9-5-2012
Laatste Nieuws Mixtoernooi en feestavond
Aanstaande vrijdag is het dan eindelijk zover.
Op 11 mei verzamelt zich een groot aantal RTC-ers in sporthal De Opgang om deel te nemen aan het mixtoernooi en aansluitend de feestavond. Ongeveer 50 leden, dus pakweg tweederde van de club, hebben zich ingeschreven en samen met aanhang en eventuele supporters zal een flink gezelschap in de Opgang aanwezig zijn.

Toernooischema
En hoe ziet de avond er uit?
We beginnen uiteraard met het toernooi. De eerste wedstrijden starten om 19.00 uur. In overleg met de toernooicommissie is besloten op halve velden te voetballen. Dit om flink wat wedstrijden te kunnen spelen zonder al te lange wachttijden ertussen. Dat heeft tot gevolg dat we kleine doeltjes gaan gebruiken en er gespeeld wordt met 4 tegen 4 zonder doelverdedigers.
Na de poulewedstrijden komen de winnaars daarvan tegen elkaar uit in de finale om de uiteindelijke kampioen te bepalen. Die laatste wedstrijd staat om 21.45 uur op het programma.
Tijdens het voetballen hopen we op flink wat toeschouwers en maken we het extra gezellig door een lekker stukje muziek in de sporthal.
Ondertussen is onze DJ Ritchie om ca. 21.30 uur ook in het sportcafe begonnen met zijn hits en hij zal ons muzikaal terzijde staan tot in de kleine uurtjes. Tijdens de feestavond uiteraard hapjes en drankjes, de huldiging van de toernooikampioen, uitslag van onze beroemde taartenrace etc.

Teams
De naam mixtoernooi zegt het al, we gooien alles door mekaar. Zo zijn teams geformeerd met verrassende samenstellingen, bestaande uit 4 of 5 spelers en speelsters. Die met 4 deelnemers moeten het zonder wissel doen. Gezien de duur van de wedstrijden en de ijzersterke conditie van de groen-witten zal dat echter geen probleem zijn.
Er is geprobeerd de krachtsverschillen zo klein mogelijk te houden, maar eerlijk gezegd was dat best nog wel een lastige opgave. We zullen zien.

Tenues
Allemaal in het groen voetballen is niet handig, vandaar dat er die avond shirts beschikbaar zijn met verschillende kleuren.
Belangrijk: neem zelf wel een short mee anders wordt het wel erg uitdagend, want die zijn niet beschikbaar. En vergeet ook je sokken en schoenen niet. De genoemde aanvoerders (A) zorgen voor de juiste verdeling van de shirts.
Verzoek: graag de spullen aan het einde van het toernooi weer bij de aanvoerder inleveren!

Scheidsrechters
Anton Spel en Theo Danenberg, beide officieel scheidsrechter, gaan fluiten. Zij zijn onze twee Leden van Verdienste en willen graag hun steentje bijdragen. Daar lopen dan heel wat jaartjes RTC ’72 te fluiten en dat vraagt om alle respect. Om de mannen ook wat rust te gunnen kunnen ze halverwege even een koppie doen en nemen leden van onze commissie een paar wedstrijdjes van hen over.
Uiteraard rekenen we op een sportief en gezellig toernooi.

Kom op tijd.
Zoals je ziet hebben we een strak toernooischema en op laatkomers zitten we dan ook niet echt te wachten. Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent, bij aankomst moeten we immers ook nog wat administratieve zaken regelen, alsmede de shirts verdelen.
En nogmaals: broekie, kousen (en schoenen) niet vergeten!

Tot vrijdag in de Opgang en alvast een fijne avond toegewenst!27-4-2012
DAMES 2 KAMPIOEN !
Op vrijdag 27 april j.l. zou de beslissing vallen in de Eerste Klasse 01. Alleen bij winst zou RTC ’72 de titel binnenhalen, met een gelijkspel of bij verlies zou Zorgeloosch 1 met het kampioenschap aan de haal gaan.
De met veel spanning omgeven wedstrijd tegen Het Wapen van Grootebroek werd met enige zorg tegemoet gezien. Een lastige tegenstander immers en bovendien werd de wedstrijd niet in de vertrouwde Opgang gespeeld, maar moest worden uitgeweken naar de Vredehof. Ook goed.
Bij aankomst van de tegenstander een beetje een anticlimax, want het Wapen bleek met minimale bezetting aan de wedstrijd deel te gaan nemen: geen wissels voorhanden. Een groot contrast met de thuisclub, die met slechts één afwezige (Olga), op volle oorlogssterkte was. De presentatie van de beide teams vlak voor de wedstrijd zorgde in de zaal dan ook voor een merkwaardig gezicht. Rechts het intrappende Wapen van Grootebroek met slechts vijf speelsters en links een groene golf van een keepster en negen (!) veldspeelsters. Op de overigens matig bezette tribune ontstond daardoor al snel het idee, dat de klus door dat grote overwicht vlot zou worden geklaard.
Mooi niet dus.
Het Wapen was dan wel in ondertal, het waren beslist niet de slechtste speelsters die waren afgevaardigd en die trokken vlot spelend ten strijde. In de eerste fase waren de krachtsverschillen dan ook minimaal en RTC ’72 had grote moeite het spel naar zich toe te trekken. Of het nu de zenuwen waren of het was gewoon een slechte dag, de thuisclub was niet erg op dreef. Gelukkig nam Rinke voor de wissel het eerste doelpunt voor haar rekening en dat was meteen nummer honderd van deze compeititie. De vreugde duurde niet lang, want het Wapen maakte, ook nog voor de wissel, gelijk. Die treffer zorgde ook voor veel gejuich op de tribune, want concurrent Zorgeloosch was met een flinke delegatie naar Hoorn afgereisd en hoopte natuurlijk op een afgang voor de thuisclub.
Na de wissel nog lange tijd hetzelfde beeld. RTC ’72 zag veel acties mislukken en het tempo lag erg laag. De stemming op de tribune werd er daardoor niet beter op, behalve natuurlijk bij de Zorgelooschen, want die zagen de titel steeds dichterbij komen.
Pakweg twintig minuten voor tijd wisten de groen-witten weer op voorsprong te komen, maar de bezoeksters gaven zich nog niet gewonnen.
Gelukkig zag RTC ’72 een kwartier voor tijd kans nogmaals het net te vinden, en vooral die treffer werkte bevrijdend, want winst was toen (bijna) zeker. Vlak voor tijd bracht Mariska de definitieve beslissing door een eindstand van 4-1 op het scorebord te zetten.
Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Fokkema vreugde alom en natuurlijk allemaal met bloemen op de foto.
Zorgeloosch had toen allang de Vredehof teleurgesteld verlaten.
Dames 2 de titel en gezien het beeld in de hele competitie de terechte kampioen. Meiden van harte gefeliciteerd!
Een compliment ook voor Het Wapen van Grootebroek, dat, ondanks hun minimale bezetting, de titel beslist niet cadeau heeft gedaan.
Op naar de Hoofdklasse!24-4-2012
Mixtoernooi komt naderbij
Vanaf deze week komen de voorbereidingen rond de organisatie van het mixtoernooi en de daarop aansluitende feestavond in een afrondende fase. Mocht je je nog niet hebben aangemeld, doe dat dan nog even snel, want de teams worden vanaf donderdag a.s. ingedeeld. De opkomst is trouwens zeer positief en het beloofd een gezellige avond te worden. We blijven je op de hoogte houden.24-4-2012
DAMES 2 GAAT VOOR DE TITEL !!
De resultaten van de onderlinge wedstrijden tussen OZV/Zorgeloosch en DKM/De Kleine Media hebben ons Dames 2 in zeer gunstige positie gebracht. Na het recent opgelopen verlies van Zorgeloosch tegen RTC ’72 haalden de Heerhugowaarders 3 punten uit de twee ontmoetingen met de andere concurrent. In Anna Paulowna werd het vrijdag 20 april j.l. 1-1, afgelopen maandag pakte Zorgeloosch in de Waard de winst door een 2-1 overwinning. Het zicht van DKM op de titel is daardoor verdwenen.
Ondertussen speelde RTC ’72 gelijk tegen Apollo, een tegenvaller, maar de kansen zijn daardoor nog niet verkeken. Sterker nog, onze meiden hebben het nog volledig in eigen hand, want als de groen-witten aanstaande vrijdag winnen van Het Wapen van Grootebroek zijn ze kampioen!
Aardig detail is, dat het eerste door de thuisclub gescoorde doelpunt, de 100ste treffer zou zijn van deze competitie.
Zoals de stand laat zien is Zorgeloosch uitgevoetbald en blijft steken op 52 punten. RTC ’72, met nu 50 punten, en DKM, nu 48 punten, moeten ieder nog één wedstrijd, respectievelijk tegen het Wapen van Grootebroek en Plubos 2. Beide tegenstanders spelen geen rol meer in de strijd om de bovenste plaatsen.
Het Wapen is een lastige tegenstander, die het onze meiden nog knap moeilijk kan maken. Heel veel steun vanaf de tribune is dan ook beslist noodzakelijk. Dus alle supporters verzamelen en vergis je niet in de sporthal: deze wedstrijd wordt in de Vredehof gespeeld. Aanvang 20.45 uur.
Meiden: heel veel succes!
Een kampioenschap van Dames 2, het zou een prachtige bekroning zijn op ons 40-jarig jubileum….20-4-2012
Dames 1 sluit winnend af
Op vrijdag 20 april speelde Dames 1 haar laatste wedstrijd van het seizoen.
In de Opgang kwam ZA/Bluedesk internet op bezoek, een ploeg uit de staartgroep dus je zou verwachten, dat onze meiden de klus wel even zouden klaren. Dat viel een beetje tegen. Het team was niet echt in goede doen en de bezoeksters konden nog geruime tijd bijblijven.
Uiteindelijk en terecht moesten de Alkmaarders toch een 3-1 verlies incasseren.
Dames 1 staat op een fraaie derde plaats met 50 punten uit 24 wedstrijden, met 103 voor en 56 tegen.
Uitstekende cijfers.
RTC '72 is nu uitgespeeld maar de competitie in de Hoofdklasse is nog niet helemaal afgerond. Nog enkele wedstrijden staan op het programma, maar voor de ranglijst zijn deze niet echt meer van belang.18-4-2012
Dames 2 verstapt zich in de Stap
Na het mooie resultaat van ons tweede tegen, toen nog, koploper Zorgeloosch veroverde RTC '72 wederom de bovenste plaats. Nog twee wedstrijden te gaan en de supporters gingen er alvast voor zitten. De twee resterende wedstrijden tegen middenmoters moesten toch het maximale aantal punten op kunnen leveren. De eerste tegenstander, Apollo uit Hensbroek, dacht er iets anders over en maakte het de groen-witten in sporthal de Stap in Obdam knap moeilijk. Het resulteerde in een spannende strijd waarin RTC '72 telkens uit achterstand moest terugkomen. Het eindigde gelukkig toch nog in een gelijkspel: 3-3. Omdat de overige ploegen nog niet tegen elkaar hebben gespeeld is het verdere verloop nog uiterst ongewis. Vrijdag de 20e treffen Zorgeloosch en DKM elkaar voor de eerste keer, maandag a.s. volgt direct de tweede. In grote spanning wachten we de resultaten maar af…..

14-4-2012
Nabrander: Heren 5 op 7 mei nog in actie
Even waren we van mening, dat de KNVB er in april een punt achter zou gaan zetten, maar als in een laatste stuiptrekking staat er in mei toch nog een wedstrijd op het programma. Heren 5 heeft de eer om op 7 mei in een uitwedstrijd de competitie voor geheel RTC ’72 af te sluiten. Dat vindt plaats in de Kloet en laat nu de tegenstander KGB zijn, de onbetwiste koploper….
Dat wordt nog een taai potje mannen, maar wie weet pakken we toch nog een puntje (of meer….)

Succes!13-4-2012
Dames 1 wint ook voorlaatste wedstrijd
Na de zespuntenstrijd tussen ons Dames 2 en Zorgeloosch, kwam Dames 1 binnen de lijnen voor de ontmoeting met DGAC. Deze ploeg bivakkeert in de middenmoot en van begin af aan was duidelijk dat zij niet opgewassen bleek tegen de Hoornse overmacht. Gestaag breidde Dames 1 de voorsprong uit en hoefde slechts één tegentreffer te incasseren. De eindstand was tenslotte 7-1 waarbij nummer zeven de 100ste Hoornse treffer van dit seizoen was. Bovendien mag worden genoteerd, dat er van RTC ’72-zijde een aantal zeer fraaie aanvallen met dito doelpunten kon worden bewonderd.
Voor Dames 1 resteert op vrijdag 20 april nog de thuiswedstrijd tegen ZA/Bluedesk Internet 1 (Opgang, 20.10 uur) en dan is de competitie afgerond. De derde plaats kan echter nu al niet meer in gevaar komen. Een prima resultaat.13-4-2012
Dames 2 laat koploper struikelen
Met toch wel de nodige spanning werd de thuisontmoeting tegen Zorgeloosch 1 tegemoet gezien. De lijstaanvoerder had voor de wedstrijd in de Opgang immers twee punten voorsprong op de groen-witten en het was duidelijk dat, wilden de Heerhugowaarders hun titelkansen veilig stellen, zij de winst mee naar huis moesten nemen. Maar ook ons Dames 2 had bij een zege nog kansen en dat hadden de Hoornse supporters ook goed begrepen. Met flink wat bezoekers op de tribune ontstond een prima sfeertje en dat werkte beslist extra motiverend voor de thuisclub.
De bezoeksters waren met een duidelijke opdracht naar Zwaag afgereisd en probeerden direct de tegenstander onder druk te zetten. In de eerste tien minuten resulteerde dat in een veldoverwicht en kwam RTC ’72 er niet zo erg aan te pas. Resultaat bleef gelukkig uit en gaandeweg kwam de thuisploeg meer in haar eigen spel. Zorgeloosch had moeite met de gang van zaken en duidelijk was te zien dat bij hen de zenuwen een grotere rol gingen spelen. RTC ’72 daarentegen kreeg de smaak steeds meer te pakken en als gevolg daarvan kantelde het wedstrijdbeeld. Nu waren het groen-witten die een veldoverwicht opbouwden en toen als gevolg daarvan Irene de score opende was het hek van de dam. De Heerhugowaardse meiden kregen steeds minder geloof in eigen succes, maakten veel fouten en lieten de koppies hangen. RTC ’72 stroopte de mouwen juist nog eens extra op en trok fanatiek ten strijde. Niet altijd met fraai voetbal, maar wel met geweldig veel inzet en effectief, getuige de twee volgende treffers, beide van Rinke.
In de laatste minuten perste Zorgeloosch er nog een eindoffensief uit. Dat leverde wat hachelijke momenten op voor het RTC ’72 doel, maar de schade bleef gelukkig beperkt tot één tegentreffer.
Eindstand 3-1 voor de thuisclub.
De grote vraag was op dat moment of de op dezelfde avond gespeelde wedstrijd van DKM tegen Plubos 2 in winst voor AnnaPaulowna was geeindigd. Dat bleek echter niet het geval. Sterker nog, de hele wedstrijd had geen doorgang gevonden vanwege een tekort aan speelsters bij Plubos.
Het was dan wel vrijdag de dertiende, maar het geluk lachte de groen-witten toe.
Met andere woorden: RTC ’72 voorlopig weer op kop……11-4-2012
Heren 1 reuzendoder
Cupido staat stevig op de tweede plaats en verwacht mocht worden dat de hen ontvangende groen-witten het flink moeilijk zouden krijgen. Maar zie, op woensdag 11 april had RTC ’72 lak aan reputaties en met heilig vuur in de benen scoorde het er lustig op los. De Cupido-doelman mocht elf keer rapen en omdat de Nibbikkers slecht driemaal het net wisten te vinden stonden er duidelijke eindcijfers op het scorebord: 11-3.
Nog twee uitwedstrijden heeft Heren 1 te gaan, respectievelijk tegen Andijk (16 april) en KGB (27 april), en dan is de koek op.
Een vierde stek, goed gedaan mannen.9-4-2012
Eindstrijd Dames 2 in cijfers
Hadden we al gemeld dat de eindfase van de Dames 2-competitie razend spannend is, we kunnen ook constateren dat het een bijzonder slot gaat worden. Normaliter verloopt een seizoen immers met min of meer gelijkmatig verdeelde uit- en thuiswedstrijden, maar in het resterend programma moeten de twee koplopers OZV/Zorgeloosch 1 en DKM/De Kleine Media nog twee maal tegen elkaar spelen. Met andere woorden: deze ploegen hebben nog geen enkele keer tegenover elkaar gestaan…
Dit levert interessante opties voor het vervolg.

De feiten

Stand
Zorgeloosch, DKM en RTC ’72 hebben ieder 19 wedstrijden gespeeld en moeten er dus nog drie.De klassering ziet er op dit moment als volgt uit:

OZV/Zorgeloosch 1 48 punten
DKM/DE Kleine Media 47 punten
RTC ’72 46 punten

Uit en thuis
Zorgeloosch 1 moet uit naar RTC ’72 en DKM, thuis tegen DKM.
DKM moet uit naar Zorgeloosch 1, thuis tegen Plubosch 2 en Zorgeloosch 1.
RTC ’72 moet uit naar Apollo en thuis tegen Zorgeloosch 1 en ’t Wapen van Grootebroek.

De huidige doelcijfers:
Zorgeloosch: 97-24, saldo 73
DKM: 87-28, saldo 59
RTC ’72: 93-29, saldo 64

Aannames

RTC ’72 wint zijn resterende wedstrijden (dus ook tegen Zorgeloosch) en komt op 55 punten. Als beide andere tevens onderling tweemaal gelijkspelen komt Zorgeloosch op 50 en DKM - na winst op Plubosch - op 52 punten.
Ook als de concurrentie onderling ieder een wedstrijd wint heeft RTC ’72 meer punten.

Spelen alle drie onderling gelijk en winnen ze de rest dan komt RTC ’72 nog steeds als beste uit de bus met één punt meer dan DKM en twee meer dan Zorgeloosch.

Ben je er nog ?

Nog een mogelijkheid.
RTC ’72 wint de resterende wedstrijden en Zorgeloosch die tegen DKM. Dan draaien de groen-witten de achterstand op de huidige koploper van twee punten om in een voorsprong van één punt.

In alle andere situaties komt RTC ’72 niet in beeld voor de titel, behalve…
Behalve als RTC ’72 gelijkspeelt tegen Zorgeloosch en de rest wint en de beide concurrenten elk een onderlinge wedstrijd. Dan eindigen DKM en RTC ’72 gelijk, nl. met 53 punten, maar heeft ons tweede een beter doelsaldo (mits DKM het verschil van vijf doelpunten niet wegwerkt) en wordt het alsnog kampioen……

Even het programma van de titelkandidaten:
13 april: RTC ’72 – OZV/Zorgeloosch (19.30 uur – Opgang)
13 april: DKM/De Kleine Media – Plubosch 2 (19.40 uur – Veerburg)
18 april: Apollo – RTC ’72 (20.10 uur – De Stap)
20 april: DKM/De Kleine Media – OZV/Zorgeloosch (19.40 uur – Veerburg)
23 april: OZV/Zorgeloosch – DKM/De Kleine Media (20.05 uur – Waardergolf)
27 april: RTC ’72 – Wapen van Grootebroek (20.45 uur – Vredehof)


4-4-2012
Mixtoernooi: zorg dat je er bij bent
De aanvoerders van onze teams hebben een eerste bespreking gehad ter voorbereiding op ons toernooi en de aansluitende feestavond. De stemming was positief en hopelijk krijgen zij binnen hun teams veel enthousiaste volgers. Als je mee wilt doen geef je dan op bij jouw aanvoerder en die kan je ook informeren over de verdere gang van zaken. Binnenkort ook op onze site meer info. In ieder geval beloofd 11 mei een mooie afsluiting van dit seizoen te worden. Doe mee!4-4-2012
Heren 2 blijft op schot
De doelpuntenmachine van Heren 2 draait op volle toeren, want er liggen er inmiddels al 154(!) in. De laatste zege betrof die op Lutjebroek 4, tijdens welke pot weer zeven keer het net werd gevonden. Naar verluidt is niet alleen het winnen van een wedstrijd de grote drijfveer. Nee, de mannen zijn vooral geweldige (ouwe) snoepers die hun zinnen fanatiek op die heerlijke taart van onze taartenrace hebben gezet. Uiteraard die van de poule van Beste Aanval.
Heren 1 is op dit moment de voornaamste concurrent, maar het gat is wel erg groot. Maar we zijn nog niet helemaal aan het eind….4-4-2012
Dames 2 blijft in de race
De eindstrijd in de Eerste Klasse bij de dames is spannend tot het laatste moment. De ploegen laten weinig steken vallen en ook ons Dames 2 wist de laatste wedstrijden winnend af te sluiten. Hun meest recente slachtoffer was Nieuweboer 2, dat op woensdag 4 april j.l. met een 6-0 nederlaag kansloos naar huis werd gestuurd.
De koplopers, OZV/Zorgeloosch 1, RTC ’72 2 en DKM/De Kleine Media hebben alle drie nog zicht op het kampioenschap, maar Zorgeloosch staat er momenteel het beste voor vanwege hun voorsprong op de beide concurrenten van 1 (DKM) en 2 punten (RTC ’72). Onze dames moeten nog drie wedstrijden spelen met meteen op 13 april de klapper tegen Zorgeloosch! Wij spelen die vrijdag thuis in de Opgang dus een beetje supporter komt RTC ‘72 aanmoedigen. Aanvang 19.30 uur.
En blijf dan nog even zitten, want direct daarna krijgt Dames 1 DGAC op bezoek.
Een mooie dameszaalvoetbalavond dus. Beide teams heel veel succes!3-4-2012
Worden herencompetities niet uitgespeeld?
Alhoewel er nog een aantal ontmoetingen op het programma staan, lijkt het er toch op, dat in een aantal poules het totaal aan gespeelde wedstrijden per team niet gelijk zal zijn. Op de ranglijsten ontdekken we op dit moment flinke verschillen en ongetwijfeld gaat de KNVB deze ontmoetingen niet meer op het programma zetten. Het is een beetje onduidelijk waarom ploegen niet even vaak moeten voetballen, de te spelen anderhalve competities zullen daar wel debet aan zijn. Maar dan nog.3-4-2012
Taartenrace nadert ontknoping
De helft van de teams is inmiddels uitgevoetbald, voor de overige staan nog enkele wedstrijden op het programma. Dat betekent dat we zo langzamerhand de definitieve cijfers van onze befaamde taartenrace kunnen vaststellen. Voor de verandering gaan we dat dit jaar bekend maken na afloop van het mixtoernooi dat we op vrijdag 11 mei in de Opgang hebben georganiseerd. Tijdens de gezellige nazit presenteren we dan de drie winnende teams. Natuurlijk zal iedereen wel zo’n beetje uitgerekend hebben wie er straks met de prijzen vandoor gaan, maar op die avond geven we het toch een extra feestelijk tintje.
En voor degenen die nog wat wedstrijden moeten spelen geldt nog steeds: winnen, veel scoren en geen bal erdoor laten.
Maar dat deden jullie natuurlijk het hele seizoen al…..23-3-2012
Heren 1 deelt de punten met Andijk
Op papier beide middenmoters, maar ons Heren 1 wel met veel betere cijfers. Voorzichtig mocht een overwinning worden verwacht, maar dat pakte toch anders uit. De Andijkers waren op vrijdag 23 maart kennelijk met andere bedoelingen naar de Opgang gekomen en hielden de thuisclub goed bij. Eindstand 2-2.23-3-2012
Dames 1: na spannende strijd toch winst op NBC/de Steenenplaats
Op vrijdag 23 maart kon Dames 1 in de Opgang niet beschikken over een flink aantal vaste krachten. Er moest dus een beroep worden gedaan op versterkingen uit het tweede. Dat pakte goed uit. De verse krachten voerden hun taken prima uit en bleken zo goede vervangsters. Er ontspon zich een spannende strijd waarin de beide ploegen vooralsnog niet veel voor elkaar onderdeden. De spaarzame doelpunten vielen over en weer en tot diep in de tweede helft stond het nog 2-2. Gelukkig wist de thuisploeg toch nog twee extra kansen te verzilveren en bracht het de eindstand op een veilige 4-2.
Overigens zien we NBC/De Steenenplaats vermoedelijk in het nieuwe seizoen niet terug. Naar verluidt blijft het team niet bij elkaar en zal het (voorlopig) niet meer in de Hoofdklasse optreden. Vorig seizoen was het nog de grote concurrent van Dames 2 en omdat onze meiden niet wilden promoveren deed de Texelse ploeg een stap omhoog. Naar het zich nu laat aanzien voor een verblijf van korte duur.22-3-2012
Competitiestanden dames
De dames zijn ingedeeld in flinke poules en het af te werken programma is dan ook omvangrijk. Zowel Dames 1 als Dames 2 moeten nog 6 wedstrijden spelen, alleen Dames 3 heeft met 3 wedstrijden het einde al een beetje in zicht. Maar ook hier is de beslissing nog niet gevallen.

16-3-2012
weekenddubbel levert Dames 2 slechts 3 punten op
Dat de eindfase van de competitie niet gemakkelijk zou worden was voor iedereen wel duidelijk. En als dan ook tegen het lastige DKM in het verre Anna Paulowna niet op volle sterkte kan worden aangetreden wordt het extra moeilijk.
DKM/De Kleine Media heeft nog zicht op de titel en met die wetenschap trok het op 16 maart j.l.met vlot spel ten strijde. Eerlijk gezegd kon RTC ’72 daar niet zoveel tegenover stellen. Er werd wel hard gewerkt maar erg veel kansen konden de groen-witten niet creëeren. Helaas konden tegentreffers evenmin worden voorkomen, zodat uiteindelijk de bezoekers een 4-0 nederlaag moesten accepteren.
Maandag 19 maart kwam Plubos in de Opgang op bezoek en RTC ’72 wilde graag de nare smaak van de vrijdag ervoor, uitwissen. 6-1 was de uitslag waardoor Dames 2 uit deze weekenddubbel dus drie punten wist te behalen.
Een resultaat waar de concurrenten Zorgeloosch 1 en DKM niet rouwig om zullen zijn…16-3-2012
Dames 1 goed op dreef tegen de Weyver 1
In eerste instantie leken de zaken niet helemaal volgens plan te gaan. De thuisclub nam immers het eerste doelpunt voor haar rekening. Gelukkig stelde RTC ’72 direct daarna echter orde op zaken en met diverse aanvallen werd het De Weyver erg moeilijk gemaakt. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven en die vielen dan ook. Een aantal was bijzonder fraai en voor de toeschouwers liet RTC ’72 aantrekkelijk voetbal zien. Op slot was er geen houen meer aan en werden zelfs de dubbele cijfers bereikt. 1-10 in het voordeel van de groen-witten. Prima gespeeld.
Vrijdag 23 maart komt middenmoter NBC/De Steenenplaats op bezoek (aanvang reeds om 18.45 uur!) een ploeg die na een matige competitiestart steeds beter op dreef lijkt te komen. Oppassen dus.14-3-2012
Competitiestanden heren
Met het einde van de competitie al voorzichtig in zicht zijn de kaarten nog nergens geschud. Onder andere door forse verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden is er nog in geen enkele poule een definitieve winnaar aan te wijzen. Het blijft spannend tot het eind.9-3-2012
poule Dames 2: Plubos laat Zorgeloosch struikelen
In de op woensdag 7 maart gespeelde wedstrijd tegen Zorgeloosch 1 heeft Plubos 2 voor een verrassing gezorgd. Het bezoekende Plubos wist de titelpretendent met 3-4 te verslaan, waardoor bij het nu bereikte gelijke aantal wedstrijden, RTC ’72 de lachende derde is en bovenaan staat met 1 punt voorsprong. Een mooie opsteker voor de groen-witten.
Gaat ons tweede profiteren van deze misstap van de grote concurrent? We blijven gaan voor het beste resultaat.
Toch…?!9-3-2012
gehavend Heren 1 ten onder
Net als de uitwedstrijd tegen de koploper moet worden gespeeld wordt ons eerste team geteisterd door zieke en verhinderde krachten. Gelukkig was er aanvulling vanuit met name het derde beschikbaar dus nummeriek was er niks aan de hand. Maar Lutjebroek staat niet voor niks bovenaan (alhoewel op basis van verliespunten Cupido gelijkwaardig is) en de thuisploeg was ook op vrijdag 9 maart j.l. goed op dreef. 14-3 voor de Strekers, dus eigenlijk een kansloze missie voor de groen-witten. 23 maart a.s. ontvangen onze mannen Andijk in de Opgang. Een mooie gelegenheid voor een revanche….9-3-2012
Heren 4 bezorgt Nieuweboer stevige nederlaag
De Opgang, vrijdag 9 maart. Heren 4 ontvangt Nieuweboer, een ploeg die op papier van gelijk kaliber is. Het was dan ook verrassend dat de Wervershovers werden getrakteerd op een stevige nederlaag: 10-2. Krijgt het vierde de smaak een beetje te pakken? De 23ste komt KGB op bezoek, een zwaardere tegenstander. Maar misschien zit er nog een stuntje in…?9-3-2012
Heren 2 morst punten
Het zag er even naar uit dat ons tweede herenteam tegen het toch laag geklasseerde Avenhorn met lege handen zou blijven. Lange tijd stond het immers nog 4-2 voor de bezoekers. Gelukkig konden de groen-witten nog langszij komen en scoorden daardoor tenslotte 1 wedstrijdpunt.
Maar eerlijk gezegd toch wel wat teleurstellend….7-3-2012
Heren 3 en Heren 5 stunten niet tegen koplopers
Op woensdag 7 maart j.l. moesten zowel het derde als het vijfde thuis in de Opgang aantreden. Respectievelijk KGB en Zwaag waren de tegenstanders en gezien de stand op de ranglijst was te verwachten dat onze mannen het moeilijk zouden krijgen. Heren 5 kon de tegenstander inderdaad niet verrassen en ging met 2-7 ten onder. Heren 3 kruiste de degens met lijstaanvoerder KGB en kwam in die confrontatie nog tot een opmerkelijk resultaat. De doelverdediger uit Bovenkarspel moest maar liefst acht keer vissen en bij zoveel treffers mocht je van RTC ’72-zijde toch wel een overwinning verwachten. Maar helaas, ook de Strekers waren op dreef en schoten er negen, dus welgeteld eentje meer in. 8-9 en dus ook Heren 3 stond uiteindelijk met lege handen.
Jammer, maar toch een goede prestatie.2-3-2012
Slecht weekend Dames 1
In de jacht op een zo hoog mogelijke, zoniet de hoogste, klassering heeft Dames 1 afgelopen weekend geen goede zaken kunnen doen. De beide thuiswedstrijden tegen Watervogels en Sporting S leverden immers geen enkel punt op. En daar zag het in eerste instantie helemaal niet naar uit.
Tegen het afgelopen vrijdag 2 maart op bezoek komende Watervogels werd in ieder geval goed strijd geleverd en de groen-witten hadden voldoende mogelijkheden de winst naar zich toe te trekken. Maar de tegenpartij was ook goed op dreef en onze meiden waren, misschien door de afwezigheid van een paar vaste krachten, toch wat gehandicapt. Uitslag 1-3.
Misschien kwam de daarop volgende wedstrijd iets te snel, die maandag de 5e maart moest ons eerste immers alweer aantreden. En dat bleek kennelijk effe teveel van het goede. Sporting S, een stevige subtopper, werd in het eerste kwartier weliswaar nog prima bestreden, maar daarna ging het helemaal mis. Nog voor de wissel werd het spel van RTC ’72 slordig en stapelde de thuisploeg fout op fout. Mooie kansen werden om zeep geholpen en gaandeweg konden de bezoeksters het initiatief overnemen. Halverwege de tweede helft vertoonde de thuisclub nog een opleving, maar het mocht niet meer baten. Eindstand: 3-5. Een wedstrijd om snel te vergeten.
Al met al lijkt de achterstand op de koplopers bijna niet meer te repareren, alhoewel de staart van de competitie, met nog 5 wedstrijden te gaan, nog een rare wending kan nemen. Op dit moment moeten we genoegen nemen met de derde plaats, maar kijk uit, Biersteker 2 en Sporting S kunnen ons zomaar onaangenaam verrassen….2-3-2012
Nog steeds koppositie Dames 2
OZV/Zorgeloosch 2 was op 2 maart j.l. in de Opgang de tegenpartij. Hun eerste team vormt de grootste bedreiging voor onze meiden en staan er qua puntverlies zelfs iets beter voor. Elke misstap speelt hen in de kaart en winst op hun tweede was dan ook noodzakelijk. Dat ging onze meiden goed af. Zorgeloosch was dan wel geen makkie, de cijfers spraken uiteindelijk duidelijke taal: 4-0.
Zo langzamerhand begint zich nu een kopgroep van drie ploegen af te tekenen, met ons Dames 2, OZV/Zorgeloosch 1 en DKM/De Kleine Media. Met Plubos als gevaarlijke outsider.
Het wordt nog razend spannend in de eindfase….24-2-2012
Stuivertje wisselen Heren 3 en 5
De verschillen tussen ons derde en vijfde herenteam zijn niet zo groot. Beide zijn goede middenmoters die zo links en rechts hun puntjes mee weten te pakken. Recent had Heren 5 iets beter gepresteerd en stond dan ook boven de mannen van het derde.
Afgelopen week moesten beide teams aantreden tegen twee andere middenmoters: Dijkhuis en Lutjebroek. Bij winst zouden onze ploegen nog beter aansluiten bij het peloton.
De zaken pakten wisselend uit. Heren 3 ging op bezoek bij Lutjebroek en wist een knappe 3-4 winst te boeken. Heren 5 moest uit naar Dijkhuis en verloor helaas nipt met 1-0.
Door deze uitslagen staat Heren 3 weer even boven het vijfde, maar dat heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het kan zomaar weer omdraaien…
Volgende week wacht beide teams een zware pot. In de Opgang komen op 7 maart de lijstaanvoerders Zwaag (Heren 5) en KGB (Heren 3) hun opwachting maken.
Gaan onze mannen voor een verrassing zorgen?24-2-2012
Heren 4 doet zijn plicht
In de staart van de poule knokt Heren 4 hard om weg te blijven van die hatelijke onderste plekken. En in die strijd laten onze mannen de laatste tijd zien meer tot de middenmoot dan tot de hekkensluiters te behoren. Eerst werd Zwaag kansloos gelaten en op woensdag de 22e was Avenhorn aan de beurt. Winst op die ploeg zou de de groen-witten in staat stellen zelfs Nieuweboer te passeren en dan stond Heren 4 zomaar los van de staartgroep. Die opdracht was goed begrepen en de bezoekers werden met 7-2 het bos ingestuurd. De stand ziet er nu een stuk prettiger uit. Nu maar hopen dat er nog wat meer puntjes kunnen worden verzameld.
Maandag 5 maart komt Cupido op bezoek. Da’s andere koek, maar wie weet…..24-2-2012
Dames 2 – Jong Holland: 9-3
Eigenlijk een wat vreemde wedstrijd, die ontmoeting met hekkensluiter Jong Holland. Op het eerste gezicht zou je verwachten, dat de (bijna)koploper snel korte metten zou maken met de op papier zwakke bezoeksters. De Alkmaarse meiden waren echter helemaal niet zo slecht. Met vlot spel trokken zij ten strijde en het kennelijk nog niet helemaal bij de les zijnde RTC ’72 stond al vlot met 0-1 achter. Het zou toch niet….?
Gelukkig pakten de groen-witten het initiatief over en wisten kort daarna te scoren. Maar ook Jong Holland was succesvol en maakte de tweede treffer. Bij de stand van 4-2 in het voordeel van de thuisclub werd er gewisseld. In de tweede helft had ons Dames 2 weliswaar het betere van het spel, maar de thuisploeg wisselde slordige passes en onbegrepen acties af en toe af met aardige combinaties. Met name doelpunt nummer acht was daarvan een mooi voorbeeld. Een afgeslagen bal belandt in het middenveld van RTC ’72 en na een combinatie over drie schijven werd er prima afgewerkt. Ze kunnen het wel dus. Ook de al aanwezige spelers van de volgende wedstrijd lieten hun goedkeuring horen. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 9-3.
Gezien hun spel is het wel vreemd, dat de bezoeksters zo laag zijn geklasseerd.
Drie punten voor Dames 2. Zal het een goede aanloop zijn naar de komende vrijdag te spelen pot tegen Zorgeloosch 2, het zusje van de medekoploper? De punten pakken, want daarna wacht het zwaardere werk tegen DKM/De Kleine Media en Plubos.
We zijn er nog niet….22-2-2012
Dames 1 blijft op koers
Biersteker Ds2 is geen makkelijke tegenstander. Het is dan ook niet voor niets dat de Langedijkers op de vierde plaats in de Hoofdklasse, net onder RTC ’72, staan genoteerd. Op woensdag 22 februari was de Opgang de plaats van de return tussen beide ploegen. Het eerste treffen was op 28 september j.l. In een 3-7 overwinning voor onze meiden geeindigd, maar Biersteker is sinds die tijd wel gegroeid, getuige ook de recente winst op Zeemacht.
Dat de thuisploeg door een 4-3 overwinning de punten in Hoorn wist te houden was dan ook een prettige uitslag. Als gevolg daarvan blijft RTC ’72 nog steeds aanhaken bij de koplopers Sporting Krommenie en Zeemacht. We lopen ook niet in, maar gezien het aantal nog te spelen wedstrijden is het gat van 7 punten nog steeds overbrugbaar.20-2-2012
Laatste uitslagen en standen dames tot week 8
Een overzicht van de resultaten tot nu toe.
Bij Dames 1 blijkt dat er inmiddels wel een gaatje is gevallen, maar na hopelijk positief afronden van de achterstallige wedstrijd is de schade te overzien. Er zijn nog mogelijkheden.
De koppositie van Dames 2 is helaas schijn, de ploeg loopt immers 3 wedstrijden voor en als de concurrentie die partijen in winst weet om te zetten staan de groen-witten zomaar derde. Maar ook hier geldt, dat er nog een flink aantal duels moeten worden gespeeld. De strijd is nog niet gestreden….
Dames 3 ziet gelukkig nog steeds kans vrij te blijven van de laatste twee plekken, de marge is echter minimaal.
Na het verwachte verlies tegen koploper EVC volgt er in de komende dagen nog een zwaar programma. Maar wie weet draait het lot en valt er eens een puntje (of meer) richting ons derde. We blijven duimen.20-2-2012
Nieuwe standen Taartenrace
In de poule van Het Beste Resultaat heeft Dames 1 wat steken laten vallen en kon Dames 2 door een beter gemiddelde de bovenste plaats overnemen. Bij de heren gebeurde eigenlijk hetzelfde. Ook hier hebben 1 en 2 stuivertje gewisseld, veroorzaakt natuurlijk door de snelle opmars van het tweede.
Bij De Beste Aanval zien we ook het effect van de goede prestaties van Heren 2. De doelpuntenmachine heeft op volle toeren gedraaid en schopte er in 6 wedstrijden 55 in. Jammer dat het een beetje stokte tegen Nieuweboer…..
Heren 1 en 3 zien dit alles lijdzaam aan, zij moesten door de scoringsdrift van team 2 beide een plaatsje zakken. Let ook op Dames 2: van plaats zes nu met stip op vier!
Bij De Beste Verdediging weinig nieuws. Dat is en blijft een vrouwenzaak. Dames 2 is constant, in tegenstelling tot Dames 1, die heeft wat ingeleverd, maar zag toch kans de tweede stek te behouden. Heren 4 heeft zich iets verbeterd, maar heeft nog geen kans gezien de laatste plek te verlaten.20-2-2012
Concurrenten Dames 2 onderuit in de Streek
Het leek wel een gezamelijke actie van de beide Grootebroekse teams, Stedebroec en ’t Wapen. Afgelopen vrijdag de 17e traden beide thuis aan tegen respectievelijk DKM/De Kleine Media en OZV/Zorgeloosch Da1, de directe concurrenten van Dames 2. DKM ging met 2-1 onderuit en OZV moest met 4-2 de meerdere in ’t Wapen van Grootbroek erkennen.
De strijd om de bovenste plaats ligt nu weer helemaal open, want de verschillen zijn minimaal. Op basis van de verliespunten staat RTC ’72 nu op de tweede plaats, met slechts 2 punten achterstand op OZV/Zorgeloosch 1. DKM is door haar verlies tegen Stedebroec naar de derde plek gezakt, maar het verschil met de groen-witten bedraagt maar 1 punt. De spanning is om te snijden en de definitieve afloop valt niet te voorspellen.
Aanstaande vrijdag moet ons tweede tegen het onderaanstaande Jong Holland (Vredehof!). Daarna volgt het zwaardere werk.
Handhaaft Dames 2 zich in de top?20-2-2012
Dames 3 pakt punt van titelkandidaat
De kop van de ranglijst wordt aangevoerd door EVC en Nieuweboer, ploegen die zich redelijk stevig op de eerste en tweede plaats weten te handhaven. Ons derde team heeft het moeilijk in deze klasse en staat met 7 punten op de derde plaats van onderen.
Op maandag 20 februari kwam Nieuweboer naar de Opgang en gevreesd moest worden, dat onze meiden tegen een dikke nederlaag aan zouden lopen.
Dat bleek erg mee te vallen.
De Wervershovers hadden nogal moeite om de stugge verdediging van RTC ’72 te passeren, ook vanwege het goede keeperswerk van Moniek. Maar omdat de thuisploeg ook weinig kansen wist te creëeren stond het halverwege de wedstrijd nog steeds 0-0.
Na de wissel een beetje hetzelfde beeld, maar de groen-witten kwamen nu wat nadrukkelijker naar voren. Een mooie solo van Maartje rondde zij zelf af en toen stonden we tegen de bijna-koploper zomaar met 1-0 voor. Dat stond niet in de planning van Nieuweboer en de bezoeksters voerden de druk op. Als gevolg daarvan ontstonden er diverse hachelijke momenten voor het RTC ’72-doel, maar de gelijkmaker bleef vooralsnog uit.
Voorzichtig werd in de RTC ’72 gelederen gehoopt op een overwinning en ongeduldig werd het eindsignaal afgewacht. Maar helaas, een paar minuten voor tijd kwamen de bezoeksters toch langszij en moest de thuisclub zelfs nog even beducht zijn voor een tweede tegentreffer. De score bleef gelukkig 1-1 en dat was wel een eerlijke puntendeling.
Dames 3 pakte onverwacht toch een punt en dat werd bijkans - en terecht - gevierd als een overwinning.
Goed gedaan meiden!17-2-2012
Nieuweboer laat Heren 2 met lege handen
Het zou zo mooi zijn geweest. Nieuweboer, de voor ons tweede herenteam te kloppen concurrent, zou bij een overwinning door de groen-witten dicht worden genaderd. En heel misschien kregen we dan voorzichtig zicht op de tweede plaats, achter het sowieso niet meer in te halen Bot Meubelen.
Heel misschien…
Op vrijdag 17 februari kwam de Wervershover delegatie naar de Opgang om de krachten met onze mannen te meten. Een zespuntenwedstrijd in feite, daarvan waren de bezoekers zich ook wel bewust. Naar verluidt speelde RTC ’72 niet bepaald zijn beste wedstrijd en de uitslag doet daarom vermoeden dat er meer in had gezeten. Nieuweboer kon opgelucht huiswaarts keren, want met een nipte 3-4 overwinning trokken zij aan het langste end. Jammer.
Er staan nog ongeveer 8 wedstrijden op het programma, dus de zaken zijn nog lang niet beslist. Blijven gaan, dus.15-2-2012
Heren 4 pakt de volle winst
Ook wel weer eens lekker. Zwaag was dan wel de laagst geklasseerde ploeg uit de poule, maar drie punten zijn drie punten. En je moet ze toch maar eerst bij mekaar weten te voetballen. En dat het op woensdag 15 februari niet eens zo gemakkelijk ging bewijst de uitslag: 6-7 in het voordeel van de Horinezen. Maar goed, door deze overwinning is de staartgroep verder op afstand gezet en sluiten onze mannen beter aan bij de middenmoot. Zou Heren 4 nog wat extra kracht weten te putten uit deze winst? Zou prettig zijn, want aanstaande woensdag komt Avenhorn op bezoek en die staat momenteel 5 punten achter op de Mookbrigade. Dat verschil moeten we as ’t effe kan naar 8 tillen.
Veel succes mannen.13-2-2012
Dames 1 – Sporting Krommenie: 0-3
Ons eerste damesteam wordt momenteel geplaagd door een aantal blessures. Aan de op maandag 13 februari te spelen uitwedstrijd tegen koploper Sporting Krommnie kon dan ook niet optimaal worden begonnen. Gelukkig waren de opengevallen plekken ingevuld door prima vervangsters, dus was er in ieder geval nummeriek niks aan de hand. Dat bleek ook in de eerste helft. RTC ’72 bood prima weerstand en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Na de wissel plotseling toch een snelle goal voor Krommenie, niet lang daarna gevolgd door een tweede. En ook al had de thuisclub misschien een licht veldoverwicht, de groen-witten waren beslist niet kansloos. Bovendien hadden zij de pech dat de doelverdedigster van de tegenpartij de meest onmogelijke ballen wist tegen te houden.
Dames 1 heeft er voor geknokt, maar je moet ook wel eens een beetje het geluk meehebben om te kunnen winnen.
Sporting Krommenie deed aldus goede zaken en heeft ons op redelijke afstand gezet.
Nog pakweg 10 wedstrijden te gaan, dus er zijn nog 30 punten te verdienen.
We zijn nog niet uit de race…..10-2-2012
Dames 1 geeft Biersteker weinig kans
Het was een merkwaardig begin van de thuiswedstrijd van Dames 1 tegen Biersteker. De op de laatste plaats staande bezoeksters begonnen vrijdag 10 februari enthousiast en vonden in die eerste fase in thuishal de Opgang een wat tam RTC ’72 tegenover zich. De eerste treffer kwam dan ook niet geheel onverwacht op naam van Biersteker. Onze meiden beseften daarna dat ze een tandje moesten bijzetten en verhoogden gaandeweg de druk. Het klasseverschil kwam als gevolg daarvan al snel tot uitdrukking in de cijfers. Tenslotte prijkte er een terechte 7-2 eindscore op het bord. Drie punten in de tas.
Maandag volgt er een stevigere klus, we moeten dan uit naar Sporting Krommenie, de koploper van dit moment. Het is zaak, dat Dames 1 dan van begin af aan scherper uit de startblokken gaat, anders is een snelle achterstand niet denkbeeldig.
Goed opladen voor die zware wedstrijd en dan van meet af aan geconcentreerd spelen. Heel veel succes!9-2-2012
Heren 3 deelt de punten
Het was zo’n strak plan. Als ons derde Dijkhuis zou verslaan pakte het drie punten en steeg zowel Heren 3 als Heren 5 een plaatsje, ten koste van eerder genoemd Dijkhuis.
Op woensdag 8 februari trokken onze mannen richting De Muiter om deze opdracht uit te voeren. Maar helaas, het opzetje lukte niet helemaal, want de strijd eindigde onbeslist: 3-3. Deze cijfers doen overigens vermoeden dat er een spannende strijd is geleverd. Bovendien ook een goed resultaat, want tegenstander Dijkhuis is een degelijke concurrent.
In de stand verandert er nu niets, maar de verschillen zijn miniem.
Nieuwe kansen komen nog deze maand. Het zal ‘n keer lukken, toch?8-2-2012
Opmars Heren 2
Na de winst op Zwaag afgelopen maandag met de cijfers 3-7 (uit) hebben de mannen van het tweede hun naaste concurrent afgetroefd en de Zwaagers met overtuigende cijfers gepasseerd. Een gat inmiddels van 8 punten en slechts één wedstrijd meer. De doelcijfers liegen er trouwens ook niet om. Koploper Bot Meubelen blijft ook maar winnen en lijkt zonder hapering af te stevenen op de eindzege. Resteert de vraag of subtopper Nieuweboer zich nog laat inhalen door RTC ’72. Dat lijkt misschien een te zware klus. Maar ons tweede is wel met een imposante zegereeks bezig. We zijn benieuwd….8-2-2012
Weinig lijn in competities
Anders dan bij het veldvoetbal, waar afgelastingen het programma nogal eens in de war kunnen sturen, zou je menen, dat het zaalvoetbalprogramma soepel kan worden afgewerkt. Oké, die sneeuwbui van vrijdag de 3e was onvoorzien, maar hoe vaak komt dat voor?
Toch hebben onze teams regelmatig te maken met onbegrijpelijke hiaten in het programma. Neem Dames 3. Hun laatste wedstrijd in 2012 werd gespeeld op 30 januari. De volgende staat pas op 17 februari gepland en dan meteen de 20ste weer een. En dan verder in die maand niks.
Heren 1 heeft na de winterstop tot half februari in hoog tempo een serie afgewerkt door het spelen van 7 wedstrijden in 5 weken. Maar na 13 februari pas op 2 maart weer een vervolg. In dezelfde periode kwam Heren 5 maar drie keer in actie.
Hopelijk wordt de eindfase van de competitie gelijkmatiger afgerond.7-2-2012
Koploper ontvangt Dames 1
In de afgelopen periode heeft Dames 1 niet het volle rendement uit de gespeelde wedstrijden kunnen halen. Met name een aantal blessures heeft de slagkracht van het team duidelijk aangetast. Op 13 februari a.s. moet de zware gang naar koploper Sporting Krommenie worden gemaakt en die wedstrijd zal duidelijk maken of onze meiden de aansluiting met de kopgroep kunnen behouden. Op basis van verliespunten heeft Krommenie een voorsprong van 4 punten, op de voet gevolgd door Zeemacht dat er eentje minder heeft. Maar dan moet RTC ’72 de achterlopende twee wedstrijden nog wel weten te winnen. De eerste kans doet zich aanstaande vrijdag voor. In de Opgang komt dan hekkensluiter Biersteker op bezoek en daartegen mogen uiteraard geen punten worden gemorst.
We zitten nu iets over de competitiehelft en hebben nog 12 wedstrijden te gaan.
De koers is nog lang niet gelopen….6-2-2012
Heren 5 stevig in de middenmoot
Na de winst op Lutjebroek staat de teller bij ons vijfde op 21 punten. Anderhalve punt per wedstrijd is een goed gemiddelde en terecht heeft het team een plaats in de middenmoot opgeeist. De volgende tegenstander is HV/Veerhuys en gezien de prestaties van die tegenstander totnutoe, mag voorzichtig in een overwinning voor de groen-witten worden geloofd. Maar je weet het maar nooit.
Het derde, dat in dezelfde poule uitkomt, moet op woensdag de 8ste (vanavond) tegen Dijkhuis in de Muiter aan de bak. Die ploeg is voor zowel het derde en het vijfde de te kloppen ploeg. Bij winst van Heren 3 schuiven immers zowel ons derde als het vijfde een plaats omhoog. De opdracht aan de Ceelie-mannen lijkt dus duidelijk: gewoon effe winnen….
Nou ja, zo simpel zal het niet zijn, want Dijkhuis is ook niet slecht. Maar het zou wel mooi wezen. Veel succes!3-2-2012
Heren 1 laat het vierde ondersneeuwen
Op de dag van Nova Zembla-achtige weersomstandigheden ging de wedstrijd tussen het eerste en vierde gewoon door. Maar zoals verwacht hadden diverse spelers op vrijdag 3 februari veel hinder van slechte wegen en moeizame spoorverbindingen. Scheidsrechter Anton Spel kon dan ook van beide teams maar een beperkt aantal spelers begroeten. Maar er kon net aan worden gespeeld. De vorige ontmoeting draaide voor de mannen van Michel Mook uit op een nederlaag en gezien alle factoren die nu in de terugwedstrijd speelden moest ook deze keer voor een verlies worden gevreesd. En zo ging het ook. Heren 1 pakte met een 8-5 overwinning wederom de drie punten. Als gevolg daarvan, en door het verlies van Nieuweboer, is Heren 1 dat team nu gepasseerd op de ranglijst en staan de groen-witten een plaatsje hoger. Netjes.
Heren 4 moet nog even geduld hebben voor het eerstvolgende succes. Dat komt beslist, zeker weten.30-1-2012
Zwaag laat Dames 3 met lege handen
In de toch wel belangrijke uit-ontmoeting op maandag 30 januari j.l. tussen Dames 3 en het daar net onder geplaatste Zwaag werd door de groen-witten vurig gehoopt op een overwinning. De ploeg snakte als het ware naar nieuw succes, want de laatste winstpartij was al weer een mooie tijd geleden. Maar helaas, het lot was onze meiden ook deze keer niet gunstig gezind, want bij deze eigenlijk te pakken tegenstander werden geen wedstrijdpunten geincasseerd. Gelukkig houdt RTC ’72 de Zwaagers in de ranglijst nog even onder zich – al is de marge minimaal - dus in de stand verandert er niks. Maar toch jammer.27-1-2012
Heren 1 en 4 doen goede zaken
Zoals bekend spelen ons eerste en vierde herenteam in dezelfde poule. Het zijn dus eigenlijk concurrenten van elkaar, maar dat terzijde. Afgelopen vrijdag moesten beide equipes in de Opgang een wedstrijd spelen. Even een berichtje over hun resultaten.
Laten we beginnen met Heren 4. Met vier punten voorsprong en ook nog een wedstrijd minder gespeeld had dit team totnutoe kans gezien Zwaag stevig op de allerlaatste plaats gehouden.
Onze mannen draaien dit seizoen wat minder dan gehoopt en zijn er uiteraard op gebrand niet de rol van hekkensluiter over te nemen. Op vrijdag 27 januari j.l. stond de thuiswedstrijd tegen de Zwagers op het programma en die moest dus domweg worden gewonnen. Wel, in dat streven is RTC ’72 geslaagd. Ondanks dat de bezoekers in de Opgang ook drie maal het net wisten te vinden was de doelpuntenmachine van ons vierde nog beter op dreef en liet het de Zwager goalie zeven keer vissen. 7-3 dus en drie belangrijke punten voor onze mannen.
Dan Heren 1. Het helige vuur is kennelijk in het team ontbrand, want Nieuweboer, het team dat vlak boven onze mannen staat gepositioneerd, moest diezelfde vrijdag een dikke veer laten door het verlies tegen de groen-witten. Als gevolg daarvan zijn die de Wervershovers nu, zelfs met twee wedstrijden minder, tot op 1 punt genaderd. Voor de goede verstaander: als RTC ’72 die achterliggende partijen in winst weet om te zetten staan onze mannen keihard op de vierde plaats en ruim boven Nieuweboer. Dat zou een prima klassering zijn.
Tja, en dat krijg je als in dezelfde poule speelt: aanstaande vrijdag 3 februari moeten Heren 4 en Heren 1 tegen elkaar. Het vierde heeft de punten hard nodig, maar Heren 1 is op jacht naar een nog betere klassering. Voor welk team moet nu het supportershart harder kloppen ? Een onmogelijke keuze. We wachten dus maar gewoon af en hopen op een leuke en sportieve pot.
En natuurlijk beide teams veel succes!26-1-2012
Gaat Dames 3 voor de winst?
Ons derde damesteam moet helaas totnutoe genoegen nemen met een bescheiden klassering. Zo af en toe worden wat punten gepakt, maar de oogst is uiterst beperkt. En toch doen ze het af en toe helemaal niet zo gek. Vorige week nog werd weliswaar verloren, maar de score van 2-7 tegen subtopper Alpha Tours was een keurig resultaat.
Momenteel hebben de groen-witten Volendam en Zwaag onder zich weten te houden. En dat moet natuurlijk zo blijven.
Op maandag de 30e staat de uitwedstrijd tegen Zwaag op het programma, een - zoals ze dat noemen - zespunter dus.
Ziet Dames 3 kans de winst mee naar huis te nemen ? Meiden, heel veel succes…!25-1-2012
Dapper Dames 2 uit beker
In de vorige bekerronde was Dames 1 op 16 december j.l. door het in de Eredivisie uitkomende Nieuweboer 1 uitgeschakeld. Dames 2 zat op dat moment als enige RTC ’72-team nog in de bekercompetitie en moest op woensdag 25 januari in de Dars tegen hetzelfde Nieuweboer aantreden. De verwachtingen waren dan ook niet erg hoog gesteld.
Misschien wat onwennig door het hogere tempo lieten onze meiden zich in de eerste wedstrijdfase een beetje overrompelen en daardoor stond het al snel 4-0. Als dat zo door zou gaan zou het een vervelende uitslag met dikke cijfers kunnen worden. Maar de groen-witten gingen steeds fanatieker verdedigen, daarbij geholpen door keepster Marian die uitgroeide tot de beste van het veld. Bijna alle ballen maakte ze onschadelijk, maar ook zij kon helaas niet verhinderen dat er zo af en toe eentje in het net belandde.
De tweede helft nam Nieuweboer – kennelijk ook een beetje moedeloos door de vele vruchteloze doelpogingen – gas terug. Dat kon ook wel, want de stand was inmiddels opgelopen naar 7-0. Toch ontstonden er in de laatste tien minuten nog een aantal hachelijke momenten voor het Hoornse doel. De defensie van RTC ’72 bleef echter knokken om de schade zo beperkt mogelijk te houden. Uiteindelijk bleef de teller op 9-0 staan. De volgepakte tribune (de kaarten waren snel uitverkocht, want er waren maar 8 zitplaatsen) kon de inspanningen van onze meiden wel waarderen en zo dacht ook de begeleider van de thuisclub erover.
Dames 2 kon met opgeheven hoofd (en bekaf) huiswaarts keren. Wel verloren, maar beslist met ere.
De bekercompetitie is nu voor onze teams afgelopen. Op naar het volgend seizoen.25-1-2012
Knappe remise Heren 3
Na het matige optreden van Heren 3 tegen ons eigen vijfde stond op woensdag de 25e het treffen tegen subtopper Zwaag op het programma. En toch wel verrassend wisten onze mannen aan die wedstrijd een punt over te houden, want uiteindelijk stond er een knappe 3-3 op het scorebord.
Herpakt ons derde zich en zet het een stijgende lijn in ? Bij winst op 8 februari tegen middenmoter Dijkhuis weten we dat zeker…25-1-2012
Monsterzege Heren 2
Ons tweede herenteam was ingedeeld in een poule met in totaal acht ploegen. Een kleine competitite dus, die meestal door de KNVB wordt opgerekt door meer dan twee maal tegen dezelfde tegenstandeer te spelen. Een minder fraaie oplossing, maar het is niet anders. Het is dan ook een goede zaak, dat halverwege de competitie Wognum Nicols als negende ploeg is toegevoegd. Dat team heeft dan wel qua wedstrijden een hele inhaalslag te maken, maar dat is te overzien.
Op woensdag 25 januari j.l. ontving Heren 2 in de Opgang de Wognummers voor hun eerste wedstrijd en dat werd meteen een stevig pak slaag. Maar liefst 25 keer moest de doelverdediger van de bezoekers de gang naar het net maken, terwijl RTC ’72 slechts 2 tegentreffers behoefde te incasseren. Hopelijk gaat het de debutant in deze klasse in het vervolg beter af, want hier wordt niemand erg blij van. Maar deze keer 25-2 dus.
In vijf (!) dagen heeft het tweede nu drie wedstrijden afgewerkt. (de KNVB houdt van opschieten…). Eerst tegen Avenhorn/K&S uit, welke pot met 3-8 werd gewonnen. Daarna tegen bijna-koploper Nieuweboer, wederom uit, welk treffen met bijna dezelfde cijfers werd verloren: 9-2. En dus nu de dikke winst tegen Wognum Nicols.
Zes punten uit drie wedstrijden, prima toch ?23-1-2012
Dames 1: remise tegen van Geelen
Het hing al een beetje in de lucht. Van Geelen had immers recent stevig uitgepakt tegen ZHO/De Weyver en was dus kennelijk (thuis) flink op oorlogspad. Op maandag 23 januari j.l. trokken onze meiden richting Spartahal (Schagen) in de hoop de slechte smaak van het treffen tegen Zeemacht door middel van een overwinning een beetje weg te poetsen. Dat streven mislukte deels, want beide teams besloten tot een puntendeling :3-3.
Op 3 februari a.s. volgt de thuiswedstrijd in de Opgang tegen Sporting S, ook al zo’n lastige tegenstander. Extra probleem vormen wellicht de blessures die ons vlaggenschip momenteel teisteren. Maar Dames 2 moet ook thuis die avond, dus misschien kan dat team bijspringen.23-1-2012
Lutjebroek ook te sterk voor Heren 1
Lutjebroek staat, samen met Cupido, stevig aan kop in de poule van Heren 1 en 4. KGB volgt als derde. Na de stevige overwinning van Lutjebroek op ons vierde was vrijdag 20 januari RTC ’72 1 aan de beurt om tegen de lijstaanvoerder aan te treden. Zoals toch wel een beetje verwacht bleek dat tegen te vallen. Alhoewel onze mannen er zelf nog wel vier in wisten te leggen, scoorden de bezoekers acht maal. De punten bleven dus niet in Hoorn. Zowel van Cupido als Lutjebroek zijn we nu even af en staan er ploegen uit de middenmoot op het progamma. De eerste is Nieuweboer die vlak boven onze mannen staat met wel twee wedstrijden meer gespeeld. Als we die pot weten te winnen schuiven de groen-witten zomaar een plaatsje naar boven. Zou mooi zijn. Succes!20-1-2012
Verlies Dames 1 bij Zeemacht
De met spanning tegemoet geziene uitwedstrijd tegen koploper Zeemacht eindigde voor onze meiden teleurstellend. Door het ontbreken van een aantal speelsters waren de groen-witten niet op volle sterkte en daar maakte de thuisploeg dankbaar gebruik van. Zeemacht trok direct ten strijde en al snel keek RTC ’72 tegen een 3-0 achterstand aan. Maar ons team toonde veel veerkracht en zag kans maar liefst vier maal te scoren, waardoor er zomaar 3-4 op de teller stond. Helaas ging het daarna alsnog mis en werd de uitslag tenslotte bepaald op 8-5.
Zeemacht heeft nu op basis van het aantal verliespunten een gaatje geslagen van vier punten met de groen-witten en twee met Sporting Krommenie. We zitten nu halverwege de competitie - want van de 26 ontmoetingen zijn er 13 gespeeld - en er is dus nog van alles mogelijk. De eerstvolgende confrontatie is alweer maandag de 23ste tegen van Geelen in de Spartahal te Schagen. Een lastige, want die klopte, ook in de Spartahal, op 16 januari ZHO/De Weyver met maar liefst 12-4. Op 3 februari volgt thuis de ontmoeting met subtopper Sporting S.
Gaat Dames 1 zich revancheren en behoudt het de aansluiting met de koploper?
Op basis van onze kwaliteiten moeten we daar vertrouwen in hebben. Eerst wel het nare gevoel van de laatste wedstrijd van je afschudden, de mouwen opstropen en er weer voor gaan. Succes meiden!20-1-2012
Dames 2 met schrik vrij
Een merkwaardige pot, die uitwedstrijd tegen Stedebroec. Op basis van de thuisontmoeting, die met 6-0 winnend door onze Tijgerinnen was afgesloten, mocht de kans op een overwinning op vrijdag 20 januari redelijk groot worden geacht.
Nou, dat viel dus tegen. Na een dik kwartier stond RTC ’72 al met 3-0 achter en leek een pak rammel in aantocht. De defensieve kwaliteiten, waarmee Dames 2 tot op heden zoveel lof had geoogst, waren kennelijk per ongeluk in Hoorn achtergebleven, want dit was wel heel apart. Gelukkig herpakten onze meiden zich en nog voor de wissel was de achterstand tot 3-1 teruggebracht. In de tweede helft werd definitief orde op zaken gesteld en wisten de groen-witten knap de achterstand om te buigen in een 4-3 overwinning. Prima herstel en gelukkig toch drie punten mee naar Hoorn en daardoor voorlopig behoud van de tweede plaats achter het sterke OZV/Zorgeloosch 1. Deze laatste ploeg is tot nu toe tegen één verliespartij opgelopen, en dat was in de thuis(!)wedstrijd tegen Het Wapen van Grootebroek (1-3). Dat is een lastige en fanatieke tegenstander die op vrijdag 3 februari a.s. naar de Opgang komt.
Alle hens aan dek dus….19-1-2012
Taartenrace per half januari
Halverwege de maand januari weer een nieuwe stand in de jacht op onze zoete lekkernijen. De cijfers laten, ondanks het geringe aantal gespeelde wedstrijden, toch wat verschuivingen zien. Een belangrijke is het stuivertje wisselen in het Beste Resultaat tussen Dames 1 en 2. De laatste verliespot van het tweede tegen Nieuweboer doet zich hier meteen gelden. Heren 5 is aan een stille opmars begonnen en is stiekem boven Heren 3 gaan staan.
Bij de Beste Aanval wist Heren 4 zich een plaatsje omhoog te wurmen, een knappe actie, want dat team zit toch een beetje in de hoek waar sportieve klappen vallen.
De Beste Verdediging tenslotte blijft het terrein van Dames 2 en 1. Hun cijfers blijven onverminderd laag. Daarna volgt er een hele tijd niks en dan komt heel voorzichtig op plaats drie Heren 5 om de hoek kijken. Een positie die ze de vorige keer ook al bezetten. De laatste plaats heeft het derde nu overgedaan aan het vierde, wat niet zo verwonderlijk is na die enorme klapper van dat team tegen Lutjebroek.
Op naar de volgende serie…18-1-2012
Heren 5 neemt revanche op Heren 3
De vorige ontmoeting tussen beide teams, die op 4 november j.l. werd gespeeld, resulteerde in een thuiszege voor het derde. Op basis van de competitiestand zijn de krachtsverschillen tussen beide RTC ’72 vertegenwoordigers echter niet zo groot. Beide ploegen staan immers vlak bij elkaar in de middenmoot genoteerd.
Op woensdag 18 januari j.l. had deze keer het vijfde in thuishaven de Opgang de rol van gastheer en mocht zich dus in het flitsende (ja toch?)reservetenue hijsen. De wedstrijd was trouwens bijzonder door het hoge "Hoornse broeder"gehalte, met aan de ene kant het duo Ceelie en aan de andere kant drie voetbaltweelingen met de gebroeders Koning, van Rooy en Ulas….
Van begin af aan trok het vijfde in hoog tempo en met aardig combinatiespel ten strijde en het derde had het daarmee knap lastig. Natuurlijk was het Ceelie-team gehandicapt door het door blessures ontbreken van twee belangrijke vaste krachten, maar het team speelde ook wat mat en onzorgvuldig. De thuisploeg deed het een stuk beter. Er werd voortdurend flink druk gezet en al vrij snel lag de eerste er dan ook in. Gaandeweg bouwde het vijfde de voorsprong uit, maar gelukkig liet het derde zich niet helemaal van de mat spelen en wist er ook nog een paar in te prikken. Lang leek het erop dat de nederlaag tot schappelijke cijfers beperkt zou blijven, maar in de eindfase zag het vijfde toch nog kans meer afstand te nemen. De eindscore werd uiteindelijk bepaald op 7-3. Een terechte overwinning, die aantoont dat het vijfde als team aardig is gegroeid.


13-1-2012
Heren 2 superieur naar winst
Zoals mocht worden verwacht heeft Heren 2 op vrijdag 13 januari j.l in de Opgang weinig problemen gehad met het op bezoek komende KGB. De in de onderste regionen bivakkerende tegenstander voetbalde overigens niet eens zo slecht, maar het team was weinig doeltreffend. Dat in tegenstelling tot de thuisploeg, die kans zag al vrij snel in de wedstrijd een voorsprong op te bouwen. Eerlijk gezegd kwamen de mannen uit Bovenkarspel er niet echt aan te pas, want RTC ’72 trok voortdurend gretig ten aanval. Dat daarbij ook nog een paar dotten van kansen werden gemist is tekenend voor de overmacht van de groen-witten. Uiteindelijk stond er 9-3 op het scorebord, en dat was niet geflatteerd. Houen zo.13-1-2012
Dames 1 blijft in de race
De spanning in de kop van de Hoofdklasse is om te snijden. De drie ploegen die momenteel de dienst uit maken geven elkaar geen duimbreed toe. Dat blijkt ook wel uit het gelijke spel tussen Zeemacht en Sporting Krommenie afgelopen woensdag. Na de winst op vrijdag 13 januari j.l. van Dames 1 op middenmoter ZA/Bluedesk Internet met 2-0 blijven de groen-witten zich mengen in de titelstrijd. De verschillen zijn mede door de recente puntendeling tussen de concurrenten miniem. Lijstaanvoerder is Sporting Krommenie met 30 punten, maar met een wedstrijd meer staan ze feitelijk op basis van verliespunten op de derde stek. Zeemacht heeft momenteel de beste papieren, maar het verschil met RTC ’72 bedraagt slechts één punt.
Op vrijdag 20 januari a.s. volgt in de Helderse sporthal De Brug de belangrijke krachtmeting tussen beide teams en winst zou onze meiden steviger aan kop brengen. Op 9 september j.l. eindigde de thuiswedstrijd in een 3-1 overwinning voor de groen-witten, maar Zeemacht lijkt in de tussentijd wel wat aan kracht te hebben gewonnen. Oppassen dus en heel veel succes.
Nog even de stand:


11-1-2012
Heren 3 begint 2012 goed
Met de volle winst uit de eerste wedstrijd van 2012 is Heren 3 goed aan het nieuwe jaar begonnen. Weliswaar betrof het hekkensluiter Lutjebroek, maar die bal moet er evengoed nog wel in. Door deze winst handhaaft RTC ’72 zich stevig in de middenmoot. Benieuwd of er straks nog wat meer in het vat zit. Op 18 januari staat de “uit”wedstrijd tegen ons eigen Heren 5 op het programma en we wensen beide ploegen dus precies evenveel succes….
Nog even de stand per 13 januari:
11-1-2012
Heren 1 haalt drie uit twee
In de eerste week na de winterstop meteen al twee wedstrijden voor Heren 1 binnen drie dagen. De op maandag 9 januari gespeelde primeur in de gloednieuwe Westfrieslandhal in Wognum tegen het lastige Cupido kon helaas niet winnend worden afgerond. Onze mannen keken al vlot tegen een 3-0 achterstand aan, maar zagen toch kans dichterbij te kruipen. Rond de wissel beleefden de groen-witten hun sterkste periode en leek zelfs een puntendeling wellicht binnen handbereik. Maar Cupido liet het zover niet komen en hield de bezoekers toch op afstand. Eindscore 7-5. Een niet onverdienstelijk resultaat tegen een ploeg die nu voorlopig een gedeelde eerste plaats inneemt.
Afgelopen woensdag moesten onze mannen alweer aantreden en nu tegen subtopper KGB. Plaats van handeling: De Opgang. Kennelijk was het treffen tegen Cupido een opwarmertje voor het nieuwe jaar, want KGB kreeg te maken met een vlot scorende thuisploeg. Met maar liefst 10-4 aan de broek konden de bezoekers weer richting Bovenkarspel.
Drie punten uit twee wedstrijden: een aardig begin van 2012.
De stand per 13 januari 2012:
9-1-2012
Nieuweboer klopt Dames 2
In een wedstrijd die tot het laatste moment spannend bleef wist het thuisspelende Nieuweboer verrassend ons Dames 2 te verslaan. Tot 10 minuten voor tijd stond het nog 2-2 maar vlak voor het eindsignaal wisten de Wervershovers er nog eentje in te prikken. Voor onze meiden een teleurstellend begin van het nieuwe jaar, maar gelukkig zijn er nog voldoende mogelijkheden de schade te herstellen. De strijd in de kopgroep blijft hierdoor geweldig spannend, de ploegen geven elkaar maar weinig toe. Toch lijkt OZV/Zorgeloosch voorlopig de beste papieren te hebben.
De stand tot 13 januari 2012:
7-1-2012
Heren 1 heeft primeur van nieuwe sporthal
De pers heeft er al uitgebreid over bericht: het oude vertrouwde Span in Wognum is niet meer. Daarvoor in de plaats is een gloednieuwe sporthal gekomen, de Westfrieslandhal, welke onderdeel is van sport- en wellnesscentrum De Bloesem. Ons Heren 1 mag wat betreft RTC ’72 als eerste de hal inwijden en dat gebeurt in de uitwedstrijd tegen Cupido. Een zware tegenstander waartegen in de thuiswedstrijd met 1-6 werd verloren.
Maar dat was in september en sinds die tijd is er bij ons eerste een hoop veranderd….7-1-2012
Dames 2 bekert tegen Nieuweboer
Na de toch wel kansloze uitschakeling van ons Dames 1 door het eerste van Nieuweboer moet nu ons tweede voor de beker aantreden tegen deze Topklasser. Op woensdag de 25ste staat de ontmoeting gepland in de Dars. Aanvang 21.00 uur. Toevallig moet RTC ’72 voor de competitie aanstaande maandag de 9e tegen het tweede van de Wervershovers spelen, wat misschien een aardige graadmeter kan zijn voor het bekertreffen. Maar eerlijk is eerlijk, gezien de stevige nederlaag van Dames 1 moet gevreesd worden dat Dames 2 het erg moeilijk zal krijgen. Maar je weet het maar nooit….7-1-2012
We gaan weer beginnen…
Om te beginnen iedereen de beste wensen. En hopelijk wordt 2012 ondanks allerlei sombere crisisberichten toch een positief jaar. Op sportief gebied kun je daar natuurlijk ook zelf veel aan doen. In deze tweede seizoenshelft met mekaar nog eens even de zaken goed aanpakken, dan eindigt dit kersverse jaar, althans voor het lopende seizoen, beslist niet in mineur.
Op maandag 9 januari openen Heren 1 en Dames 2 de tweede wedstrijdenreeks, op woensdag en vrijdag gevolgd door onze overige teams. Behoudens Heren 5. Dat moet nog een extra weekje wachten en opent dan zijn nieuwe voetbaljaar met de thuiswedstrijd tegen Heren 3.
Alle teams veel succes toegewenst!22-12-2011
Competitiestanden Heren Kerst 2011
De stand per 23 december.

HEREN 1 en 4:
ZEVENDE KLASSE 05


HEREN 2:
ZEVENDE KLASSE 06


HEREN 3 en 5:
ZEVENDE KLASSE 07
22-12-2011
Dames 1 winnend de kerst in
Gelukkig. We kunnen weer drie punten bijschrijven aan het totaal. De laatste wedstrijd voor de winterpauze was die tegen DGAC in de Stap te Obdam. De middenmoter kon het de groen-witten niet echt lastig maken, want onze meiden pakten met duidelijke cijfers de volle winst: 1-7. We gaan met een goed gevoel de feestdagen in.22-12-2011
Competitiestanden Dames Kerst 2011
De stand per 23 december.

DAMES 1:
HOOFDKLASSE 01

NB> De uitslag van de wedstrijd van RTC '72 tegen DGAC is hierin nog niet verwerkt.
DAMES 2
EERSTE KLASSE 01


DAMES 3:
TWEEDE KLASSE 03
21-12-2011
Zitten Dames 1 en 2 in een dip?
De top bereiken is vaak makkelijker dan je daar te handhaven. Dat geldt ook voor Dames 1 en 2.
Waren er tot nu toe overwegend goede berichten, hier en daar is toch wat schade opgelopen. In principe niet erg, maar zowel in de Hoofd- als in de Eerste Klasse ligt er venijnige concurrentie op de loer en die heeft kans gezien onze meiden te passeren. Weliswaar staat Dames 2 nog steeds als eerste vermeld, maar OZV/Zorgeloosch heeft een wedstrijd minder gespeeld en het gat bedraagt slechts één punt. Ook DKM/De Kleine Media loopt een wedstrijd achter en heeft een achterstand van slechts twee punten. Dus, als beide tegenstanders de inhaalwedstrijden in winst weten om te zetten, staat RTC ’72 zomaar op de derde plaats. Dat is effe wennen.
Dames 1 loopt twee en één wedstrijd achter op respectievelijk Sporting Krommenie en Zeemacht. Zelfs bij winst blijven onze meiden derde, bij verlies raken we nog verder achterop. DGAC is de laatste tegenstander die we voor de Kerst ontmoeten. In de Stap, een uitwedstrijd dus. Hopelijk nemen we de drie punten mee naar huis.
En na de jaarwisseling moeten beide teams beslist werk maken van een inhaalslag. We zitten nog maar halverwege de competitie dus als de groen-witten weer eens even ouderwets de mouwen opstropen kan het tij zomaar ten goede keren.
Een goed voornemen om het nieuwe jaar mee te beginnen….21-12-2011
Bekercompetitie in volgende fase
Na de poulewedstrijden van de bekercompetitie zijn de overblijvende teams doorgestroomd naar de eerste ronde. Wat RTC ’72 betreft, gold dat alleen de damesteams. Onze heren hebben de eerste schifting niet overleefd. In die eerste ronde moest Dames 1 ook afscheid nemen door een stevige nederlaag tegen Nieuweboer en verslikte Dames 3 zich in Stedebroec. Resteert Dames 2 dat nu vermoedelijk moet aantreden tegen eerdergenoemd Nieuweboer. Een zware pot dus.20-12-2011
Dapper Dames 3 pakt weinig punten
Ons derde damesteam heeft het geweldig moeilijk. Er wordt hard gewerkt, maar de punten willen maar niet komen. Volendam, de hekkensluiter van de tweede klasse, mocht zelfs op 7 december in de Opgang haar allereerste punt mee naar huis nemen. Het werd door de bezoeksters gevierd als een kampioenschap, maar de groen-witten baalden natuurlijk als een stekker. De komst van Rachel als nieuwe doelvrouw betekent beslist een versterking. Zij maakte een prima indruk. Nu de defensie nog wat degelijker inrichten en de kansen, die zich onmiskenbaar voordoen, er in het vervolg wat doeltreffender inknallen.
In 2012 volgt de ommekeer. Toch?20-12-2011
Contributie nog niet door iedereen betaald
Een vreemde zaak. Geven we korting als je voor een bepaalde datum de contributie betaalt - altijd meegenomen in deze crisistijd, zou je zo zeggen - zijn er toch nog leden die dat voordeeltje aan hun neus voorbij laten gaan. Jammer, en ook dom uiteraard, want betalen moet je toch. Voor degenen die nog niet aan hun verplichtingen hebben voldaan en daardoor onze penningmeester Fred weer extra werk bezorgen: maak het nu meteen in orde en begin 2012 met een schone lei.20-12-2011
Taartenrace: pas op voor Heren 1…
We zijn sinds de vorige stand pakweg 5 wedstrijden verder en zo ongeveer halverwege de competitie. Wat bij de nieuwe cijfers direct opvalt is de opmars van Heren 1. De positie bij het Beste Resultaat geeft aan dat onze mannen flink wat punten hebben verzameld. De derde plek is tot nu toe de beloning voor hun noeste arbeid. De dames van 1 en 2 geven overigens voorlopig nog geen krimp, zij voelen zich terecht nog heer en meester(es).
Bij de Beste Aanval is het beeld nog duidelijker. Heren 3, reeds lang ons doelpuntenkanon, moet nu beslist zijn meerdere erkennen in Heren 1, dat op een gemiddelde van 7 doelpunten per wedstrijd staat. Daar kun je mee thuiskomen. (Maar mannen van het derde, en trouwens ook van het tweede: jullie cijfers zijn ook meer dan prima).
De Beste Verdediging wordt voorlopig ook nog steeds gedomineerd door onze dames, met gelukkig een alleszins verdienstelijk herstel van Dames 3, dat we – in plaats van onderaan – zomaar in de middenmoot ontdekken. Goed gedaan! (bespaart ons ook een poedelprijs…).
Benieuwd hoe de teams straks na de Kerst- en sneeuwballen, maar vooral de oliebollen, de draad weer gaan oppakken.

Een oud chinees gezegde luidt immers:

Hij die at met Kerst teveel kalkoen…,
werd in het voorjaar nog nimmer kampioen…


…Kon best wel es waar zijn…

Kijk voor de actuele cijfers bij >Tijgertjes/taartenrace/standen.19-12-2011
Heren 1 op koers
Na het gelijke spel van Heren 1 tegen Avenhorn met de fraaie basketbalcijfers 8 tegen 8 (!), staan onze mannen zeer verdienstelijk op de vijfde plaats. En wel met vier, wat zegt U ?, jawel, vier wedstrijden minder dan Nieuweboer. De ploegen schelen mekaar echter maar vier punten, dus als Heren 1 het volle rendement uit de minder gespeelde wedstrijden haalt gaat het voornoemde tegenstander ruimschoots voorbij. Veel meer winst verderop zit er dan overigens niet meer in, want het gat met de eerste drie ploegen is fors. Maar dat geeft niet - en je weet het bovendien maar nooit - we gaan het die mannen evengoed lekker lastig maken en waar mogelijk een paar punten ontfutselen.
Moet kunnen.18-12-2011
Gaat Heren 2 voor de derde plaats ?
Bijna geruisloos pakt Heren 2 zo links en rechts de punten en heeft zich met een totaal van 13 keurig op de vierde plek genesteld. Een mooie uitgangspositie zo vlak voor de Kerst. De nummer drie op de ranglijst, Zwaag, heeft drie punten meer, maar lijkt de te kloppen ploeg.
Vorige keer werd tegen die mannen gelijkgespeeld (4-4), dus willen we wat op de ranglijst klimmen dan lijkt de opdracht duidelijk…17-12-2011
Heren 3 en Heren 5 trekken gelijk op
Zowel Heren 3 als Heren 5 hebben een gelijk aantal punten. Met 15 uit 12 wedstrijden hebben beide teams zich redelijk gepresenteerd in deze klasse, alhoewel we van het derde in het verleden mooiere klasseringen hebben gezien. Maar dit is een heel andere poule en de tegenstanders zijn vaak op basis van hun teamnummer niet op sterkte in te schatten. Zoals het er nu naar uitziet staan onze delegaties min of meer los van de staartgroep en als we dat ook na de jaarwissseling minimaal weten te handhaven ziet de ranglijst er niet verkeerd uit. Maar we gaan natuurlijk voor méér.

Na de oliebollen pakken we de draad weer op.16-12-2011
Trage competitie Heren 4
Heren 4 is de enige ploeg van onze vereniging die in de maand december niet in actie behoefde te komen. Hun winterstop begon dus al eind november. Misschien dat de lange rustpauze het team gelegenheid geeft wat krachten bij te tanken, want de competitie verloopt redelijk moeizaam. De ploeg, ook gehinderd door een personele onderbezetting, kan de punten maar mondjesmaat binnenhalen. Straks wordt het programma weer voortgezet en de KNVB heeft bedacht om voor de verandering maar eens twee wedstrijden vlak achter elkaar te laten spelen….
Hopelijk komt ons vierde team in 2012 flitsend uit de startblokken en maakt het door een sterke tweede competitiehelft het hele seizoen weer goed.25-11-2011
Taartenrace: Heren 1 en 5 doen goede zaken
In onze befaamde Taartenrace zijn flink wat verschuivingen te constateren. Opvallend is de opmars van Heren 1, dat zijn goede resultaten beloond ziet in een stijging in Het Beste Resultaat. Dat geldt ook voor Heren 5. Na drie winstpartijen steeg ook dat team op dit front. Dames 1 en 2 blijven in dit geweld redelijk onverstoorbaar. Hun kopposities hier lijken voorlopig niet te worden aangetast.
In de strijd om De Beste Aanval heeft Heren 3 een stapje terug moeten doen. Hun doelpuntenmachine blijft steken op een gemiddelde van 5,11. Heren 1, ja zij alweer, walst daar overheen met een score van 6,5 doelpunt per wedstrijd. Ook Heren 2 passeert, zij het nipt, het derde met een score van 5,29.
De Beste Verdediging blijft in handen van Dames 2. Die laten bijna geen doelpunt door, overigens op de voet gevolgd door Dames 1. De mannen volgen hier met gepaste eerbied op flinke afstand.
Dames 3 moet alles een beetje aan zich voorbij laten gaan. Het team heeft het lastig in de Tweede Klasse en weet slechts moeizaam de punten te verzamelen. Defensief is het redelijk voor mekaar, want het gemiddelde wijkt niet af van dat van de mannen. Alleen dat scoren, dat wil maar niet lukken. Het vizier dus even meer op scherp zetten. Trouwens met de laatste positie in alledrie de poules komt de poedelprijs in zicht, dus dat wordt dan ook taart eten….. (als kleine troost).25-11-2011
Wordt Dames 1 de winterkampioen ?
De Hoofdklasse kent in de kopgroep pakweg drie ploegen die elk goede kans maakt op de koppositie. De verschillen zijn niet zo groot en een enkele verliespartij kan zomaar flinke gevolgen hebben. Toch heeft ons Dames 1 momenteel de beste papieren. De koppositie wordt weliswaar ingenomen door Sporting Krommenie die een voorsprong van drie punten op onze meiden heeft, maar de ploeg uit de Zaanstreek heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld. Maar hou ook Zeemacht in de gaten. Net zoveel wedstrijden gespeeld als RTC ’72, en slechts maar één punt minder. Op 2 december moeten onze meiden uit naar Sporting S. Een lastige opponent die niet moet worden onderschat. Bij winst zitten we steviger op kop en gaan we misschien als winterkampioen de feestdagen in. Wordt het een extra mooie Kerst….23-11-2011
Weinig lijn in competities
Bij veldvoetbal kun je nog wel eens oplopen tegen een afgelasting en als dat wat ongelukkig uitpakt krijg je flinke verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Gelukkig kennen we dat probleem bij het zaalvoetbal niet en je zou dan ook verwachten dat de teams min of meer gelijk op gaan in het afwerken van de competities. Niets is echter minder waar. Als je de standen bekijkt, zowel bij de heren als de dames, zie je grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden en dat vertroebelt een zuiver beeld van de werkelijke verhoudingen. In alle competities waarin de RTC ’72 teams acteren, zijn verschillen van drie wedstrijden heel gewoon, met een enkele uitschieter van vier in de poule van Dames 3. Thuiswedstrijden van de groenwitten worden ook steeds vaker in bijvoorbeeld ’t Span gespeeld en alles bij elkaar lijkt de programmering van de KNVB niet erg op orde. Het secretariaat gaat nog eens aan de bel trekken en hopelijk kan de bond na de winterstop een en ander meer stroomlijnen.21-11-2011
Opmars Heren 5
Na een wat mindere periode waarin ondermeer de “broederstrijd” met Heren 3 werd verloren, spijkert onze vijfde team er flink wat puntjes bij. Sinds 4 november werden twee overwinningen geboekt op respectievelijk Lutjebroek en ’t Veerhuys. Afgelopen maandag de 21ste kwam Dijkhuis op bezoek in de Opgang. Dat team bezet de tweede plaats in de poule, maar op grond van het op die avond vertoonde spel leek het wel wat boven zijn stand te leven. Heren 5 ging dan ook flitsend van start en de bezoekende goalie mocht al snel vissen. RTC ’72 had overwicht, maar gaandeweg werd het spel slordiger en werden er zo toch kansen aan Dijkhuis geboden. Naarmate het einde dichterbij kwam nam de spanning toe en bleef het lang onzeker welke ploeg met de punten naar huis zou gaan. Gelukkig scoorden de groen-witten in de eindfase nog tweemaal en uiteindelijk werd de stand bepaald op 5-3. Een goede en, belangrijker, terechte overwinning. Langzaam kruipt Heren 5 naar boven en lijkt het de winterstop in te gaan als degelijke middenmoter. Goed gedaan dus.

Langzaam kruipt Heren 5 naar boven en lijkt het de winterstop in te gaan als degelijke middenmoter. Goed gedaan dus.21-11-2011
Heren 4 loopt één op één
Met de winst op Andijk op maandag 21 november (6-4) is het puntentotaal op negen gekomen. En zoals de aanhef van dit stukje al aangeeft, op basis van de negen gespeelde wedstrijden, staat het team op een gemiddelde van één punt per wedstrijd. Vroeger, toen we nog twee punten aan een gewonnen wedstrijd toekenden, (hoe lang is dat eigenlijk geleden?) was dat een uitstekend resultaat. Nu zijn er drie te verdienen en is één op één minder aansprekend. Toch lijkt het erop, dat ons vierde zich een beetje los weet te maken van die hinderlijke onderste plaatsen en meer koers zet naar de middenmoot. En dat is eigenlijk ook wel terecht, want alhoewel het team, ook door personele problemen, momenteel wat minder presteert, uit het verleden weten we dat ze beter kunnen en niet thuishoren in de staartgroep. Zou het lukken om de uitwedstrijd op 28 november a.s. tegen KGB in winst om te zetten? Het zal beslist lastig zijn tegen deze subtopper, daarom veel succes!14-11-2011
Dames 2 niet zorgeloos tegen Zorgeloosch
Na de keurige uit-overwinning op Plubos (1-5) reisde RTC ’72 op maandag 14 november af naar de Mijse-sporthal in Schermerhorn om aan te treden tegen OZV/Zorgeloosch Ds1. Van te voren was al duidelijk geworden dat dit een lastige tegenstander is. Een jong team, dat met goed veldspel ten strijde trekt en ook verdedigend de zaken prima voor elkaar heeft. Het heeft dan ook in de Eerste Klasse de minste tegentreffers (5 !) van alle teams en is daarmee dus zelfs onze meiden de baas. In de race om de koppostie was winst van belang, want de strijd met DKM/De Kleine Media gaat wekelijks onverminderd voort. DKM kan echter na die maandag even onderuit gaat zitten, want de groen-witten konden tegen de ploeg uit de Beemster geen vuist maken en werden met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Op basis van het aantal verliespunten is RTC ’72 nu zelfs afgezakt naar een gedeelde 3e/4e plaats, aangezien Het Wapen van Grootebroek, weliswaar met een veel slechter doelsaldo, er ook 5 heeft. Effe een tandje bijzetten, meiden. En dat kan prima gebeuren tijdens de laatste (competitie)wedstrijd voor de winterstop. Op 2 december staat de uitwedstrijd (alweer uit ?) tegen….eh…juist….Het Wapen van Grootebroek op het programma…..3-11-2011
Heren 1 heeft de smaak te pakken
Na de overwinning op Andijk met de stevige cijfers van 12-1, was nu Nieuweboer het slachtoffer. In de Opgang kwamen de bezoekers er op 2 november niet aan te pas en werden ze met 8-1 aan de broek huiswaarts gestuurd. RTC ’72 maakt met deze zes punten uit de laatste twee wedstrijden een aardige stap omhoog en staat nu stevig in de middenmoot. Kunnen de groen-witten deze opgaande lijn vasthouden? Het team is er na de moeizame periode, ook in het vorig seizoen, beslist aan toe. Succes mannen.3-11-2011
Texelse winst voor Dames 1
Gelukkig heeft Dames 1 de serie gelijke spelen niet voortgezet. Na tweemaal remise wist ons vlaggenschip op Texel de volle winst te pakken en werd De Steenenplaats met 0-4 kansloos gelaten. De Texelse ploeg verkeert daardoor in nog zwaarder weer, want de resultaten in de voor hen nieuwe Hoofdklasse zijn zeer teleurstellend. Maar de groen-witten hebben daar natuurlijk geen boodschap aan en voegen drie waardevolle punten toe aan hun totaal. Sporting Krommenie staat nu even op achterstand, maar als zij de achterstallige wedstrijd ook in winst weten om te zetten komen ze weer langzij. We wachten af, maar het blijft spannend.3-11-2011
Dames 3 laat punten liggen
Na een goed begin van de competitie zit Dames 3 nu in een wat mindere periode. Het op 2 november op bezoek komende Bot Meubelen had tot dat moment nog maar drie punten uit vier wedstrijden en leek dus een te kloppen ploeg. Het resultaat was daarom teleurstellend. Met 1-3 moesten onze meiden in de Strekers hun meerdere erkennen en dat viel toch een beetje tegen. Maar er is nog niets aan de hand. De competitie is nog jong, dus er kan nog van alles gebeuren. Trouwens, als het team compleet is, komen we ook sterker voor de dag…..1-11-2011
Blijft Dames 1 gelijkspelen ?
De strijd in de kopgroep van de Hoofdklasse Dames is enorm spannend. Lijstaanvoerder Sporting Krommenie heeft slechts één punt voorsprong op directe concurrent RTC ’72, die op haar beurt zich weer achtervolgd weet door Zeemacht met ook maar één punt verschil. Op de vierde stek loert Sporting S. Die voert met in totaal tien punten en daardoor 5 punten achterstand op de koploper, het peloton aan.
Ons Dames 1 zit kennelijk even in een kleine dip, want na een mooie zegereeks werden in de laatste twee wedstrijden de punten gedeeld. Gelukkig heeft ook Sporting Krommenie enige tijd geleden punten verspeeld. Ze gingen in de Opgang met 6-1 tenonder tegen onze meiden….
Op woensdag 2 november moet RTC ’72 de wereldreis naar Texel maken voor de ontmoeting tegen NBC/ De Steenenplaats. Een oude bekende uit de Eerste Klasse. Vorig jaar was dat de grote concurrent van ons Dames 2. Momenteel hebben ze hun draai in de Hoofdklasse nog niet erg gevonden, want ze staan in de staartgroep. Toch blijft het oppassen. Sporting Krommenie wist thuis op 10 oktober j.l. maar met 2-1 van de Texelaars te winnen.31-10-2011
Dames 2 doet goede zaken
Vanwege de nek-aan-nek race met DKM/De Kleine Media is iedereen zich bewust van het gevaar van verder puntenverlies. Beide ploegen hadden immers tot gisteravond evenveel punten. Alleen het doelsaldo maakte het verschil. Gelukkig was de uitwedstrijd op 28 oktober j.l. tegen het Heiloose HZV/Het Vennewater alvast in winst voor de groen-witten geeindigd (1-5).
Op maandag 31 oktober alweer, de competitiemakers van de KNVB houden (af en toe) van tempo, stond de uit-ontmoeting tegen het op de derde plaats staande Plubos op het programma. Een degelijke tegenstander die het onze meiden nog lastig zou kunnen maken.
De Meent in Alkmaar was de plaats van handeling. RTC ’72 pakte de zaken degelijk aan, maar wist tot aan de wissel niet meer afstand te nemen dan door een 1-2 voorsprong. In de tweede helft ging het opeens hard en moesten de Alkmaarders drie extra tegentreffers incasseren. Net als tegen het Vennewater dus 1-5 winst voor de groen-witten. Hierdoor heeft Dames 2 voorlopig afstand genomen van naaste concurrent DKM/De Kleine Media met drie punten.
Voorlopig, omdat laatstgenoemde één wedstrijd minder heeft gespeeld. Die staat woensdag a.s. op het programma en dan moet DKM in Anna Paulowna, dus thuis, aantreden tegen OZV/Zorgeloosch 2. Afwachten hoe dat afloopt.
Maar voorlopig voeren onze meiden de ranglijst weer aan….28-10-2011
Puntendeling Heren 3
Het viel te verwachten dat er een gelijkopgaande strijd zou ontbranden tussen ons Heren 3 en het in de Opgang op bezoek komende Zwaag. Beide ploegen verzamelen in deze beginfase van de competitie toch redelijk moeizaam de wedstrijdpunten. Reden dat ze gebroederlijk vlak bij elkaar op de competitieladder staan. Dat voorgevoel bleek te kloppen, want beide teams besloten tot een remise. 4-4 en dus een deling van de punten. En ook geen wisseling in de stand.28-10-2011
Dames 3 stevig onderuit tegen Alpha Tours 2
Je zou verwachten dat de krachtsverschillen tussen onze meiden en het bezoekende team wel mee zouden vallen. Op de ranglijst waren immers geen vreemde zaken te ontdekken. Alpha Tours 2 leek met vier punten uit drie wedstrijden geen reuzendoder. Maar zie, in de Opgang ging het helemaal mis. De bezoeksters waren pittig op schot en prikten er zomaar negen stuks in. RTC ’72 hield de nul in stand, zodat er uiteindelijk 0-9 op het scorebord prijkte. Dat vraagt om een revanche straks in de uitwedstrijd. Ja toch?28-10-2011
Invullen wedstrijdformulieren: een drama
Het lijkt zo eenvoudig. Even een formuliertje invullen van de net gespeelde wedstrijd. Fluitje van een cent.
Voor velen is dat toch nog een hele opgave. Om de haverklap worden allerlei gegevens niet of onvolledig ingevuld. En iedereen weet wat dat betekent: de KNVB is er dan als de kippen bij om weer met een boete te zwaaien.
Gelukkig repareert het secretariaat het een en ander, maar wat zou het prettig zijn als de aanvoerders en onze mensen van de bestuursdienst wat meer zorg zouden besteden aan het correct invullen van de paperassen. Kleine moeite toch? Effe doen.28-10-2011
Heren 1 pakt dikke winst
Op vrijdag 28 oktober had ons eerste herenteam kennelijk de smaak goed te pakken. Het bezoekende Andijk, op papier een middenmoter, maar dat zegt weinig want met één punt uit drie wedstrijden had het net zo goed onderaan kunnen staan, heeft dat aan den lijve ondervonden. De doelpuntenmachine van de groen-witten kwam lekker op stoom en maar liefst twaalf keer moest de Andijker goalie vissen. Voor de vorm schopten de bezoekers er ook nog eentje in, zodat die nare nul was verdwenen. Zou dit het begin zijn van meer successen voor onze mannen?
In ieder geval heeft Heren 1 zich in één klap in de middenmoot genesteld.
Het kan snel veranderen…24-10-2011
Kijk ook eens in het Fotoboek
Recent is ons fotoboek (Tijgertjes/Fotoboek) aangevuld met een aantal opnames van diverse activiteiten. Ook uit een ver verleden zijn wat foto’s toegevoegd. Het zag er toen allemaal wat anders uit. Misschien herken je een aantal mensen, of wellicht jezelf, op de plaatjes. Mijmer nog maar eens terug naar die tijd met ongetwijfeld mooie momenten en grote (?) successen. In ieder geval geven deze beelden een aardige kijk op de lange historie van onze club.
Heb je nog oude foto’s of andere tastbare herinneringen van RTC ’72 ? Laat het even weten, in dit jubileumjaar willen we daar graag iets mee doen.21-10-2011
Nieuwe standen Taartenrace
Bijna alle teams hebben nu ongeveer vijf wedstrijden gespeeld, we zitten dus pakweg op een kwart van de competitie. De nu bereikte standen in onze taartenrace hebben daarom een zeer beperkte houdbaarheidstermijn. Maar een bepaalde trend valt natuurlijk wel te ontdekken. We gaan even het rijtje af.
Bij het Beste Resultaat, in feite de belangrijkste poule, voeren de dames nadrukkelijk de lijst aan. Dames 2 en 1 zitten op een gelijk gemiddelde, 2,6 punt per wedstrijd, natuurlijk omdat beide na een ongeslagen reeks een gelijkspel moesten incasseren.
Heren 3 heeft recent kans gezien de derde plaats te bezetten, waardoor Dames 3 en Heren 5 een plaats moesten zakken.
Bij de Beste Aanval is voorlopig Heren 3 heer en meester. Bij hun gemiddelde van 6,5 doelpunt per wedstrijd komt geen enkel team in de buurt. Maar ook hier zijn de dames de belangrijkste concurrenten, met als verrassende outsider Heren 1.
Als vanouds kunnen onze meiden het beste verdedigen. De mannen hollen immers regelmatig als dolle honden naar voren, de defensie even latend voor wat het is. Onze vrouwen zijn wat dat betreft een stuk slimmer (au, dat doet zeer). Dames 2, een erkende autoriteit op dit gebied, liet er tot dusver gemiddeld maar één per wedstrijd door. Die defensie zit gewoon potdicht. Dames 1 doet het met 1,8 ook prima, maar zit toch bijna op het dubbele.
De eerste herenteams die zich melden zijn Heren 2 en 5, zij staan dus op de derde/vierde plaats. Maar kijk even naar de gemiddelden: 5 tegentreffers per ontmoeting. De andere teams staan er nog beroerder voor.
De vraag is: wordt daar nog verdedigd, of verkopen we gatenkaas….?14-10-2011
Dames 1 geeft punten weg
In de thuisontmoeting tegen de ZHO/De Weyver leek er in eerste instantie weinig aan de hand. Alhoewel de tegenstander goed tegenspel bood, wisten de groen-witten doeltreffender om te gaan met de geboden kansen. RTC ’72 liep dan ook uit naar een 3-0 voorsprong en de Hoornse supporters gingen er eens rustig voor zitten Tot halverwege de tweede helft. De bezoekers wisten te scoren en dat veroorzaakte een omslag in de aanpak van de thuisclub. Het spel werd gehaast en daardoor slordig, waardoor de tegenstander nogmaals in de gelegenheid werd gesteld het RTC ’72 doel te vinden. Bij een voorsprong van 3-2 en met nog maar een paar minuten te gaan bleef de thuisclub jagen op nog een treffer en werd regelmatig met een lange bal van achteruit opgebouwd. Zeker in die situatie was spelen op balbezit uiteraard verstandiger geweest. Iedereen voelde dat de gelijkmaker eraan zat te komen en die vrees werd helaas bewaarheid. Op de valreep kwam ZHO/De Weyver langszij en dat werd door hen terecht gevierd als een overwinning. Jammer. Natuurlijk loopt iedere ploeg wel eens tegen een minder gelukkige wedstrijd aan. Kan gebeuren.
De voorsprong op Sporting Krommenie bedraagt echter nog slechts een punt. En daar moeten we nu echt zuinig op zijn.
De KNVB heeft vreselijk veel haast met de beker, reden waarom Dames 1 nu zowel op 21 als op 24 oktober a.s. in actie moet komen. Met op 26 oktober meteen weer een reguliere competitiewedstrijd uit tegen Biersteker 3. Een onnodig overvol programma, maar het verzoek van ons secretariaat om onze meiden een beetje ruimte te gunnen kon door de KNVB om onduidelijke redenen niet worden gehonoreerd….14-10-2011
Moeizaam gelijkspel voor Dames 2
DKM/De Kleine Media kennen we als een niet te onderschatten ploeg. Zij stonden dan ook niet voor niets op de gedeelde eerste plek, samen met RTC ’72. Ook op vrijdag 14 oktober tikten zij in de Opgang het balletje geconcentreerd rond, af en toe gevaarlijk uitkomend. Dat resulteerde al in het begin in een vroege treffer voor de ploeg uit AnnaPaulowna. RTC ’72 zette daar een wat plichtmatig spelletje tegenover dat weinig kansen opleverde. Uiteindelijk werd (gelukkig) door de groen-witten toch tweemaal gescoord en omdat ook DKM nogmaals het doel wist te vinden werd de eindstand bepaald op 2-2. Een puntendeling dus tussen de koplopers en daarom geen verandering in de rangorde. Plubos was bij dit alles de lachende derde. Die zag zijn achterstand op de beide lijstaanvoerders teruggebracht tot slechts één schamel puntje.
Gaat Dames 2 op 31 oktober in de Meent tegen Plubos orde op zaken stellen ?14-10-2011
Heren 1 pakt de winst tegen Heren 4
Een op papier aardige confrontatie. Zou het met veel nieuwe krachten versterkte Heren 1 al in staat zijn Heren 4 te verslaan? In eerste instantie zou ook een gelijkspel wel verwacht mogen worden. Maar helaas, Heren 4 trad niet helemaal op volle sterkte aan en Heren 1 vond het kennelijk wel eens tijd worden de eerste punten binnen te halen. En dat lukte. Uiteindelijk zegevierde de mannen van het eerste met 5-2. Maar er komt nog een revanche….14-10-2011
Heren 5 wel op schot maar geen winst
In de thuiswedstrijd tegen KGB bleken onze mannen zeer doeltreffend. Maar liefst acht keer moest de KGB - keeper de bal uit het net vissen. Eitje zou je denken. Maar nee, de Strekers waren helaas nog beter op dreef en prikten er maar liefst elf stuks in. 8-11. Overigens niet verwonderlijk, want in vier wedstrijden wisten ze 44 keer te scoren. Ze hebben in de wedstrijd tegen onze mannen dus precies weer hun gemiddelde bevestigd. Maar al met al een merkwaardige wedstrijd, wel leuk voor de toeschouwers. Maar er moet zo te zien nog wel wat aan onze defensie worden gesleuteld. Puntje van aandacht.13-10-2011
Vrijdag 14 oktober: Herenavondje in de Vredehof
Spelen de dames hun thuiswedstrijden veelal in de Opgang, onze mannen wijken regelmatig uit naar de Vredehof. Zo ook vrijdag de 14e oktober. Maar liefst vier van onze vijf mannelijke equipes treden aan, alleen Heren 3 is die avond uithuizig. Een avondvullend programma dus in de Vredehof .Om 20.00 uur begint het spektakel met de wedstrijd van Heren 2 tegen Zwaag. Kom ook es kijken.13-10-2011
Krachtmeting Heren 1 en Heren 4
Tja, dat krijg je als je in dezelfde poule bent ingedeeld. Heren 1 ontvangt vrijdag 14 oktober in de Vredehof ons Heren 4 en het is interessant te ontdekken hoe de krachtsverhoudigen liggen. Tot op heden lijkt het vierde de beste papieren te hebben, want in het rijke bezit van 3 punten, staat het eerste nog met lege handen. Maar Heren 1 is nog maar twee keer in actie gekomen, dus dat zegt weinig. We zijn benieuwd en wensen beide teams precies evenveel succes……13-10-2011
Dames 1 koploper
Met een gelijk aantal punten als Sporting Krommenie, maar dan wel met een wedstrijd minder gespeeld, bezet ons vlaggenschip momenteel trots de bovenste plaats in de Hoofdklasse. Vrijdag 14 oktober komt het op de derde plaats bivakkerende ZHO/De Weyer op bezoek, een tegenstander die het ons nog knap lastig kan maken. Spannend.
Direct voor deze wedstrijd wordt, eveneens in de Opgang, de titanenstrijd tussen de koplopers van de Eerste Klasse gespeeld. Dames 2 ontvangt dan immers DKM/De Kleine Media en hopelijk ziet RTC ’72 kans afstand te nemen.
In ieder geval twee interessante wedstrijden in de Opgang en de moeite van een bezoek aan de sporthal waard. De eerste wedstrijd (Dames 2) begint om 21.10 uur, de tweede (Dames 1) om 22.05 uur. Alle supporters present…!13-10-2011
Zware dobber Heren 5
De mannen van ons vijfde team doen het prima in hun klasse. Ze hebben zich zelfs momenteel nog wat beter weten te klasseren dan Heren 3. Maar eerlijk is eerlijk, die hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Vrijdag 14 oktober komt KGB op bezoek in de Vredehof. Een ploeg nog zonder puntverlies, dus dat is oppassen geblazen. Ziet ons 5e kans de Strekers beentje te lichten? Gezien de kwaliteiten van onze mannen is alles mogelijk. Ja toch ?


12-10-2011
Dames 3 weer met lege handen
Dat is nou vervelend. Voetbal je achter elkaar tegen de huidige koplopers en ga je dus ook geheid tweemaal stevig onderuit. Bleek vorige week EVC al niet te kloppen - maar die hadden dan ook nog geen wedstrijd verloren – het treffen daarna uit tegen het derde van Nieuweboer bracht eveneens niet het gewenste succes. Ook die ploeg heeft nog weinig puntverlies en verwacht mocht worden dat ons Dames 3 het in de Dars moeilijk zou krijgen. Dat voorgevoel bleek juist. De groen-witten hadden in Wervershoof weinig in te brengen. Opvallend was dat de thuisploeg tot op heden niet erg op schot was. Tien treffers in vier wedstrijden is niks bijzonders. Maar door de forse overwinning met 9-0 tegen het bezoekende RTC ’72 verdubbelden zij bijkans hun doelpuntenoogst.
Op zijn zachts gezegd merkwaardig.
Op 21 oktober treedt ons derde voor de beker aan tegen Nieuweboer DA2. Dat zal dus ook niet makkelijk worden.12-10-2011
Nipt verlies Heren 3
Na de fraaie competitieoverwinning op het Veerhuis stond woensdag 12 oktober Alpha Tours onze mannen in De Muiter op te wachten voor het spelen van een bekerduel. En ondanks dat de tegenstander in de reguliere competitie in een zwaardere poule staat ingedeeld, had de thuisclub toch nog de nodige moeite met het bezoekende RTC ’72. Met 7-6 wist Alpha Tours uiteindelijk te zegevieren, wat ondanks dat beslist een mooie prestatie van de groen-witten genoemd mag worden. Op vrijdag 14 oktober is de gewone competitie weer aan de beurt en staat de uitwedstrijd tegen het nog puntloze Lutjebroek op het programma. Ziet ons derde kans weer de volle winst te pakken ? Succes !8-10-2011
Eerste krachtmeting Dames 2 en DKM
Met ieder de volle 12 punten uit vier wedstrijden staan Dames 2 en DKM/De Kleine Media op een gedeelde eerste plaats in de Eerste Klasse. Vrijdag 7 oktober wisten onze dames nipt te winnen van het Heerhugowaardse OZV/Zorgeloosch (1-2) en DKM had in AnnaPaulowna nog de grootste moeite met het bezoekende, maar ook gehavende, Wognum Nicols. (3-2). Op vrijdag 14 oktober a.s. staat de eerste ontmoeting tussen beide koplopers op het programma.
Plaats: De Opgang. Tijd: 21.10 uur. Alle supporters verzamelen dus.7-10-2011
Eerste winst Heren 3 en 4
Had de competitiestart voor beide teams nog geen punten opgeleverd, op vrijdag 7 oktober j.l. wisten zowel Heren 3 als Heren 4 in de Opgang hun eerste winstpartijen te boeken. Het vierde moest aantreden tegen Nieuweboer en die ontmoeting eindigde doelpuntrijk in een fraaie 7-4 zege voor de groen-witten. Direct daarna kwam het derde tegen Het Veerhuys in actie en ook in dat duel moesten de doelverdedigers regelmatig vissen. Gelukkig bij de tegenstander veruit de meeste keren en na afloop prijkte er dan ook een 9-4 overwinning voor de thuisclub op het bord. De eerste punten zijn binnen.7-10-2011
Koploper EVC een maatje te groot voor Dames 3
Met zes punten uit drie wedstrijden wist ons derde damesteam een plekje te veroveren in de kopgroep van de Tweede Klasse. Een prima resultaat. Vrijdag 7 oktober kwam in de Opgang het op dat moment bovenaan staande, want met nog helemaal geen puntverlies, EVC op bezoek. Dat bleek een te zware opgave voor onze meiden en met duidelijke cijfers werden onze Tijgerinnen weer het hok in gejaagd: 2-13. Jammer, maar geen paniek. In elke competitie kom je wel eens een ploeg tegen waarin je je lelijk kunt verslikken. Op naar de volgende.6-10-2011
Eén bekerwedstrijd Dames 1 uitgesteld
Zou ons eerste damesteam eindelijk aantreden in de bekercompetitie, zat er plots een foutje in het wedstrijdprogramma. Het treffen stond gepland op 21 oktober a.s., maar zou dan samenvallen met een wedstrijd tegen de tweede bekeropponent. En bovendien in een andere sporthal. Nou kunnen onze meiden veel, maar twee wedstrijden tegelijk voetballen werd toch effe te gortig. Na contact van ons secretariaat met de KNVB heeft de bond besloten één bekerwedstrijd dan maar uit te stellen. Die houden we dus nog te goed. Op 21 oktober dus alleen de thuisontmoeting met Zwaag DA2.
Om 20.35 uur in de Opgang.6-10-2011
Heren 2 vernederd koploper
Avenhorn was prima begonnen aan de competitie door in haar eerste twee wedstrijden de volle winst te pakken. Met die maximale score bezette het (voorlopig) de bovenste plaats. Ons tweede team had de omgekeerde weg gevolgd en stond na twee wedstrijden nog met lege handen. Woensdag 5 oktober j.l. ontmoetten beide teams elkaar in de Opgang en op voorhand leek de afloop bijna voorspelbaar.
Niets was echter minder waar. Onze mannen hadden er zin in en het bezoekende Avenhorn was kennelijk niet op stoot. Na afloop stond er een stand van 7-1 op het scorebord, in het voordeel dus van de groenwitten. Een mooie opsteker voor RTC ’72 en het toont maar weer eens aan dat een slecht begin nog niks zegt over het verdere verloop.5-10-2011
Dames oppermachtig in Taartenrace
Zoals het er nu naar uitziet hebben onze damesteams al een goede basis gelegd voor een mogelijk succes in onze taartenrace. Door hun partijen overwegend in winst om te zetten hebben de meiden al aardig wat punten verzameld.
Maar let op: Heren 5 is in de winning mood en heeft ook een aardige score. Zes punten uit drie wedstrijden is een mooi gemiddelde en de mannen wachten hun kansen rustig af. Hopelijk zien ook de andere herenteams kans in de komende wedstrijden de lijn positief om te buigen. We hebben er alle vertrouwen in dat dat goed gaat komen. Want ze laten het nu even niet zien, maar ze kunnen het wel.
Bovendien: zoveel taart eten is voor die meiden ook geen goede zaak.
Dus mannen, al was het maar voor de gezondheid van het vrouwelijk deel van onze club: winnen !5-10-2011
Pasjesleed
Het zat er natuurlijk dik in, dat ook onze vereniging slachtoffer zou worden van het gedoe rond de spelerspasjes. Heren 1 heeft het aan den lijve ondervonden. De voor hen geplande bekerwedstrijd wilde de scheidsrechter niet laten spelen, omdat niet alle pasjes in orde waren. Boete 110,-- euro. Zonde van de centen. Natuurlijk formeel correct, maar met een beetje soepelheid van de officials in het begin van de competitie (het was toch immers bekend dat nog veel pasjes ontbraken ?) had dat kunnen worden vermeden. Een controle ergens in oktober was symphatieker en uiteindelijk net zo effectief geweest.4-10-2011
Contributiekorting: wees er nu snel bij
Alle leden hebben inmiddels een digitale contributiebrief gehad met het verzoek tot betalen. Traditioneel wil het bestuur een vlotte afdracht bevorderen door de snelle betalers een korting te verlenen. Bij betalen voor zaterdag 8 oktober a.s. gaat er een tientje af en dat is altijd meegenomen in deze crisistijd. Als je (razend)snel bent kun je nog profiteren van deze regeling, dus maak het nu meteen in orde.
En oja, nu niet zelf dat tientje er al aftrekken, je krijgt het binnenkort door de penningmeester teruggestort op je rekening.
Tenminste als je het voor zaterdag in orde hebt gemaakt.4-10-2011
De beker: het blijft een loterij
Natuurlijk nemen we ook dit jaar met alle teams deel aan de bekercompetitie. Maar tegenstanders en uitslagen in ogenschouw genomen vraag je je wel eens af of het altijd een onverdeeld genoegen is om er aan mee te doen.
De heren treffen in het algemeen tegenstanders aan waar geen eer aan te behalen valt. Onze groen/witte afvaardigingen nemen dan ook consequent de onderste plaats in. Trouwens ook niet zo verrassend, want het zijn poultjes van drie, dus je bent gauw het haasje. Maar toch….
Bij de dames speelt RTC ’72 een iets andere rol. Dames 2 na twee ontmoetingen bovenaan met doelcijfers van 30 voor en 2 tegen. Spannend. De volgende ronde zal vermoedelijk wel worden bereikt. Dames 3 heeft de eerste wedstrijd tegen Zwaag 3 gewonnen (13-0, dankuwel), maar treft in de poule ook nog het tweede van Nieuweboer. Wordt iets lastiger….
En Dames 1 ? Die is voor de beker nog helemaal niet in actie gekomen.
Deelname aan de beker is voor het bestuur ook een middel om het aantal te spelen wedstrijden in een seizoen wat op te krikken. Want voetballen willen we graag, ja toch ? Maar misschien moet de bekercompetitie iets anders worden ingericht.
Om het voor iedereen wat leuker te maken.3-10-2011
Wedstrijdformulieren: let op
Er bestaat zo hier en daar nog wel wat misverstand over de procedure rond de wedstrijdformulieren. Op onze site staat een en ander uitgelegd (Algemeen/wedstrijdformulieren??) maar het kan geen kwaad er nog eens de aandacht op te vestigen.
Daar gaat-ie:

Uitwedstrijden:

De aanvoerder bezorgt de copie van het formulier op de wedstrijdavond of uiterlijk de avond erna, op Ossenweide 41. Of hij maakt een pdf-je en mailt het naar het secretariaat.

Thuiswedstrijden:

De thuisspelende vereniging is verantwoordelijk voor de info richting KNVB en dat moet plaatsvinden door middel van het inzenden van het orginele formulier. Voorheen gebeurde dat ook wel door de sporthalbeheerder, maar dat werkt niet, omdat het nodig is gebleken dat de documenten worden gecontroleerd op ontbrekende gegevens (er wordt af en toe heel wat niet ingevuld). En dat levert boetes op. Bovendien hebben we dan een tijdige verzending zelf in de hand, want ook hier geldt: te laat opsturen en de KNVB schrijft alweer een bekeuring uit. Als de sporthalbeheerder de verzending regelt hebben we daar geen grip op. En al blijft de beheerder in gebreke, RTC ’72 krijgt toch de rekening. Over een heel seizoen, dat wil zeggen een kleine honderd thuiswedstrijden, kan de boeterekening stevig oplopen.
Dus graag aandacht voor een correcte afwikkeling.2-10-2011
Terugspelen op de keeper: nieuwe regels
Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd in de spelregels. De voornaamste betreffen de gang van zaken bij het terugspelen op de keeper. Hieronder staat een korte samenvatting van de spelregels zoals vermeld in de “handleiding scheidsrechters zaalvoetbal” die door de KNVB naar de verenigingen is verstuurd.

1: Indien de keeper de bal in het spel brengt (doelworp, intrap/vrije schop op eigen helft) of terugbrengt in het spel (omdat hij een mooie redding heeft gedaan) mag hij de bal pas weer ontvangen als deze is aangeraakt door een tegenstander. Hij mag echter ook de bal van een medespeler terug ontvangen indien hij zelf op de helft van de tegenstander staat.
2: Een intrap of vrije schop genomen door een speler mag naar de keeper gespeeld worden. Laatstgenoemde heeft immers de bal niet in het spel gebracht.
3: Ook een veroverde bal op de tegenstander mag naar de eigen keeper worden gespeeld!
4: Wel wordt de scheidsrechter geacht bij ieder balbezit van de keeper op eigen helft zichtbaar de 4 secondenregel te laten zien.

Hopelijk hebben we met deze informatie de verwarring weg kunnen nemen.

Tot zover de uitleg van de KNVB.


1-10-2011
Tussenstanden per 1 oktober
De eerste competitiemaand zit er op en het is interessant om te zien hoe onze teams het nieuwe seizoen zijn gestart.
We beginnen met de heren en het eerste dat opvalt is het geringe aantal wedstrijden dat de mannen gemiddeld tot nu toe hebben gespeeld. Natuurlijk een gevolg van de kleine competities, maar gebruikelijk draaien we dan een anderhalve poule dus is er evengoed werk aan de winkel, zou je denken. Het tweede dat opvalt zijn de magere resultaten die er bij de mannen zijn geboekt.
Heren 5 komt tot op heden nog het beste uit de bus en doet het beslist zeer verdienstelijk met zes punten uit drie wedstrijden. Heren 4 heeft het momenteel nogal moeilijk. Aan de drie tot nu toe gespeelde wedstrijden wist het team geen punten over te houden. Gelukkig is de competitie nog jong en we kennen de goede kwaliteiten van de “Mookbrigade”. We hebben er alle vertrouwen in.
De andere teams zijn, zoals gezegd weinig in actie gekomen. Hun positie zegt dus nog weinig, maar feit is wel dat ook hier geen punten zijn behaald. Wij hopen op beter tijden….
Bij de dames is het beeld anders. Alle teams hebben drie wedstrijden gespeeld (zonder de beker) en het moet gezegd: onze meiden doen het tot nu toe weer geweldig.
Dames 1 bezet momenteel de koppositie en staat daarbij drie punten los van de achtervolgers Sporting Krommenie en Kondo Budjang. Dames 2 doet daar weinig voor onder: ook hier een eerste stek, maar nu wel gedeeld met het altijd lastige DKM/De Kleine Media. Dames 3, ons kersverse team, laat ook positief van zich horen en doet prima mee met “zes uit drie” en een mooie derde plek.
Alle teams veel succes met vooral voor de heren een extra portie…..25-9-2011
Contributieberichten per email
Zoals al aangekondigd zijn de verzoeken tot contributiebetaling verzonden. Dit jaar niet per post, maar via de email. Kijk dus even in jouw mailbox en regel de betaling op korte termijn. Dan kan onze penningmeester ook weer verder.


24-9-2011
Dochters leggen het af tegen hun moeders
Dames 2 – Wognum Nicols 1
Een beladen wedstrijd. Er vielen immers diverse familiale kruisverbanden te ontdekken tussen beide teams en in huiselijke kringen was bij voorbaat al een discussie ontbrand over de verwachte krachtsverschillen en eindstand. Tja, moeders die tegen hun dochters moesten aantreden en ook nog eens elkaar beconcurrerende zussen. Echtgenoten die, zittend op de tribune, gedwongen werden onmogelijke keuzes te maken, of een echtscheiding of een ruzie met dochterlief riskerend.
Dat zit zo.
De onder RTC ’72 kleuren spelende Ellen (moeder, tante en zus van), Marian (moeder, tante en zus van) en Mariska (dochter, nicht en zus) troffen in het team van Wognum Nicols Liz (dochter en nicht) en Petra (dochter, nicht en zus). Op de tribune de twee in tweestrijd verkerende echtgenoten c.q. vaders die ook nog elkaars zwagers zijn. Bent u er nog ?
Maar nu naar de wedstrijd. Wognum Nicols, nieuwkomer in de Eerste Klasse en een enthousiast jong team met veel voetbalkwaliteiten maakte het de routiniers van de groen-witten nog knap lastig. Waar het bezoekende team regelmatig aardige combinaties liet zien, grossierde de kampioen van vorig jaar in slordigheden en het missen van kansen. Het was daarom niet vreemd dat Wognum Nicols het eerste doelpunt liet aantekenen. De groen-witten wisten kort daarna langszij te komen en er ontstond een gelijk opgaande strijd die alle kanten op kon. Via een 2-2 stand kwam de thuisploeg uiteindelijk toch op 3-2, daarmee de volle winst pakkend. Wognum Nicols bleef met lege handen, maar had bij vlagen beslist het betere van het spel. Echter op grond van het aantal gecreeerde doelkansen verdiende RTC ’72 eigenlijk wel de winst.
Maar met een gelijkspel had iedereen ook vrede gehad.
Naar verluidt heeft de uitslag gelukkig geen ernstige ongeregeldheden binnen de familie tot gevolg gehad…..23-9-2011
Dames 1 op kop
Nog tot kort voor de wissel wist Dames 1 slechts een magere 1-0 voorsprong op te bouwen. Sporting Krommenie bood immers lange tijd taaie tegenstand en verscheen bovendien regelmatig voor het doel van de thuisploeg. Mede het goede keeperswerk van RTC ’72-zijde voorkwam erger. Enkele minuten voor de wissel draaide het tij en kwam de groen-witte doelpuntenmachine op gang. Uiteindelijk prijkte er een 6-1 eindstand op het scorebord, waarmee Dames 1 (voorlopig ?) beslag heeft gelegd op de bovenste plaats.
14-9-2011
Contributiebrief komt digitaal
In afwijking met wat we tot op heden gewend zijn, komt de contributiebrief binnenkort niet per papieren post maar digitaal. Alle leden van RTC '72 krijgen eind van deze maand per email het betalingsverzoek en uiteraard rekent het bestuur weer op een vlotte betaling. Graag medewerking in deze.
Enne… wel even je mailbox in de gaten houden.
Gelukkig blijft de contributie ongewijzigd. Ook weer prettig in deze crisistijd....14-9-2011
Dames 3 blijft winnen
Dat ons kersverse Dames 3 goed uit de startblokken was gekomen hadden we al ontdekt, maar dat de zegereeks gewoon zou worden voortgezet is toch wel verrassend. Op 14 september werd er tegen Zwaag 4 gebekerd en met maar liefst 15-0 werd dat team door de bezoekende tijgerinnen kansloos gelaten.
Gaat wel lekker zo, meiden!12-9-2011
Monsterzege Dames 2
De bekercompetitie kan voor merkwaardige ontmoetingen zorgen. Dames 2 moest op 12 september j.l. aantreden tegen het lager geklasseerde Zwaag D4. Dat bleek voor de Zwaagse dames helaas een te zware opgave. Met maar liefst 27-0 werd de krachtsverhouding in cijfers uitgedrukt. En of dat voor beide partijen nou echt leuk is….9-9-2011
9 september: alle dames pakken volle winst
Op vrijdag 9 september kwamen onze drie damesteams voor het eerst in competitieverband in actie. Het eerste en tweede team speelden hun eerste thuiswedstrijden in de vertrouwde Opgang, het derde moest afreizen naar Volendam.
De oogst van de avond was de volle negen punten, waarmee de dames aantoonden goed van start te willen gaan. Dames 1 opende de avond met een ontmoeting tegen het altijd lastige Zeemacht uit Den Helder. Op het eind van de wedstrijd prijkte er een verdiende 3-1 overwinning op het scorebord. Dames 2 kwam direct daarna in actie tegen het eerste team van Stedebroec. De Strekers konden niet echt een vuist maken en werden met een 6-0 nederlaag naar huis gestuurd. Hoe Dames 3 zich zou presenteren in de Tweede Klasse was voor iedereen nog even afwachten. Een gloednieuw team dat nog niet echt was ingespeeld. Maar zie, in Volendam, waar men, zoals iedereen weet, best wel een balletje kan trappen, wisten onze groenwitten een forse winst te boeken: 0-5! Dat geeft vertrouwen in de toekomst. Doorgaan zo.8-9-2011
Heren 3 verslikt zich in Dijkhuis
Was de openingswedstrijd van Heren 5 positief, het in dezelfde klasse uitkomende Heren 3 had een minder goede start. Uit in de Muiter moesten onze mannen in Dijkhuis 8 hun meerdere erkennen en met een 7-5 nederlaag aan de broek werd de reis naar Hoorn gemaakt. Jammer, maar zo’n eerste uitslag betekent nog niets, dus geen paniek.
Het programma in deze poule vertoont overigens een merkwaardig verloop. Heeft Heren 5 de komende weken drie wedstrijden te spelen, Heren 3 moet het voorlopig bij deze ene wedstrijd houden en komt pas op 30 september (tegen KGB) weer in actie.7-9-2011
Heren 5 opent sterk
De allereerste wedstrijd van Heren 5 in deze nieuwe competitie is voor de groen-witten succesvol verlopen. Het bezoekende Lutjebroek werd op woensdag 7 september j.l. in de Opgang met duidelijke cijfers verslagen: 6-3. Met de nieuwe aanwinsten erbij lijkt het team nog wat aan kracht gewonnen te hebben en samen met de in het afgelopen jaar opgedane routine geeft dat beslist vertrouwen voor de toekomst. In ieder geval staat het team nu zelfs (even?) op de eerste plaats... Houen zo, mannen!24-8-2011
Oefenavond 24 augustus goed bezocht
Met een opkomst van ongeveer 70 procent van het totale aantal leden was de eerste oefenavond in de Zwaluwenhal goed bezocht. Deze voorbereiding op het nieuwe seizoen werd door velen als zeer nuttig ervaren. Sommigen hadden, zoals dat heet, al snel “het end in de bek”, daarmee aantonende dat er nog wel wat aan de conditie gesleuteld moest worden. In de nog resterende dagen tot de competitiestart ofwel de eerste bekerronde had ieder nog even de gelegenheid een en ander op peil te brengen. Hopelijk is dat gelukt.15-8-2011
Pasfoto's…pasfoto's…pasfoto's…
De KNVB maakt zich grote zorgen over de situatie rond de spelerspassen. Na inventarisatie is namelijk gebleken, dat landelijk nog 25.000 (!) spelers en speelsters niet beschikken over een geldig speelbewijs. Binnen de bond is de harde afspraak gemaakt, dat spelers zonder pas niet mogen spelen en omdat de aanmaak van de ontbrekende exemplaren gezien het enorme aantal veel tijd zal vergen, wordt gevreesd, dat veel teams tijdens de eerste wedstrijden incompleet moeten aantreden. De scheidsrechters hebben bovendien de strikte opdracht streng te controleren. Opvallend is, dat onze eerste wedstrijden bijna allemaal door een officiële arbiter worden geleid, met als gevolg dat die controle ook inderdaad nauwgezet zal plaatsvinden.
Om de grote aanvraag een klein beetje voor te blijven moet je nu snel jouw pasfoto inleveren, anders kun je de eerste weken waarschijnlijk niet voetballen. Direct regelen dus(niet wachten tot woensdag a.s.) en meteen even op de fiets naar de Ossenweide!
Hieronder de namen van spelers en speelsters die hun pasfoto bij het secretariaat moeten inleveren:

Heren 1: Vicente, Martin
Heren 2: Peter B., Robert, John, Patrick H., Kevin
Heren 3: Erik C., Ruud
Dames 2: Esther, Ellen, Margriet, Marije, Irene
Dames 3: Bo, Steveny14-8-2011
Traditie: oefenavonden in Zwaluwenhal
Na de terugkeer van een misschien uiterst passieve vakantie, het beleven van de Hoornse kermis en het overleven van de Lappendag, gaat dan nu eindelijk het serieuze (zaalvoetbal)werk beginnen. Op 7 september a.s. staan de eerste groenwitte wedstrijden op het programma en gecombineerd met de deelname aan de bekercompetitie wachten ons weer heel wat ontmoetingen. Hopelijk heeft iedereen er weer zin in en is men (min of meer) voorbereid op de sportieve inspanningen. Dat zal voor een aantal nog een zware bevalling worden en om het leed een beetje te verzachten organiseren we ook dit jaar weer de traditionele oefenavonden in de Zwaluwenhal. Op woensdag 24 augustus is de eerste avond en die dag worden om 19.30 uur alle dames verwacht. (iedereen graag 19.00 uur present).
Aansluitend gaan de heren om 20.30 uur de eventueel stramme spieren pijnigen en zij mogen de zaal tot 22.30 uur gebruiken (twee uren dus). Ook de heren graag op tijd aanwezig. Ter plekke zullen we de teams samenstellen, want er zullen nog wel een paar mensen afwezig zijn.
Op woensdag 31 augustus a.s. komen de drie damesteams een tweede keer in het veld voor het spelen van elk een wedstrijd van ca 40 minuten tegen externe tegenstanders. Welke dat zijn wordt binnenkort bekend gemaakt.
NB. Het is wel belangrijk dat we weten wie wel of niet aanwezig is, bij veel afmeldingen heeft het immers geen zin drie tegenstanders uit te nodigen. Graag even een mailtje naar het secretariaat.13-8-2011
Nieuwe indelingen
Met de nieuwe competitie krijgen we uiteraard ook te maken met andere poule-indelingen. De zaak is redelijk door elkaar geschud. Heren 1 en Heren 4 zitten nu bij elkaar, evenals Heren 3 en 5, terwijl Heren 2 in zijn poule de groen-witte kleuren in z’n uppie moet verdedigen. Vervelend is wel, dat de herenpoules vooralsnog maar acht of negen deelnemende teams tellen. Hopelijk komen er een aantal bij, anders zitten we weer met anderhalve competities.
Door de wijzigingen in de top van de damescompetities kent de Hoofdklasse nu een viertal nieuwe namen. Het totale aantal van dertien is wel gehandhaafd gebleven.
Ook bij Dames 2 in de eerste klasse wat nieuwe gezichten. Grootste concurrent van vorig jaar, Kliff/De Steenenplaats, heeft ervoor gekozen in de Hoofdklasse te gaan spelen. Maar of de competitie met de nieuwkomers makkelijker is geworden moet sterk worden betwijfeld.
Dames 3 begint begint bij onze vereniging helemaal vers van de pers en voor dat team is alles dus nieuw. Ingedeeld in de tweede klasse moeten de meiden flink aan de bak, want de concurrentie is stevig. Alle nieuwe meiden hartelijk welkom bij RTC ’72 en voor het hele team: heel veel succes!
En dat laatste geldt uiteraard ook voor alle andere Tijgers.
NB. Op onze site staan nog even de competitie-indelingen van afgelopen seizoen. Volgende week worden de nieuwe gepubliceerd.12-8-2011
Heren 3 en 5 openen de competitie
Op woesdag 7 september a.s. starten Heren 5 en Heren 3 als eerste van de RTC ’72 teams met de nieuwe competitie. Heren 3 speelt uit tegen Dijkhuis 8 in de Muiter, terwijl diezelfde avond Heren 5 de primeur heeft van ons thuisseizoen in de Opgang. Zij krijgen Lutjebroek 5 op bezoek. Omdat Heren 3 en Heren 5 in dezelfde poule uitkomen, geven deze ontmoetingen meteen al een voorzichtig beeld van de krachtsverhoudingen. Natuurlijk zegt het allemaal nog weinig, maar een goede start van beide teams zou een prettig begin zijn.10-8-2011
Week 37: eerste bekerronde
Alle RTC ’72 teams zijn ingeschreven voor de bekercompetitie. Bij goede resultaten kan dat dus extra wedstrijden opleveren. In week 37 staat reeds de eerste ronde op het programma en hopelijk zien de groen-witten kans een stap verder te komen. (De bekerpoules zullen komende week op onze website worden gepubliceerd).