thuis tegen Reiger Boys 2 en Dames 2 uit tegen Sporting S. Veel succes meiden!
Dames 3 speelt op maandag 14 september in sporthal Zwaag haar eerste competitiewedstrijd. Op bezoek komt Lutjebroek 1. Ook hier hopelijk de volle winst!

4-9-2015
Let op wedstrijdwijzigingen
Vooral aan het begin van het seizoen worden regelmatig wijzigingen aangebracht in het programma. Veranderde aanvangstijden, andere tegenstanders, wisseling van sporthal, etc. etc. Wees alert op deze veranderingen en volg de info op onze site op de voet, zodat je niet voor verrassingen komt te staan….

31-8-2015
Het gaat nu echt beginnen…
De definitieve programma's van week 36 en 37 zijn nu door de KNVB vrijgegeven en staan dus ook op onze website vermeld. In deze twee weken komen, behalve Dames 3, alle teams in actie. Met als aardige klapper op maandag 7 september de ontmoeting van Heren 2 tegen Heren 1 in de Kreek. Dames 3 stond oorspronkelijk ook met een wedstrijd in het programma, maar omdat dat treffen gelijk viel met die van Dames 1 en 2 was dat niet handig. Dames 3 komt in week 38 aan de bak.
Aanstaande vrijdag 4 september de eerste RTC '72 thuiswedstrijd van dit seizoen, die van Dames 2 tegen Wognum Nicols (in sporthal Zwaag!) Aanvang 20.10 uur.

31-8-2015
Bestuursdiensten en zo……
Met de start van de competitie zijn ook de bestuursdiensten weer aan de orde. Helaas, maar het is niet anders. Zoals gebruikelijk staan de taken weer in het programma vermeld. Kijk dus regelmatig of je aan de beurt bent, het is altijd vervelend als er geen bestuursdienst komt opdagen. En bovendien: bij verzuim heb je een boete aan je broek!

31-8-2015
KNVB blijft puzzelen met 7e Klasse
Ons nieuwe Heren 4 komt uit in de 7e klasse 05 en die poule was mager bezet. Aan ons verzoek om de teams op te delen bij de andere klassen kon de competitieleider helaas geen gehoor geven, maar er zou wel een team aan worden toegevoegd. Naar nu blijkt is het aantal deelnemende ploegen met 1 teruggebracht, waardoor het een wel heel magere competitie dreigt te worden. Hopelijk vindt de bond nog een oplossing. Het moet immers wel leuk blijven, toch?.....

16-8-2015
Poulindelingen positief en negatief….
De diverse poules waarin onze teams zijn ingedeeld zijn over het algemeen redelijk. Wel eentonig is de nadrukkelijke aanwezigheid van veel Zwaag-teams, maar het is niet anders.
Dames 1 en 2 zitten met z'n veertienen in de Hoofdklasse en gaan dus een lange en zware competitie tegemoet. Dames 3 is zomaar in de 2e klasse beland, een gevolg van een andere indeling door de KNVB waarmee de reisafstanden worden beperkt. Te vrezen valt dat de krachtsverschillen tussen de diverse teams erg groot zullen zijn. We zullen het zien.
Heren 1 komt in zijn poule ons nieuwe Heren 2 tegen. De mannen van het oude vierde hebben vorig seizoen lekker gedraaid (want bijna kampioen) en wilden wel een stapje omhoog doen. Heren 3 komt weer een hoop oude bekenden tegen (waarvan er veel in Zwaag wonen) en hopelijk hervinden ze hun oude ritme, dus niet dat van vorig jaar, en komen ze weer sterk voor de dag.
Tenslotte Heren 4. Ons nieuwe team zit in een magere poule en dat levert een minder leuke competitie op. We zijn bezig daar verandering in te brengen. Binnenkort daarover meer.
Alle teams veel succes!

16-8-2015
4 september start competitie
Op vrijdag 4 september spelen Dames 1 en 2 de eerste RTC '72 wedstrijden van het nieuwe seizoen. Dames 1 speelt thuis tegen het uit de eerste klasse gekomen Wognum Nicols en die ontmoeting vindt helaas niet plaats in onze nieuwe thuishal de Kreek maar in sporthal Zwaag. (dus niet de Opgang!). Dames 2 maakt die avond meteen al een verre rit naar Den Helder om in De Brug Zeemacht te ontmoeten.
Maken onze teams meteen een goede start? Veel succes meiden!
Onze overige teams komen in week 37 in actie, maar omdat die wedstrijden nog niet defintief zijn vastgesteld vind je ze nog niet in ons wedstrijdprogramma. Binnenkort in dit theater…

16-8-2015
Vrijdag 21 augustus:trainingsavond in de Kreek
Aanstaande vrijdag, 21 augustus, organiseren we onze traditionele oefenavond voor alle teams. In afwijking van voorgaande jaren deze keer niet in de Opgang, maar in onze nieuwe thuishal de Kreek. De avond ziet er als volgt uit: om 19.30 uur beginnen de dames en daarna volgen de mannen om 20.30 uur. Die kunnen de zaal gebruiken tot 22.00 uur. Zorg dat je er ruim van tevoren bent, zodat we geen tijd verliezen.
De voorbereiding op de nieuwe competitie komt het beste tot zijn recht als de teams zo compleet mogelijk zijn.
Veel plezier en tot vrijdag!

26-6-2015
Voorbereidingen nieuwe seizoen
Alhoewel het nog ver weg lijkt, zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen alweer in volle gang. De gegevens voor de komende competitie zijn naar de KNVB verstuurd en het is even afwachten hoe onze teams straks zijn ingedeeld. Intussen heeft de complete damesgroep op 16 juni j.l. alvast ter kennismaking en voorbereiding op het nieuwe seizoen een eerste training onder enthousiaste leiding van Sherold Olivieira gehad. De training werd zeer druk bezocht en het ligt in de bedoeling daar in augustus weer aandacht aan te geven. In die maand volgen uiteraard ook weer de bekende trainingsuren voor alle teams.
Binnenkort daar meer gegevens over. (dus houd de website in de gaten….)

26-6-2015
Veel reacties op enquete
Voor het eerste hebben we door middel van een vragenlijst gepolst wat de mening van onze leden is over een aantal onderwerpen. Het aantal reacties was flink groot, want meer dan de helft van de RTC 'ers heeft de lijst ingevuld. De resultaten gaan we binnenkort op een rijtje zetten en verwerken in de plannen voor het nieuwe seizoen. Binnenkort meer.

26-6-2015
Mixtoernooi toch geslaagd
Ondanks de iets mindere opkomst kunnen we toch weer terugkijken op een geslaagd mixtoernooi. De opzet was een beetje anders dan gebruikelijk, maar er werd weer enthousiast om de eer gestreden. Na afloop was het lekker druk in het sportcafe, want de meeste deelnemers bleven nog een flinke tijd voor een gezellige nazit.
Zo werd het seizoen op een prima manier afgesloten.

26-6-2015
Weer herenteam erbij
Zoals het er nu naar uit ziet nemen we in het volgende seizoen weer met vier herenteams aan de competitie deel. Dat is een prima ontwikkeling, want drie ploegen was wat aan de magere kant. Ook bij de dames blijven we op volle sterkte, want de drie teams zijn ook in 2015-2016 van de partij.
Maar verdere groei is natuurlijk altijd welkom, dus….