29-4-2015
Eindstanden
De strijd is gestreden, de resultaten zijn bekend. Niet alle wedstrijden in de diverse poules zijn gespeeld en de vraag is of dat nog gaat gebeuren. Over het algemeen zal dit toch het eindplaatje zijn. Bekijk de stand van jouw team en beslis of je tevreden achterover kunt leunen of komen in gedachten alle (door jou?) gemiste kansen nogmaals voorbij…
In ieder geval hebben onze teams redelijk tot goed gepresteerd en dat is toch een compliment waard. Bij deze dus.

Dames 1 en 2
Hoofdklasse 1


Dames 3
!e Klasse 2


Heren 1
6e Klasse 06


Heren 3 en 4
7e Klasse 0629-4-2015
Heren 1 sluit seizoen af
In een merkwaardig laat geplande wedstrijd op 29 april, komt Heren 1 voor de laatste keer in actie. Onze andere teams zijn al 1 of 2 weken uitgespeeld, dus dit is met recht het toetje van dit seizoen. De mannen moeten uit naar de Sluis en treffen daar Bot Meubelen een subtopper in deze poule (vierde plaats). Zorgen de groenwitten nog voor een laatste stunt? Succes mannen.

29-4-2015
Ontknoping Taartenrace
Ja, maar daar moet iedereen nog even op wachten. De uitslag wordt zoals gebruikelijk tijdens het Mixtoernooi op 1 mei bekend gemaakt. De cijfers in de Taartenracestand op onze site zijn dus niet actueel. Om de spanning er nog even in te houden…Vrijdag weten we meer.

28-4-2015
Mixtoernooi 1 mei
Vrijdag 1 mei is het weer zo ver: ons traditionele Mixtoernooi. Ook deze keer weer in de Opgang en de eerste wedstrijd begint op 19.00 uur. Graag iedereen ruim op tijd aanwezig. Helaas is door onder andere de voorjaarsvakantie de deelname kleiner dan voorheen, maar we gaan er toch een leuk toernooi van maken met vier teams die onderling gaan uitmaken wie er met de hoofdprijs (nou ja) vandoor gaat. Mocht je nog mee willen doen, meld je dan snel aan bij het secretariaat.
O ja, die avond ook de uitslag van de Taartenrace. Tot vrijdag!

24-4-2015
Dames 3 uitgebekerd
Het was nog een hele reis naar Nieuwegein. Daar wachtte Vreeswijk RTC '72 op om de kwartfinale van de beker te spelen. Onze meiden begonnen voortvarend en binnen de kortste keren stond er 0-2, dus in het voordeel van de groenwitten, op het scorebord. De eerste helft bleven de bezoeksters goed partij geven, maar na de wissel ging het mis. Het overwegend jonge Vreeswijk had meer snelheid en nog belangrijker, een betere conditie, wat goed van pas kwam in de nogal warme sporthal. Uiteindelijk kwam de stand op 5-3 voor de thuisclub waardoor het bekeravontuur van Dames 3 werd beeindigd. Maar ons team ging dapper strijdend ten onder en dat is een compliment waard. Jammer, volgend jaar proberen we het weer.

15-4-2015
Dames 3 voor beker naar Nieuwegein
De loting voor de kwartfinales van de beker heeft het Utrechtse Vreeswijk als tegenstander van Dames 3 aangewezen. Vreeswijk komt ook uit in de 1e Klasse dus mogelijk liggen er kansen voor RTC '72. Op vrijdag 24 april ontmoeten de teams elkaar in de Merwehal te Nieuwegein. Aanvang wedstrijd 21.00 uur. De halve finales worden gespeeld in de week van 5 t/m 8 mei en de finale volgt dan op 22 mei.
Slaagt Dames 3 erin de volgende ronde te bereiken? Veel succes meiden!

14-4-2015
Geen kampioenschap voor Heren 4
Bijna het gehele seizoen heeft Heren 4 de ranglijst aangevoerd, maar in de eindfase liet het team toch wat steken vallen. KGB maakte minder fouten en ging daardoor uiteindelijk met de titel aan de haal. Maar RTC '72 heeft zonder meer een knappe prestatie geleverd en kan terugkijken op een geslaagd seizoen. Prima gedaan mannen, volgend seizoen gaan we weer voor de hoofdprijs! Toch?

12-4-2015
Vrijdag 1 mei: Mixtoernooi
Traditioneel sluiten we het seizoen af met ons Mixtoernooi. Deze keer houden we dat op vrijdag 1 mei en wederom in de Opgang. De formule is als vanouds: we maken teams van, de naam zegt het al, een mix van mannen en vrouwen en we spelen op halve velden. Deelname kost 7, 50 euro, (inclusief hapjes). Opgeven en betalen via de aanvoerder(ster). Het bestuur rekent op een flinke opkomst zodat we er weer een gezellige avond van kunnen maken. Supporters, familie etc. zijn eveneens van harte welkom. Op die avond ook de definitieve ontknoping van de Taartenrace. Tot 1 mei!

30-3-2015
Competitie in eindfase
Het is telkens weer opmerkelijk hoe snel de competitie uiteindelijk op zijn eind loopt. De meeste teams moeten nog maar een enkele wedstrijd spelen en dan zit het er voor dit seizoen weer op. Onze teams staan er zonder uitzondering goed voor, met tenminste een rol als middenmoter dan wel een plaats in de (sub)top. Uitschieter is Heren 4 dat zicht blijft houden op het kampioenschap. Binnenkort weten we of dat inderdaad zal zijn gelukt. Succes mannen!

27-3-2015
Dames 3 ronde verder
Zoals verwacht beschikte de tegenstander van Dames 3 in de bekercompetitie over een sterk team. Alcmaria Victrix, de koploper in de Tweede Klasse, kwam op 27 maart naar de Kreek met een jong en vlot spelende groep, waar onze routiniers van ons derde damesteam hun handen aan vol hadden. Pas in de eindfase werd de strijd in het voordeel van de thuisclub beslist (4-3), zodat RTC '72 een ronde verder gaat. Zullen we weer net zo ver als vorig jaar komen?

17-3-2015
Standen half maart
Het is weer tijd voor de competitiecijfers. Hoe staan we ervoor en vallen er nog wat extra punten te behalen?

Dames 1
Draait prima mee in de middenmoot met bovendien de wetenschap dat er met wat minder pech beslist meer ingezeten had. Bovendien moest het team door inpassing van een flink aantal nieuwe speelsters eerst in het juiste ritme komen. Met wellicht nog een extra versterking erbij zal in komend seizoen beslist meer resultaat worden behaald.
Dames 2
Na een zeer goede competitiestart heeft Dames 2 de kopgroep helaas toch wat moeten loslaten. Maar die vierde plek is zonder meer uitstekend en de op 1 na productiefste aanval (102 doelpunten) mag er ook wezen!

Dames 1 en 2
Hoofdklasse 1Dames 3
Kampioen kan het team niet meer worden, maar die tweede stek achter koploper Wognum Nicols is een prima resultaat. Nog wel even oppassen voor de achtervolgers, want in de allerlaatste wedstrijden kunnen de zaken toch nog in negatieve zin veranderen.

Dames 3
!e Klasse 2Heren 1
Ons vlaggenschip bij de heren heeft helaas niet de hele competitie alle krachten in kunnen zetten. Blessures, veelal van langdurige aard, maakten dat regelmatig tegen puntenverlies werd opgelopen. Toch is al met al de plek in de middenmoot verdienstelijk en wellicht zit er nog wat meer in. De laatste wedstrijden dus nog even doorzetten.

Heren 1
6e Klasse 06Heren 3
Ons derde herenteam heeft niet zijn sterkste seizoen gespeeld, want eerlijk gezegd zijn we beter gewend. Om wat voor reden dan ook wilde het af en toe niet lukken en werd er, vaak onterecht, verloren. Misschien toch ook nog wat sleutelen aan de defensie, want een negatief doelsaldo is meestal geen goed teken.
Heren 4
Misschien weet ons vierde team definitief het kampioenschap in de wacht te slepen. De kaarten zijn echter nog niet helemaal geschud, want Zwaag 11 en KGB, de laatste dit seizoen eigenlijk de eeuwige concurrent, blijven hinderlijk in de buurt en zijn beide ook nog kanshebbers. Opvallend is het grote gat met de rest van het veld. Die ploegen vormen dus geen bedreiging meer

Heren 3 en 4
7e Klasse 0617-3-2015
Taartenrace, hoe zit het eigenlijk?
Zo stiekemweg naderen we de eindstrijd van de Taartenrace. Hoe staan de zaken ervoor en kan een laatste krachtsinspanning de kansen op een zoete lekkernij nog vergroten? Kijk op >Tijgertjes>Taartenrace>Standen en ontdek of jouw team nog in de race zit.

16-3-2015
Dames 3 gaat weer voor de beker
Vanaf 20 maart wordt de 1/8e finale van de districtsbeker vrouwen van West 1 gespeeld. Dames 3, onze laatste vertegenwoordiger in deze competitie, komt in dit verband op vrijdag 27 maart in actie en moet dan aantreden tegen Alcmaria Victrix. De wedstrijd wordt gespeeld in de Kreek en begint om 21.10 uur.
De Alkmaarse tegenstander speelt momenteel in de Tweede Klasse, maar presteert daar goed, want het kampioenschap is bijna zeker. Oppassen dus.
Hieronder het totale programma van de 1/8e bekerfinale.vrouwen


16-3-2015
Website eindelijk weer in de lucht
Na een lange tijd van "radiostilte" is onze site eindelijk weer bereikbaar. Vanwege, zoals dat heet, vijandige aanvallen lag de server plat en moesten we de wedstrijdgegevens via de mail bekend maken. Gelukkig is dat nu verleden tijd en kan iedereen weer rechtstreeks de informatie binnen krijgen.
De hele gang van zaken geeft maar weer eens aan, dat ondanks alle techniek het hele systeem toch kwetsbaar is. Laten we hopen dat verder ongemak ons bespaart blijft.

29-1-2015
Dames 3 op tweede plaats
We kunnen wel stellen dat Dames 3 aan een opmerkelijke opmars bezig is. Na een periode met toch wat wisselende resultaten is het heilige vuur kennelijk toch weer ontbrand en bevindt het team zich zomaar op de tweede plaats. Weliswaar met net zo veel punten als het op de derde plaats staande Nieuweboer, maar die heeft een wedstrijd meer gespeeld. Goed dat die tegenstander in de laatste ontmoeting op 26 januari in de Dars, mooi met 2-4 aan de kant werd gezet.
Gevaarlijke concurrent is Purmend, dat, mits het de twee achterstallige wedstrijden beide in winst om weet te zetten, onze meiden passeert in de ranglijst. En die tegenstander komt op vrijdag 6 februari in de Kreek op bezoek. Alle hens aan dek dus. Drie dagen later moet Dames 3 trouwens uit naar Wognum Nicols, de ploeg die al maandenlang de lijst aanvoert. Dat team liet zich door RTC '72 de laatste keren verrassen, maar of de Wognummers er voor de derde keer intrappen.…?
Spannende tijden dus voor onze meiden.

29-1-2015
Stand na de eerste wedstrijden in januari
De kop, voor wat betreft de wedstrijden in het nieuwe jaar, is eraf en het is interessant om te zien hoe onze teams uit de winterstop zijn gekomen. Dat heeft zich vertaald in de onderstaande standen:

Dames 1 en 2
Hoofdklasse 1

Dames 3
!e Klasse 2

Heren 1
6e Klasse 06

Heren 3 en 4
7e Klasse 0623-1-2015
Heren 3 pakt eindelijk weer punten
Na een serie met teleurstellende resultaten, het zat af en toe beslist niet mee, heeft Heren 3 eindelijk weer eens de volle winst gepakt. In de in de Opgang gespeelde thuiswedstrijd tegen Zwaag 9 kwamen de groen-witten tot een prima 6-4 overwinning. Zwaag 9 staat op de vierde plek, ruim onder de bijna onaantastbare - want toch wel een fors gat in punten - kopgroep, die uit ons Heren 4, KGB 6 en Zwaag 11 bestaat. Zwaag 9 heeft nu slechts 1 punt meer dan Heren 3 bij een gelijk aantal gespeelde wedstrijden. Wat meer succes in de nog te spelen wedstrijden zou zomaar kunnen resulteren in een stijging op de competitieladder. Maar de concurrentie tussen de middenmoters is hevig, want de puntenverschillen zijn minimaal. Maar misschien zit het voor onze mannen nu eens een tijdje wel mee.

5-1-2015
Dames 2 goed van start
Het bezoekende Zorgeloosch 1 heeft een aardig team dat op woensdag de 7e in de Opgang tegen Dames 2 vlot van start ging. In die eerste fase waren de ploegen aan elkaar gewaagd en moest de thuisclub regelmatig alle zeilen bijzetten. Maar de groen-witten waren kansrijker en uiteindelijk ook scherper in het benutten van de mogelijkheden. Bij de wissel stond het 3-0, maar in de tweede helft kwam Zogeloosch toch meer opzetten. De ruimte die daardoor achterin ontstond werd door Dames 2 goed benut, maar ook onze meiden moesten in de eindfase nog twee treffers incasseren. Uitslag 6-2 en daarmee een versteviging van de derde positie.

5-1-2015
Dames 3 neemt revanche
EVC is hekkensluiter in de 1e klasse en heeft totnutoe zes punten bij elkaar gevoetbald. Drie daarvan werden behaald op Dames 3 dat daarmee zichzelf een onnodig slechte dienst bewees. Nu kwamen de Edammers in Zwaag op bezoek en onze meiden hadden natuurlijk iets goed te maken. Dat ging gelukkig prima, want er werd maar liefst vijf maal gescoord, terwijl het achterin potdicht bleef. 5-0. De vieze smaak van de vorige ontmoeting is helemaal weg…..

5-1-2015
Heren 4 blijft winnen
Heren 4 is lekker op dreef en blijft aan de lopende band punten verzamelen. Aan het begin van dit nieuwe jaar stond de return met de broeders van het derde op het programma. Net als in de vorige wedstrijd gaf Heren 3 goed partij, maar waren de acties van het vierde doeltreffender. Uitslag 6-1 waardoor Heren 4 goed in het spoor blijft van koploper KGB. De volgende wedstrijd is op 12 januari uit tegen Nieuweboer, een middenmoter. Blijven onze mannen op koers?
Op dezelfde avond moet Heren 3 tegen Zwaag 10, dat zes verliespunten minder heeft. Een zware dobber dus, maar wellicht doet RTC '72 deze keer goede zaken. Succes mannen!

5-1-2015
Winst Heren 1 in eerste wedstrijd 2015
Heren 1 is het nieuwe jaar prima begonnen. Op maandag 5 januari stond de uitwedstrijd tegen De Landbouw op het programma. De Landbouw is een middenmoter met geringe voorsprong op RTC '72, maar wel op basis van drie wedstrijden meer. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren blijkt uit de uitslag die aangeeft dat maar net de volle winst mee naar Hoorn kon worden genomen: 4-5. Hierdoor naderen de groen-witten de Strekers tot op twee punten, maar, zoals gezegd met drie wedstrijden minder. Dat biedt perspectief op een verdere klassementsverbetering. In ieder geval een prima start van de tweede seizoenshelft.

4-1-2015
Wie op kop in de Taartenrace…?
Ondanks de feestdagen hebben de bakkers van onze taartenrace niet stilgezeten. Noest zijn zij verder gegaan met de voorbereidingen door nauwkeurig alle cijfers te rangschikken. Het resultaat van hun veelal nachtelijke cijferwerk vind je onder /Tijgertjes/Taartenrace/Standen.
Sta je aan kop?
Houen zo.
Sta je lager?
Met het team crisisoverleg houden en sowieso tandje bijzetten.
Want je kent vast die oude West-Friese wijsheid:
"'n Lekkere Teert is 't knokken Weerd…!"
En zo is het maar net.

4-1-2015
Beste wensen….
Het bestuur wenst alle RTC-ers en de supporters een prima 2015!
En uiteraard ook op sportief gebied: dat iedereen in een puike sfeer met haar of zijn team kan voetballen en de gewenste resultaten weet te behalen. Een mooi en gezellig begin van 2015 hebben we alvast gemaakt met onze druk bezochte Nieuwjaarsreceptie. Laten we die lijn doorzetten en er een mooi jaar van maken!

3-1-2015
De standen bij de winterstop
Een goed moment om even de stand op te maken. We zitten voor de meeste teams halverwege de competitie en alhoewel een overwegende trend langzamerhand zichtbaar is, is er natuurlijk nog van alles mogelijk. Er zijn immers nog heel wat punten te verdelen!
Bij de dames valt de goede gang van zaken bij dames 1 en 2 op. Dames 2 kwam met een sterke (nieuwe) formatie voor de dag en staat daarom keurig op de derde plaats in de Hoofdklasse. In dezelfde afdeling bevindt Dames 1 zich in de middenmoot. Een keurige stek, want het team moest middels een flink aantal nieuwe speelsters haar ritme nog vinden. Dat het steeds sterker wordt blijkt onder andere uit de puike overwinning op toen nog koploper Reiger Boys. In de tweede helft van de competitie hopen we voor beide teams op een verder opgaande lijn.
Dames 3 is een geval apart. Dat ze goed kunnen voetballen was allang bekend, maar af en toe struikelt het team over duidelijk mindere tegenstanders. Daardoor kan het, ondanks het uitkomen in een lagere klasse, nog niet echt haar stempel op de competitie drukken. Zou dat in de rest van het seizoen beter gaan lukken?
Heren 1 ging redelijk goed van start, maar daarna optredende blessures hinderen regelmatig het behalen van goede prestaties. Misschien dat binnenkort alle vedetten weer present zijn en dat er weer flink punten vergaard gaan worden. Het verhaal van Heren 2 is inmiddels bekend. Door een te kleine spelersgroep moest het team vroegtijdig afhaken, maar hopelijk lukt het komend seizoen weer een volledige equipe op de been te brengen. Heren 3 staat momenteel in de middenmoot, een keurige positie, maar eerlijk gezegd zijn we van de mannen iets beter gewend. Maar ja, soms zit het in een seizoen wel eens wat tegen. Wellicht dat na deze winterstop de teller (aan de goede kant) weer gaat lopen. Tenslotte Heren 4. Dit team heeft door de komst van een aantal nieuwe spelers een grote sportieve impuls gehad en de mannen strijden nu met KGB om de bovenste plek. Die strijd is geweldig spannend want beide partijen geven elkaar weinig toe. Zeer benieuwd wie straks als definitieve winnaar uit de bus zal komen.
Tenslotte de beker. Onze drie damesteams en Heren 1 namen aan deze competitie deel en uiteindelijk heeft alleen Dames 3 de volgende ronde weten te bereiken.Afwachten hoe dit verder gaat.
Nog even de standen in cijfers:

Dames 1
Hoofdklasse 1

Dames 2
Hoofdklasse 1

Dames 3
!e Klasse 2

Heren 1
6e Klasse 06

Heren 3
7e Klasse 06

Heren 4
7e Klasse 062-1-2015
Nieuwjaarsreceptie druk bezocht
Voor de eerste keer heeft onze vereniging een nieuwjaarsreceptie gehouden met daaraan voorafgaand een intern toernooi. Plaats van handeling: sporthal Zwaag en de datum was geprikt op vrijdag 2 januari. Vantevoren was het voor het bestuur nog even de vraag of er vanwege de vele feestdagen voldoende animo zou zijn, maar die vrees bleek ongegrond. Een zeer groot deel van de spelers en speelsters had zin in een lekker potje voetballen met aansluitend een borreltje toe. Zodoende konden vier dames- en vier herenteams worden samengesteld die in een puike sfeer met elkaar de strijd aanbonden. De gezellige nazit duurde tot in de kleine uurtjes en gezien de vele positieve reacties lijkt een herhaling volgend jaar beslist op zijn plaats.
Met een start om 20.00 uur werd het voetbalprogramma soepel tot ongeveer 22.00 uur afgewerkt en de volgens schema aangewezen scheidsrechters hadden een en ander keurig in de hand. De teams waren samengesteld uit spelers, dan wel speelsters, uit de officiele teams en de verschillen tussen de nieuwe formaties waren uiterst klein. Zodoende ontstonden regelmatig spannende wedstrijden en moesten op het einde de doelsaldo's nog de definitieve beslissing brengen.
Even voor de statistieken: bij de dames gingen de Sterretjes met de hoofdprijs aan de haal, bij de mannen, net aan, de Rotjes.
Tot volgend jaar….?

9-12-2014
De helft zit er bijna op
Op 12 en 15 december staan de laatste wedstrijden van 2014 op het programma. Heren 3 speelt de allerlaatste op maandag de 15e in de Opgang tegen Zwaag 11. Die staan iets beter geklasseerd, maar wie weet halen de groen-witten nog een keer flitsend uit.
En dan is het voor eventjes gedaan. De feestdagen eisen alle aandacht op en daarom ligt de competitie even stil. Op 5 januari 2015 wordt die weer hervat. DE programmagegevens volgen binnenkort.
Den k allemaal nog wel even aan ons eigen toernooi op vrijdag 2 januari. In sporthal Zwaag, dus niet de Opgang, trakteert RTC '72 na het toernooi alle leden op een Nieuwjaarsborrel. We rekenen op een grote opkomst!

8-12-2014
Alleen Dames 3 bekert verder
Het is Dames 1 en 2 niet gelukt een volgende stap af te dwingen in de bekercompetitie. Dames 1 trof Reiger Boys en die meiden waren er uiteraard op gebrand om revanche te nemen voor de stevige competitienederlaag. De samenstelling van dat team leek plots ook wat anders. Dames 2 verslikte zich in Sporting S. De reguliere wedstrijd bleef steken op 3-3 en penalties moesten de beslissing bregen. Die nam de thuisclub even beter, einduitslag 1-0. Dames 3 wist wel het toegangskaartje voor de volgende ronde te bemachtigen door DKM 2 met 4-3 te verslaan. Vorig seizoen kwamen onze meiden nog heel ver, zou het deze keer ook weer lukken?

8-12-2014
Heren 4 sluit 2014 winnend af
Het blijft spannend in de strijd tussen ons vierde en huidig koploper KGB. De mannen uit Bovenkarspel staan er iets beter voor, maar RTC '72 blijft goed volgen. De laatste wedstrijd voor de winterstop tegen middenmoter Zwaag 9 werd gelukkig ook winnend en met duidelijke cijfers afgerond: 8-3. Nu maar afwachten hoe de groen-witten uit de winterstop terugkomen. De volgende serie wedstrijden begint alweer op 5 januari 2015. Maar eerst staat ons eigen toernooi op vrijdag 2 januari op het programma. Een mooie gelegenheid om de spieren alvast weer wat wakker te schudden……

21-11-2014
Dames 1 niet op dreef
In de wedstrijd tegen mede-middenmoter Zorgeloosch kon Dames 1 haar draai niet echt vinden. Combinaties liepen niet lekker en de passing was af en toe slordig. Zorgeloosch draaide wat beter en ging effectiever met de kansen om. Uitslag 2-4, in het voordeel van de bezoeksters. Jammer, en toch ook wel onnodig.

21-11-2014
Dames 2 lekker op schot
Het leek wel een avondje prijsschieten. Biersteker 2 staat dan wel onderaan, maar dat de thuisclub zo oppermachtig zou zijn was verrassend. De aanvallen golfden voortdurend op het doel van de bezoekers af en de arme keepster moest maar liefst 13 (!) keer de bal uit het net vissen. RTC '72 gunde hen tenslotte nog een schamel tegendoelpuntje en dat was wel aardig.

19-11-2014
Heren 4 verspeelt kostbare punten
Was de vorige ontmoeting tegen Zwaag 10 nog in winst voor de groen-witten geeindigd, deze avond zat het RTC '72 niet mee. Het bleef razendspannend en leek de thuisclub met een 5-4 overwinning de punten thuis te kunnen houden, maar helaas, in de laatste minuut wisten de Zwaagers toch de stand gelijk te trekken. Twee punten verloren en de lachende derde is KGB...

15-11-2014
3 december nieuwe bekerronde
Na een korte pauze wordt wat betreft de bekercompetitie op woensdag 3 december de draad weer opgepakt. Alleen onze damesteams zijn nog in de race en treffen die avond een aantal goede bekenden. Dames 1 en 2 komen tegenstanders uit de Hoofdklassecompetitie tegen, terwijl Dames 3 De Kleine Media 2 op bezoek krijgt. Opvallend is weer de merkwaardige situatie dat Dames 2 de vrijdag ervoor voor de competitie uit tegen Sporting S moet, en voor de beker een paar dagen later tegen dezelfde tegenstander ook in de Mijse wordt verwacht. Een gelijke situatie hadden we vorig jaar, eveneens tegen Sporting S, ook. Dames 1 krijgt Reiger Boys te gast in de Opgang. Gezien de vorige ontmoeting zullen de Heerhugowaarders wel een revanche willen. We zijn benieuwd. Alle teams veel bekersucces!

14-11-2014
Vrijdag de 14e…ongeluksdag voor onze dames
Tegenwoordig kun je nergens meer van op aan. Stond altijd vrijdag de 13e als dag van algemeen onheil te boek, nu heeft zich daar ook vrijdag de 14e aan toegevoegd. Onze damesteams, toch eigenlijk lekker op dreef, gingen in hun wedstrijden die avond alledrie ten onder. Dames 1 ging, waar het daarvoor zo knap koploper Reiger Boys had verslagen, teleurstellend met 2-1 onderuit tegen het matig presterende Bluedesk, Dames 2 kreeg met 6-2 van Zeemacht, de andere koploper, op de broek en Dames 3 liet diezelfde avond het bezoekende Nieuweboer met een 2-4 winst weer naar huis ontsnappen. Algehele misere dus, maar hopelijk ook een stimulans om de zaken in de eerstvolgende wedstrijden kordater aan te pakken. Die vinden alledrie plaats op, jawel, vrijdag de 21 ste.
Dat zal toch niet ook een ongeluksvrijdag worden...? Zet 'm op meiden!

14-11-2014
Heren 3 krabbelt omhoog
Heren 3 beleeft dit seizoen een wat mager optreden. Waar voorheen zelfs de eerste plaats door de mannen werd ingenomen presenteert het team zich momenteel wat bescheidener. Kan gebeuren. Afgelopen vrijdag werd Zwaag 12 in de gelijknamige sporthal, dus in Zwaag, bestreden en wisten onze mannen toch weer drie punten aan hun totaal toe te voegen. Dat staat nu op 16 uit 11, een goed gemiddelde, waarmee het team zich terecht op de vierde plaats heeft genesteld. De afstand tot nummer drie bedraagt echter 6 punten, dus er is nog wel wat werk aan de winkel. Dat kan dan meteen gebeuren op 24 november, want dan komt medekoploper KGB op bezoek. Kan ons derde onze mannen van het vierde, want dat is de andere koploper, een dienst bewijzen door de Stedebroekers pootje te lichten…?

12-11-2014
Heren 1 sprokkelt toch wat punten bij elkaar
Was de wedstrijd tegen Zwaag 6 al in een keurige (6-2) overwinning geeindigd, tegen ZHO/De Weyver wisten onze mannen in een doelpuntrijk duel (5-5) ook weer een puntje mee te pakken. Volgende week uit naar Bot Meubelen, dat wordt een lastige klus, want de Strekers staan op de derde plek. Maar wie weet….
Succes mannen!

7-11-2014
Dames 1 stunt tegen koploper
Met toch wel enige zorg werd de wedstrijd tegen Reiger Boys tegemoet gezien. De (mede)koploper (samen met Zeemacht) had nog geen puntverlies geleden en hetzelfde team had vorig seizoen met overmacht de koppositie ingenomen en behouden. Ook deze avond kwamen zij al vlot op een 2-0 voorsprong, maar RTC '72 knokte zich terug en wist zelfs de rollen om te draaien. De groen-witten deelden de lakens uit en sloten deze wedstrijd af met een 6-3 overwinning. Prima gedaan. Reiger Boys loopt nu een stap achter op het nog ongeslagen Zeemacht. Gaat ons tweede damesteam daar komende vrijdag (uit tegen Zeemacht) verandering in brengen? Succes meiden!

5-11-2014
Toernooi op vrijdag 2 januari 2015
Om tijdens de winterstop toch even voetballend in actie te komen organiseren we op vrijdag 2 januari 2015 een toernooi voor alle teams. (geen mix!). Even een sportieve en hopelijk welkome onderbreking tijdens de vrije dagen en wellicht meteen een goede start van het nieuwe jaar. Deze keer niet in de Opgang, maar we wijken uit naar sporthal Zwaag die, inclusief het sportcafe, de hele avond tot onze beschikking staat. Verdere details volgen, maar houd in ieder geval alvast die avond vrij, zodat de teams zo compleet mogelijk kunnen deelnemen. Na afloop uiteraard een Nieuwjaarsborrel van RTC '72 (en nog meer). We gaan er een gezellige avond van maken. Binnenkort meer info.

3-11-2014
Heren 4 - KGB 6: onbeslist
De met enige spanning tegemoet geziene wedstrijd tegen de medekoploper eindigde in een doelpuntrijk maar ook onbeslist duel. Beide keepers moesten zes maal naar het net dus de eindstand werd uiteindelijk 6-6. Het betekent ook dat de krachtsverschillen minimaal zijn en alhoewel de mannen uit Stedebroek enige afstand hebben genomen (vanwege het gelijke spel van Heren 4 tegen Zwaag) is de beslissing in deze poule nog lang niet gevallen. We zullen zien….

3-11-2014
Dames 2 laat zich verrassen
In de wedstrijd tegen Watervogels werd weer eens aangetoond dat, wil je succes hebben in de Hoofdklasse, je meteen vanaf het begin geconcentreerd en met veel werklust aan de strijd moet beginnen. Dat verzuimde Dames 2 helaas. Tegen de zeer jeugdige bezoeksters - de meeste Watervogels waren 15 en 16 jaar - begon RTC '72 heel tam en niet attent met als gevolg dat onze keepster al binnen een minuut of tien twee maal mocht vissen. Ook de derde tegentreffer viel in de eerste helft, maar intussen hadden de groen-witten de mouwen opgestroopt en verhoogden het tempo flink. Als gevolg daarvan wist ook de thuisclub nog voor de wissel te scoren. Ook In de tweede helft werd de druk opgevoerd en had RTC '72 een stevig veldoverwicht. Er ontstonden een aantal kansen, maar de bal ging er, mede door goed keeperswerk, niet in. Schoten op het vijandelijk doel misten helaas eveneens kracht en richting en wat in die situaties zo vaak gebeurd lukte ook Watervogels: uit een counter tenslotte wel toeslaan. Eindstand: 1-4. Geen goede wedstrijd van de groen-witten zeker gezien de aanwezige kwaliteiten van het team.
Op 14 november staat de uitwedstrijd tegen koploper Zeemacht op het programma en hopelijk zal Dames 2 dan beter voor de dag komen.

30-10-2014
Pakt Dames 1 punten bij Sporting S?
Waar het ene team soms tweemaal in de week moet aantreden, dateert de laatste wedstrijd van Dames 1 alweer van ruim twee weken geleden. Die betrof dat teleurstellende gelijkspel tegen Biersteker waardoor enerzijds de bezoeksters hun eerste punt pakten en anderzijds de groen-witten baalden als een stekker. Aanstaande vrijdag (morgen!) reizen onze meiden af naar de Mijse in Schermerhorn om daar Sporting S te ontmoeten. Hopelijk is RTC '72 extra gemotiveerd en komen ze met drie punten thuis….

30-10-2014
Eerste standen Taartenrace
Na gemiddeld een wedstrijd of zes - dat wisselt uiteraard per team - is het aardig om de stand van zaken van onze Taartenrace te bekijken. Zoals verwacht draait Heren 4 lekker mee en neemt het voorlopig op twee fronten de eerste plaats in. Alleen Dames 2 heeft gemiddeld vaker gescoord dus bij de Beste Aanval voeren zij de lijst aan. In alle poules ligt echter de concurrentie op de loer, dus dit zal ongetwijfeld nog lang niet de eindstand zijn. We zullen zien….

24-10-2014
Heren 4 samen op kop met KGB
Het is geweldig spannend in de poule van Heren 4. Zowel RTC '72 als KGB geven mekaar geen duimbreed toe, alleen op doelsaldo scoren de Strekers effe beter. Met alletwee drie verliespunten voeren beide de lijst aan. Op maandag 3 november komt KGB in de Kreek op bezoek en dan zal blijken wie, voorlopig althans, de beste papieren heeft. (3 november, de Kreek, 21.25 uur).
Hier ligt ook een mooie taak voor de supporters: komen dus!

24-10-2014
Eerste verliespunten Dames 2
Van de koplopers in de Hoofdklasse heeft Dames 2 (even?) een stapje terug moeten doen. Het bezoekende The Counters bleek op 24 oktober te sterk en ging met de volle winst naar huis. (1-4). Resteren nu twee ploegen die tot nu toe de volle winst wisten te behalen: Reiger Boys en Zeemacht. (The Counters moest ook even afhaken na het verlies tegen Zeemacht).
Ondertussen maakten onze meiden op 27 oktober tegen DKM 2 geen fout en stuurden de hekkensluiter met een flinke nederlaag naar huis (10-2). Op 3 november komt Watervogels op bezoek, weliswaar een middenmoter, maar het blijft toch oppassen. Succes meiden!

15-10-2014
Dames 2 blijft winnen
Na de winst op 15 oktober tegen DKM uit (2-4), behoort Dames 2 tot de vier ploegen in de Hoofdklasse die nog zonder puntenverlies zijn. Reiger Boys, Zeemacht en The Counters zijn de andere drie. Opvallend is wel het verschil in aantal gespeelde wedstrijden: nl. Reiger Boys 5 en The Counters 3, maar dat terzijde. Op 24 oktober staat de confrontatie tussen onze meiden en die van The Counters op het programma en zal blijken wie de ongeschonden status kan behouden. Allemaal kijken dus: 20.25 uur in de Kreek

15-10-2014
Dames 1 laat op valreep winst glippen
Op woensdag 15 oktober vond in de Opgang het treffen plaats tussen Dames 1 en de hekkensluiter van de Hoofdklasse: Biersteker 2. RTC '72 moest aantreden met nogal wat invallers en het begin van de wedstrijd was zondermeer erg onfortuinlijk. Binnen een paar minuten stond het al 0-2 in het voordeel van de bezoeksters. De groen-witten knokten zich echter weer in de wedstrijd en alhoewel ook Biersteker nog kansen had, stond er an het eind van de tweede helft een stand van 3-2 in het voordeel van de thuisclub op het scorebord. Vlak voor tijd, na slecht uitverdedigen wist de tegenpartij toch nog te scoren waardoor zij met een punt (hun eerste!) naar huis konden gaan. Balen voor Dames 1, maar toch netjes dat ze na die achterstand goed terug wisten te komen. Toch voelt het als twee verliespunten.

10-10-2014
Heren 4 struikelt over Zwaag 11
Na een succesvolle reeks van vijf overwinningen op rij heeft Zwaag 11 kans gezien de groen-witten de eerste nederlaag te bezorgen. In de Opgang zegevierden de bezoekers, die recent nog klop kregen van Heren 3, met 0-2. Zo blijven de resultaten in deze poule onvoorspelbaar, en dat maakt het ook spannend. Voor Heren 4 verandert er overigens niet zoveel, het blijft immers de ploeg met de minste verliespunten. Maar de concurrentie, en dan vooral KGB, komt natuurlijk wel dichterbij…..

9-10-2014
Standen beker en competitie
Een overzicht van alle standen van de beker en de competitie. De gegevens zijn bijgewerkt tot deze week. De laatste uitslagen staan eveneens vermeld.

Competitie Dames

Beker totaal en Competitie Heren8-10-2014
Heren 1 nog niet op dreef
Geplaagd door blessures en een regelmatige onderbezetting heeft Heren 1 tijdens de competitiestart nog niet veel succes kunnen boeken. Het laatste wapenfeit, de nederlaag tegen Nieuweboer 3, was echter, vanwege de forse cijfers van 1-8, beslist een incident, dat we maar gauw moeten vergeten. Hopelijk weten de mannen van ons vlaggenschip de draad weer snel op te pakken en kunnen zij weer wat punten pakken. De eerste gelegenheid doet zich voor op maandag de 13e in de uitwedstrijd tegen Avenhorn, al zal dat niet makkelijk zijn. Maar wie weet….Veel succes mannen!

26-9-2014
Vol programma door bekerwedstrijden
Door de deelname aan de bekercompetitie moeten de dames volgend weekend een vol programma afwerken, met competitiewedstrijden op vrijdag 3 oktober en meteen op de maandag daarna een bekerronde. Een betere spreiding in het programma zou prettig zijn geweest, maar kennelijk kan dit niet anders.
Dames 1 moet op 3 oktober op bezoek bij Zeemacht, dat door een goede competitiestart de eerste plaats bezet. Overigens samen met ons Dames 2, dat echter een iets minder doelsaldo heeft. Dames 2 krijgt diezelfde avond LZVV in de Opgang op bezoek en ons derde damesteam direct daarna, ook in De Opgang, The Counters 3, dat tot nu toe zes uit twee heeft behaald. Een weekend met aardige wedstrijden dus.
De mannen hebben het dat weekend rustig. Alleen Heren 1 krijgt op 6 oktober Nieuweboer te gast in de Opgang (aanvang 21.55 uur).

24-9-2014
Dames 2 pakt 3 punten van Dames 1
Met toch wel enige spanning werd de ontmoeting tussen Dames 1 en Dames 2 tegemoet gezien. Beide teams bestaan immers uit een vertrouwde kern en een aanvulling van nieuwe speelsters en het was de vraag welke van de ploegen op dit moment het beste voor de dag zou komen. Op woensdag 24 september troffen de ploegen elkaar in de Opgang tijdens de eerste onderlinge wedstrijd van het seizoen. Helaas was Dames 1 niet op volle sterkte, terwijl bij het tweede wel iedereen beschikbaar was. Dames 2 ging direct vlot van start en zette de meiden van het eerste onder druk wat zich vertaalde in een stevig veldoverwicht. De eerste doelpunten bleven dan ook niet uit, maar het eerste team herstelde zich en kwam nog in de eerste helft op 2-2. Vlak voor de wissel viel nog een doelpunt en kon team twee met een 3-2 voorsprong van speelhelft wisselen. Nogmaals zag Dames 1 kans langszij te komen, maar daarna werden foutjes en slordigheden het team fataal. Bovendien werd duidelijk dat de meiden van het tweede beter op elkaar waren ingespeeld, terwijl die van Dames 1 nog moeten wennen aan de nieuwe teamsamenstelling. Uiteindelijk liep de score uit tot een geflatteerde 3-7.
Drie punten dus voor Dames 2, dat zich daardoor in de kopgroep van de poule heeft genesteld. Dames 1 heeft evenveel punten (6), maar wel met een wedstrijd meer.

22-9-2014
Heren 4 blijft winnen
Het gaat goed met ons kersverse vierde team. De overwinningen rijgen zich aaneen en de teller staat nu op 12 punten uit 4 wedstrijden. Kijkend naar de overige ploegen in de poule is RTC '72 de enige zonder verliespunten. Als koploper ben je automatisch de te kloppen partij, dus de tegenstanders zullen beslist de mouwen extra opstropen om Heren 4 puntjes afhandig te maken. Zien onze mannen kans het hoofd koel te houden en blijven zij rustig bouwen aan het volgende goede resultaat? We wachten af. Veel succes!

22-9-2014
Wognum Nicols en Dames 3 delen de punten
Dames 3 komt dit seizoen uit in de Eerste Klasse en treft daarin een goede bekende: Wognum Nicols 1. In de Bloesem ontmoetten beide elkaar op 22 september j.l. voor de eerste keer dit seizoen en het zag er al direct naar uit dat de groen-witten het niet makkelijk zouden krijgen. Wognum Nicols had een duidelijk veldoverwicht en het eerste doelpunt werd dan ook door de thuisclub gemaakt. Daarna namen de Wognummers gas terug en kon RTC '72 zich wat herstellen. Uiteindelijk slaagden onze meiden erin de gelijkmaker te scoren en die 1-1 bleek meteen de eindstand. Een resultaat waarmee de thuisclub iets te weinig en de groen-witten iets teveel kregen. Maar zo gaat dat soms in het voetbal….
Door dit resultaat voert Dames 3 nog wel de ranglijst aan, maar dat zegt helemaal niks, want het aantal gespeelde wedstrijden is ongelijk.

21-9-2014
Heren 4 pakt 9 uit 3
Na de twee eerdere overwinningen is Heren 4 er ook in zijn derde wedstrijd in geslaagd de volle winst te pakken. In de uitwedstrijd (sporthal Zwaag) tegen Zwaag 9 werden op vrijdag de 19e wederom drie punten gepakt. Al vlot nam RTC '72 een 2-0 voorsprong, die na de wissel nog werd uitgebreid met een derde treffer. Kersverse keeper Raymon van Dam had het niet echt druk, maar moest toch een paar keer handelend optreden en behield aldus de nul voor zijn team. Door uit de nu gespeelde drie wedstrijden het maximale aantal punten te behalen voert Heren 4 nu de poule aan. Goed gedaan dus. Maar het blijft oppassen. Ook in het vorige seizoen kende het team een flitsende start, maar moest het gaandeweg de competitie steeds meer terrein prijsgeven. Koppie erbij houden dus, maar dit is alvast binnen!

19-9-2014
Over contributie en zo…
Woensdag 17 september j.l. was de uiterste datum dat nog gebruik kon worden gemaakt van de kortingsregeling. Bij betaling voor die dag stort, zoals al een paar seizoenen gebruikelijk, de penningmeester 10 euro retour. Heb je niet op tijd betaald, dan heb je pech. Aal dat het geval is, zorg dan wel dat je voor 1 oktober betaalt, want anders volgt een aanmaning en mogelijk een speelverbod. Betalen moet je toch, dus regel het effe.
Het zou kunnen zijn dat je door een onjuist emailadres de betreffende mail niet hebt ontvangen. Neem dan even contact op met penningmeester Erik Ceelie.

18-9-2014
Dames 3 te sterk voor Purmerend
Op woensdag 17 september ontving Dames 3 in de Opgang het eerste team van Purmerend. Deze voor onze meiden nieuwe tegenstander bleek niet opgewassen tegen de Hoornse routine. Met de duidelijke cijfers van 7-4 bleven de punten in Hoorn, waardoor Dames 3 lijstaanvoerder is geworden van de Eerste Klasse. The Counters 3 staat op plaats twee en die heeft net zoveel punten, maar een slechter doelsaldo. Die tegenstander komt op 3 oktober naar De Opgang voor een eerste krachtmeting. Dat zou wel eens heel spannend kunnen worden….

18-9-2014
DKM bijt in 't Zand in het zand
In tegenstelling tot de dames van RTC '72 kent DKM een slechte competitiestart. Ging vorige week hun eerste in de Kreek al met 5-2 onderuit tegen ons Dames 1, in de uitwedstrijd tegen hun tweede, dat ook in de Hoofdklasse uitkomt, zegevierde onze dames wederom. Met een duidelijke 5-1 overwinning keerden onze meiden woensdag 17 september uit 't Zand weer huiswaarts en dat betekent dat uit de nu gespeelde wedstrijden, zowel voor de beker als de competitie, de volle mep is behaald. Een prima start dus.

8-9-2014
Denk om contributiekorting!
Het ontschiet je zo maar even, maar zonde van het geld is het natuurlijk wel als je geen gebruik maakt van onze kortingsregeling. Immers, als je voor 17 september het bedrag heb overgemaakt, krijgt je later 10 euro korting retour. Altijd doen, zou ik zo zeggen, dus meteen regelen!

8-9-2014
Damesteams alledrie succesvol in beker
Na de eerste bekerronde zijn onze damesteams alledrie erin geslaagd de bovenste plaats in hun poules te bezetten. Gezien de krachtsverschillen zijn de vooruitzichten op voortzetting van het bekeravontuur op alle fronten positief. Eerlijk gezegd zijn we dat van onze dames niet anders gewend. Maar het moet natuurlijk nog wel even worden waargemaakt….

8-9-2014
Heren 4 pakt tweede winst
Het gaat wel lekker met ons sterk vernieuwde Heren 4. Na de komst van maar liefst vijf nieuwe spelers trekt het team enthousiast ten strijde en heeft het inmiddels zes uit twee gepakt. Nu wel het koppie erbij houden, want de tegenstanders zijn gewaarschuwd. Maar deze punten zijn tenminste binnen.

8-9-2014
Heren 3 verliest net aan van KGB
Het zag er in het eerste kwartier niet goed uit tijdens de uitwedstrijd tegen KGB, want al vlot keken de groen-witten tegen een achterstand aan. KGB hield afstand maar onze mannen slaagden er toch knap in vlak voor tijd langszij te komen. Een 6-6 eindstand leek binnen handbereik, maar helaas wist de thuisploeg er op de valreep toch nog eentje in te prikken, zodat RTC '72 helaas met lege handen naar huis moest.

8-9-2014
Dames 3 pakt volle winst in eerste competitiewedstrijd
Na de ruil met het nieuwe Dames 2, dat daardoor in de Hoofdklasse kon worden ingedeeld, komt Dames 3 in dit seizoen in de Eerste Klasse uit. En de meiden hadden er maandag zin in, want in de uitwedstrijd tegen Nieuwboer 1, werd in de Dars korte metten gemaakt met de tegenstander. De uitslag van 1-5, dus in het voordeel van de Groene Tijgers was dan ook terecht. Als gevolg daarvan voert Dames 2 nu de ranglijst aan, na 1 wedstrijd zegt dat natuurlijk niks, maar misschien dat die plek wat langer behouden blijft……

1-9-2014
Prima competitiestart Heren 3 en 4
Heren 3 en 4 zitten in dezelfde poule en beide openden op maandag 1 september in de Kreek voor RTC '72 als eersten de competitie. Heren 4 had de echte primeur met de wedstrijd tegen Zwaag 10. In de beginfase leek het een gelijk opgaande strijd te worden, maar gaandeweg kwam het team op gang. Met een aantal nieuwe en technisch handige spelers werden de bezoekers zwaar onder druk gezet. RTC '72 hanteerde een hoog tempo en Zwaag moest al snel het hoofd buigen. De terechte uitslag van 7-0 liet aan duidelijkheid niets te wensen over.
Daarna opende Heren 3 hun competitie met het treffen tegen Zwaag 11. Hier lag het tempo beduidend lager, maar RTC '72 was wel duidelijk de bovenliggende partij. Met een degelijke 6-3 overwinning werden de eerste drie punten veilig gesteld, maar wat meer pit in het team zou prettig zijn. Wellicht een klein conditieprobleem….?

1-9-2014
Hovocubo maatje te groot voor Heren 1
Het was natuurlijk te verwachten dat Hovocubo 4 een voor Heren 1 zeer lastig te nemen bekerhindernis zou zijn. Toch moet worden gezegd dat tot de wissel de groen-witten de zaak goed gesloten hielden en slechts drie tegentreffers moesten incasseren. In de tweede helft lukte dat minder en prijkte er tenslotte een 8-1 overwinning voor de thuisclub op het scorebord. Mede door veel strijdlust is de schade toch redelijk beperkt gebleven, netjes gedaan.

1-9-2014
Moeizame bekerwinst Dames 2
Op voorhand leek het een goed te klaren klus, de bekerwedstrijd tegen het Wapen van Grootebroek. Dat bleek in de praktijk echter vies tegen te vallen. RTC '72 had dan wel een duidelijk veldoverwicht, maar het doel van de tegenstander bleek moeilijk te vinden. De combinaties van de thuisclub verliepen niet vlekkeloos en het team moet nog duidelijk wennen aan de nieuwe samenstelling. Het Wapen bleek trouwens een geduchte tegenstander en de Grootebroekse keeper hield er nog een paar onmogelijke ballen uit. Na lang aandringen wisten de groen-witten eindelijk te scoren, maar helaas viel de gelijkmaker er vlak achteraan. Gelukkig haalde RTC '72 toch de volle winst binnen door in de eindfase de tweede treffer te noteren. Eindstand dus 2-1.
Op 10 september begint het echte competitiewerk met de uitwedstrijd tegen De Steenenplaats op Texel. Een hele wereldreis, maar ook een tegenstander die dit seizoen weer een sterk team heeft weten te formeren. Oppassen dus.

1-9-2014
Heren 2 uit competitie
Vanwege een onderbezetting en geen zicht op een spoedige aanvulling is ons tweede herenteam helaas uit de competitie teruggetrokken. Er waren nog geen wedstrijden gespeeld en de eerstvolgende zijn uit het programma geschrapt. Een groot deel van de spelers van dit team was al vele seizoenen actief binnen onze vereniging en het is jammer dat dit niet kan worden voortgezet. Er wordt nog bekeken of een aantal spelers bij een van de andere teams kan worden ondergebracht.

12-8-2014
Eerste wedstrijdprogramma nieuwe seizoen
Op 1 september gaat de nieuwe competitie weer van start en afgezien van Heren 2 komen alle teams in week 36 in actie. Heren 1 zelfs twee maal, beide keren voor de beker. Zoals het er nu naar uit ziet lijkt de Opgang weer een beetje onze thuishal te worden, want het merendeel van de wedstrijden wordt in die eerste week daar gespeeld.
Uiteraard hopen we voor alle teams op een flitsende start met direct de eerste punten. Alle teams een sportief en succesvol seizoen toegewenst. Maak er wat moois van!

12-8-2014
Heren 1 toch in beker
In afwijking van eerdere berichten komt Heren 1 toch uit in de bekercompetitie. De twee betreffende wedstrijden worden al direct in week 36 afgewerkt, met op 1 september de zware ontmoeting met Hovocubo 4 (Opgang) en vrijdag de 5e het treffen met Bot Meubelen 2 (De Kreek). Daarna is bijna meteen duidelijk of het bekeravontuur kan worden voortgezet. Mannen, veel succes!

11-8-2014
Op 22 augustus oefenen Dames 1 en 2 en alle herenteams
Op vrijdag 22 augustus komen alle teams, behalve Dames 3, in actie om zich voor te bereiden op de competitie. Dames 1 en 2 reizen die avond af naar Koog aan de Zaan voor oefenwedstrijden tegen resp. The Counters 1 en 2. De heren worden om 20.45 uur in De Opgang verwacht om door middel van een paar onderlinge oefenpotjes het luie zweet eruit te werken en de spieren wakker te schudden uit de zomerslaap. Kijk op het wedstrijdprogramma voor verdere info.
Dames 3 komt uiteraard ook nog aan de beurt, binnenkort daaromtrent meer informatie.

25-7-2014
Begin september de contributiemail voor het nieuwe seizoen…
Ben je net terug van vakantie, de portemonnee redelijk leeg, krijg je alweer een betalingsverzoek van RTC '72 voor contributie van het komende voetbaljaar. Helaas. Onze nieuwe penningmeester Erik Ceelie ziet toch graag de bijdragen vlot binnenkomen, zodat hij de eerste rekeningen, zoals die van de KNVB, op tijd kan voldoen. En je weet het, bij snelle betaling kom je traditiegetrouw weer in aanmerking voor een korting….

25-7-2014
Oefenen na de kermis
Zoals gebruikelijk gaan we in de periode na de kermis tot de start van de competitie alle teams de mogelijkheid bieden te oefenen. Onderling of tegen gastteams, dat staat nog niet voor alle teams vast. Het is zeer verstandig alvorens heel enthousiast, maar vooral ook ongetraind, aan de eerste competitiewedstrijden te beginnen, om de spieren even uit de vakantiesfeer los te kloppen. De oefensessies zijn daarvoor een mooie gelegenheid. Bovendien kennen sommige teams, zoals bij de dames, een nieuwe samenstelling en dat vraagt ook om een degelijke inspeelperiode. Dus zorg dat je erbij bent.
Vooralsnog staan op dit moment twee oefenwedstrijden van Dames 1 en 2 op het programma (22 augustus), maar er volgt meer. Houd de berichten op onze site in de gaten!

24-7-2014
22 augustus: oefenwedstrijden Dames 1 en 2
Op vrijdag 22 augustus spelen Dames 1 en 2 elk een oefenwedstrijd tegen The Counters 1 en 2. Hun eerste team komt uit in de hoogste klasse, het tweede van The Counters is komend seizoen ingedeeld in de Hoofdklasse en komt straks zowel ons Dames 1 als Dames 2 tegen in de competitie. De wedstrijden beginnen om 20.00 uur (Dames 2) en 21.00 uur (Dames 1). Voorlopig staat sporthal De Sprong in Koog aan de Zaan genoteerd als plaats van handeling, maar dat is nog niet helemaal zeker. Mocht er naar een andere locatie worden uitgeweken zal dat zo snel mogelijk op deze site worden gepubliceerd. Geef wel bijtijds aan of je wel of niet kunt spelen.

5-7-2014
Dames wel, heren niet in beker
Vanwege de minder positieve berichten uit de herenteams inzake de deelname aan de bekercompetities, heeft het bestuur besloten de mannen daarvoor in het komende seizoen niet in te schrijven. De dames zijn wel van de partij en hopelijk komen zij ook komend jaar weer flink ver. De indelingen van de eerste rondes zijn eveneens bekend gemaakt en leveren geen echte verrassingen op:

Beker Dames5-7-2014
Indelingen nieuwe seizoen
Deze week heeft de KNVB de indelingen gepubliceerd voor het seizoen 2014 - 2015.
Dames 1 en 2, beide in de Hoofdklasse, kunnen rekenen op een lange competitie vanwege de 26 te spelen wedstrijden. Dames 3 komt er bekaaider vanaf, er zitten slechts 8 teams in de poule. Hopelijk worden er nog een aantal aan toegevoegd, anders moet er een anderhalve competitie worden gespeeld. Dat geldt ook voor Heren 1, Heren 3 en Heren 4. De laatste twee zijn weer bij elkaar ingedeeld en komen veelal dezelfde tegenstanders tegen als in het vorig seizoen. Wat nieuw bloed erbij had wel prettiger geweest. Heren 2 moet 18 keer aantreden, een redelijk aantal wedstrijden, maar 1 of 2 ploegen extra zou een meer volwassen competitie hebben opgeleverd. Meestal wijzigt er nog wel het een en ander in de maand augustus, wellicht dat er nog wat verbeteringen worden doorgevoerd.

Poule indeling Dames

Poule indelingen Heren1-7-2014
In- en overschrijvingen
Voor het nieuwe voetbaljaar hebben we twee damesteams in de Hoofdklasse ingeschreven, een situatie die dus ongewijzigd is gebleven, en een damesteam in de Eerste Klasse. Dat derde team is het huidige tweede, dat een plaatsje opschuift en een klasse lager gaat voetballen. Bij de heren is de klassenindeling niet gewijzigd, wel moet afgewacht worden met welke en hoeveel teams de diverse poules worden samengesteld. Daar horen we binnenkort meer van.
Aan het overschrijvingsfront is er aardig wat gebeurd. De vorming van een extra damesteam betekent dat in totaal acht nieuwe speelsters onze gelederen zijn komen versterken. Allemaal van harte welkom!
Als binnenkort een en ander definitief is bekrachtigd door de KNVB zullen we de nieuwe teams, ook die van de heren, op onze site publiceren.

1-7-2014
1 juli: begin van nieuw seizoen
Het seizoen 2014 - 2015 is formeel begonnen. In deze maand worden de overschrijvingen bekrachtigd (of niet natuurlijk) en krijgen we ook de eerste poule-indelingen van de teams te zien. In vergelijking met het afgelopen jaar hebben we nu 1 team meer en dat komt omdat een extra damesteam aan de al aanwezige twee is toegevoegd. Ook Heren 4 is wederom van de partij, alhoewel een complete bezetting nog even aandacht vereist. Maar RTC '72 gaat in het komend seizoen met in totaal 7 teams de strijd aan.

1-7-2014
Oefenen in juli en augustus
Traditiegetrouw gaan we in en/of na de kermisweek weer een een paar oefenavonden plannen voor alle teams. De vakanties van diverse spelers en speelsters kunnen tot gevolg hebben dat een aantal teams niet compleet daaraan kan deelnemen, maar dat is niet anders. Het blijft immers toch belangrijk dat we, vooruitlopend op de competitie, weer even de stramme spieren losmaken en de eerste stappen gaan zetten in een ongetwijfeld succesvolle tactiek. Er staan ook nog een paar speciale oefensessies voor de dames op het programma, deels nog in juli, daarover (zeer) binnenkort meer.
En wederom de jaarlijkse oproep aan al onze vedetten (dus zo ongeveer iedereen): laat de boel niet dichtslibben, aangroeien en uitzakken tijdens de vakantie, maar blijf (redelijk) in conditie….